26 Mayıs 2013 Pazar

12 Yaş Üstü Öğrencilerin Okuyabileceği Kitaplar


1. Sadako ve Kağıttan Bin Turna Kuşu; Hiroşima’ya atılan atom bombasının yaydığı radyasyon sonucu hastalanan küçük kız Sadako’nun gerçek yaşam öyküsü anlatılmaktadır. Her şeye rağmen umudunu yitirmeden kağıttan 1000 turna kuşu yaparak sağlığına kavuşacağını düşünür. Sadako 1000 turna kuşunu yapmayı bitiremez ama Sadako Sasaki’nin anısı Hiroşima’ya yapılan anıtı ile yaşatılmaktadır. Savaş ve Barış, Yaşam ve Ölüm, Umut, Dayanışma, Geçmiş ve Gelecek temalarının işlendiği kitap 6. 7. ve 8. sınıf öğrencilerin severek okuyacağı bir kitap.

Yazar: Eleanor Coerr
Çeviren: Zuhal Yeke
Yayınevi: Beyza Balina
Sayfa Sayısı: 80


Eleanor Coerr
Sadako ve Kağıttan Bin Turna Kuşu

2. Ada; Pek çok ödül almış kitap, ailesiyle bindiği gemi battığı zaman, kör olan Phillip’in yaşam savaşını anlatmaktadır. Phillip kaza sonrası kendisini yaşlı bir denizci ile birlikte bir salda bulur. Yaşlı bilge Timothy ile ıssız bir adada, yiyeceksiz ve susuz hayatta kalma mücadelesi verir. Yaşam, güçlükler, dostluk ve paylaşım dolu kitabı 12 yaş ve üstü öğrenciler severek okuyacak.

Yazar: Theodore Taylor
Çeviren: Engin Sunar
Yayınevi: Beyza Balina
Sayfa Sayısı: 136

Theodore Taylor
Ada

3. Yeraltına Düşen Çocuk; Babasının ölümüne çok üzülen Finn Oliver’in tek mutlu olduğu anlar, annesinin eski arabası ile dolaştığı zamanlardır. Arabasıyla tur atmaya çıktığı bir günde kaza yapar ve kendini yeniden dirilen ölüler diyarı Yer altı’nda bulur. Yer altı’nda yaşanan mücadelenin anlatıldığı kitabı ortaokul öğrencileri severek okuyacak.

Yazar: Harriet Goodwin
Çeviren: Nazlı Tüzüner
Yayınevi: Beyza Balina
Sayfa Sayısı: 224

Harriet Goodwin
Yeraltına Düşen Çocuk

Yaz tatilinin yaklaştığı günlerde kitap tavsiye yazılarına blogumuzda yer vermenin yararlı olacağını düşünüyorum. Çocuklarımızın, öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığı kazanıp sadece tatillerde değil, her zaman okumalarını arzu etsek de yaz tatili gibi uzun tatillerin daha çok kitap okumak için fırsat olduğu düşüncesindeyiz. Okuyacakları kitapları seçmek de zorlanan çocuklarımız için blogumuzda pek çok kaynak bulunmaktadır. Bu yazımız ile 12 yaş üstü öğrencilerimize önerilerde bulunduk. Severek okumaları ve yorumlarını bizlerle paylaşmaları ümidiyle… Her şey Gönlünüzce olsun…

Blogumuzda öğrencilerin yararlanabileceği kitap tavsiye yazıları;

1 yorum:

  1. Mrb. Tarık bugranin osmancik kitabı hangi yaş araligi çocukların okuması gereken bir kitap... bir bilginiz var mi? Varsa benimle paylasirmusiniz çok acil..

    YanıtlaSil