24 Şubat 2013 Pazar

2 ve 3. Sınıf Öğrencileri İçin Uygun Kitap Serileri


Bloğumuzda daha önce yayınladığım 4. ve 5. Sınıf öğrencileri için uygun kitap serileri yazısından sonra bu yazımda 2. ve 3. sınıf öğrencilerinin seviyesine uygun olduğunu düşündüğüm serileri paylaşacağım. 4. ve 5. sınıf öğrencileri için paylaştığım kitapları merak ederseniz yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

2. ve 3. sınıf öğrencilerinin severek okuyacağını düşündüğüm serileri paylaşmaya başlıyorum;

1. İgi ve Ben serisi iki kız kardeşin yaşadıklarının anlatıldığı 2 kitaptan oluşan bir seri. Kitaplarda İgi’nin dünyası ve ailesi esprili bir dille anlatılıyor. Aile olmanın önemi, kardeş sevgisi vurgulanıyor.

Igi ve Ben serisi
igi ve ben - Jenny Velentine


2. Küçük Kurt serisinde dünyanın en korkunç okulunu kurmak isteyen Küçük Kurt ve arkadaşlarının maceraları anlatılıyor. Küçük Kurt’un macera dolu hikayelerinden oluşan bu seriyi severek okuyacaksınız. Seri Küçük Kurt’un Kötülük Kitabı ile başlamakta ve sırasıyla şöyle devam etmektedir; Küçük Kurt’un Zor İşler Günlüğü, Küçük Kurt’un Vahşi Yavrular İçin Perili Malikanesi, Küçük Kurt Orman Dedektifi, Küçük Kurt Sürü Lideri.

Tudem yayınları küçük kurt serisi
Küçük Kurt Serisi - lan Whybrow

3. Bay Çiklet serisinde kaçık adam Bay Çiklet’in maceralarını okurken çok eğleneceksiniz ve çok güleceksiniz. Serideki kitaplar sırasıyla şunlardır; Sen Kötü Bir Adamsın Bay Çiklet, Bay Çiklet ve Milyarder Bisküvi, Bay Çiklet ve Gulyabaniler, Bay Çiklet ve Güç Kristalleri, Bay Çiklet ve Dans Eden Ayı, Akşam Yemekte Ne Var Bay Çiklet, Bay Çiklet ve Kiraz Ağacı. Seri toplam 7 kitaptan oluşmaktadır.

Tudem Yayınları Bay Çiklet
Bay Çiklet Serisi - Andy Stanton

4. Grk serisinde Grk adlı sersem bir köpek ile Tim adındaki zeki bir çocuğun yollarının kesişmesiyle başlayan komik ve heyecan dolu maceralar anlatılıyor. Serideki kitaplar sırasıyla; grk adında bir köpek, grk ve pelotti çetesi, grk sosisli peşinde, grk kaplumbağa operasyonu, grk fare kokusu alıyor adlı toplam 5 kitaptan oluşan bir seridir.

Tudem grk
grk serisi - Josh Lacey

5. Naz ve Uzunbal’ın maceralarını anlatan serinin 1. kitabı; Güneşten Sarı Baldan Tatlı adlı kitapta Naz ve Uzunbal’ın dev sümüklü böceğin izini takip ederek yaptıkları gerçeküstü yolculuğu anlatmaktadır. Serinin 2. kitabı Kafrika’nın Gölgeleri adlı kitapta Naz ve Uzunbal’ın dev sümüklü böceğin izini sürerek aradıklarını bulduktan sonra eve dönüş maceralarını anlatmaktadır.


Güneşten Sarı Baldan Tatlı, Kafrika'nın Gölgeleri - Simla Sunay
Naz ve Uzunbal'ın maceralarını anlatan seri - Simla Sunay

Küçük kitap severler önerdiğimiz kitapları beğenmeniz ümidiyle... Her şey gönlünüzce olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder