27 Eylül 2012 Perşembe

Ortaokul Öğrencilerine Kitap Tavsiyeleri

Elma Yayınevi’nden çıkan kitaplar arasında ilkokul öğrencileri için uygun olduğunu düşündüğüm kitapları sizlerle paylaşmıştım. Paylaştığım yazıya buradan ulaşabilirsiniz. Bu yazımda ise ortaokul öğrencileri için uygun olduğunu düşündüğüm kitapları sizlerle paylaşacağım. 

5-6 sınıf öğrencilerinin okuyabileceği kitapları sıralayacak olursak; 

  • Düş Hırsızının Çırağı; Polisiye ve fantastik hikâyeleri seven tüm öğrencilerin okuyabileceği keyifli bir kitap. 
Yazarı: Ahmet ÖNEL 
Resimleyen: Sait Munzur 
Sayfa sayısı: 304 


  • Kara Oklar Çetesi; Yakın Tarihimiz, kültürel değerlerimiz çocukların yaşadığı bir macera ile anlatılıyor. Bu kitabın geniş tanıtımını daha önce blogumuzda paylaşmıştık. Okumak isteyenler buradan ulaşabilir. 
Yazarı: Ahmet Şerif İZGÖREN 
Resimleyen: Sait Munzur 
Sayfa sayısı: 296 

-->
  • Arzavul Tepesi; Arzavul tepesindeki sırrı çözmeye çalışan dört kafadarın macerası anlatılıyor. Takım çalışması, emek verme, mücadele, keşfetmek gibi kavramları bu kitapta bulacaksınız. 
Yazarı: Mehmet ERKAN 
Resimleyen: Vicdan İleri 
Sayfa sayısı: 192 


6-8 sınıf öğrencileri için kitap tavsiyelerinde bulunursak; 

  • Avcunuzdaki Kelebek; Gelecek hayali, hedefler ve değerler gibi kavramların yer aldığı çok güzel bir kitap. Blogumuzda daha önce tanıtımı yaptığımız bu kitap özellikle 8. sınıf öğrencilerinin okuyabileceği güzel bir kitap. Blogumuzda yaptığımız tanıtım yazısına buradan ulaşabilirsiniz. 
Yazarı: Ahmet Şerif İZGÖREN 
Sayfa sayısı: 136 

  • Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır; Hayatın her dalında başarı ve mutluluğa ulaşmak için size rehber olabilecek güzel bir kitap. Bu kitabın geniş tanıtımını daha önce blogumuzda paylaşmıştık. Okumak isteyenler buradan ulaşabilir. 
Yazarı: Ahmet Şerif İZGÖREN 
Sayfa sayısı: 240 


8. sınıf öğrencileri için Elma Yayınevi kitaplarından tavsiye edebileceğim birkaç kitap daha var. Bu kitapları paylaştığım yazıma da buradan ulaşabilirsiniz.

Önerdiğim kitapları okuyan genç takipçilerim yorum yazarak fikirlerini bizlerle paylaşırlarsa mutlu olurum. 

Her şey gönlünüzce olsun :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder