13 Eylül 2012 Perşembe

Alaycı Kuş


Aslında bu kitabı tanıtmak ve kitap hakkındaki düşüncelerimi yazmak için geç kaldım. Zira bu kitabı okuyalı oldukça uzun zaman oldu. Açlık Oyunları serisinin son kitabı olan "Alaycı Kuş" bugünkü yazımın konusu.

alaycı kuş kitabının kapağı


Neden yazmakta geç kaldım derseniz sebebi, bu kitabın bana göre yazar tarafından oldukça aceleye getirildiğini düşünmem. Oldukça özgün olan bir seri bence bu son kitapta yazar tarafından harcanmış. Sonu dahil her şeyi bence aceleye gelmiş. Tabi ki arkasında yatan sebepleri tahmin etmek zor değil.

Karamsar bir giriş yaptıktan sonra kitaba gelelim...


Yine bir seri kitabının, hatta serinin son kitabının tanıtımını yaptığım için kitabı henüz okumamış veya seriye hiç başlamamış kişilerinde yazımı okuyabileceklerini düşünerek kitapta geçenlerle ilgili bir inceleme yapmayacağım.

Açlık Oyunları serisinin son kitabı olan Alaycı Kuş,  Pegasus Yayıncılık'tan Eylül 2010'da çıktı. Bilmeyenler için kitabın yazarı Suzanne Collins. Kitabın çevirmeni "Sevinç Tezcan Yanar".

Kabaca 3. kitapta işler daha da çıkmaz bir hal alıyor ve Capitol baskısını daha da arttırıyor. Olaylar ise bu çerçevede hızlı bir şekilde ilerliyor. Açlık Oyunları artık mıntıklardaki isyanlar ve Capitol'ün baskısı neticesinde yapılamıyor. Başkan Snow iyice çığırından çıkıyor ve kimsenin güvenliğinin olmadığını ilan ederek gözdağını veriyor hatta gözdağı vermekle kalmayıp harekete geçiyor.

Kitaptan ipuçları vermemek için yazımı burada bitireceğim. Ancak tekrardan söylemem gerekirse serinin en vasat ve en sevmediğim kitabı oldu Alaycı Kuş. Suzanne Collins bence bu son kitabı aceleye getirmiş ve serinin en önemli olması gereken kitabını harcamış. Tabi ki bu benim kişisel görüşüm. Sizin de bu kitapla ilgili görüşlerinizi öğrenmek isterim. Yazımı yorumlayarak düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder