18 Haziran 2013 Salı

Genişleyen Aileler İle İlgili Kitap Tavsiyeleri

İyi Kitap dergisini okurken sizlerle paylaşabileceğim birkaç kitap belirledim. Öğrencilere kitap tavsiyeleri konusunda blogumuzda pek çok yazı paylaştık. Bu yazımda paylaşacağım kitapların biraz farklı olduğunu düşünüyorum. Geniş bir ailede yaşanabilecek sıkıntılara yardımcı olacak eğlenceli kitaplardan bahsedeceğim. 

İlk bahsedeceğim kitaplar abi veya abla adaylarını eve gelecek yeni kardeşe hazırlıyor. Marianne Richmond tarafından yazılan “Demek Abla Oluyorsun” ve “Demek Abi Oluyorsun” adında iki kitap birbiriyle hemen hemen aynı. Çocuğunuzun kız erkek olmasını dikkate alarak tercih yapacaksınız. Çocuğunuz ister kız ister erkek olsun bebeğe itirazı olabilir, kitapta bu itirazlar üzerine kurulu. Bu itirazları okurken çocuğunuzla birlikte okuyarak eğlenebilirsiniz. Kardeş beklenen aileler için yararlı olabilecek bir kitap. Kitaplarla ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için benimde yazımı yazarken yararlandığım Sema ASLAN’ın “Abla, abi adaylarının dikkatine!” yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Marianne Richmond
Marianne Richmond - Demek Abi Oluyorsun - Demek Abla Oluyorsun

İkinci bahsedeceğim kitap; Rachel Bright tarafından yazılan “Benim! Hayır Benim!” adlı kitap ise paylaşma meselesi üzerine. Kitapta birbirinden oldukça farklı ikiz kardeşlerden bahsetmekte ve paylaşamadıkları oyuncak tavşandan. Birden fazla çocuğun olduğu evlerde yaşanan bu sıkıntıya şifa olabilecek, çocuklarınızla birlikte okuyabileceğiniz güzel bir kitap. Yazımın bu bölümüne kaynak olan; Şiirsel TAŞ tarafından yazılan “İki reçete; biri hastalığa biri bencilliğe.” adlı yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Rachel Bright
Rachel Bright - Benim! Hayır Benim!

Can Çocuk Yayınları “Nasıl Baş Etsem?” serisindeki “Tek Çocuk Olmakla Nasıl Baş Etsem” adlı kitap yine kardeşlerle ilgili. İster tek çocuk olmaktan memnun olun ister olmayın bu kitap tek çocuklar için. Eğlenceli bu kitap çocuklar için olduğu kadar onların anne babalarına da faydalı. Yazımın bu bölümü için yararlandığım; Ezel Dağlar ERGÜDEN tarafından yazılan “Eyvah, ben tek çocuğum” adlı yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

“Nasıl Baş Etsem?” serisi
Tek Çocuk Olmakla Nasıl Baş Etsem

Aileniz genişliyorsa ya da birkaç çocuğa sahip geniş bir aile iseniz bu sorunları sizlerde yaşayabilirsiniz. Bu eğlenceli kitapları çocuğunuzla birlikte okuyarak sorunlara farklı açılardan bakabilirsiniz. Her şey gönlünüzce olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder