5 Mart 2013 Salı

Doodle Yarışması: Türkiye'nin Harikaları

Google dünya tarihine mal olmuş kişilerin doğum günlerini, ülkelerin festival ve bayramlarını kutlamak amacıyla ana sayfasında "Doodle" adı verilen özel logoları kullanıyor. Bu konuda daha önce blogumuzda yayınladığımız yazı için buraya tıklayınız.

Doodle 4 Google: Türkiye'nin Harikaları Yarışma Sayfasındaki Logo

Google Türkiye, 2008 yılında 23 Nisan konulu bir doodle yarışması yaparak bir ilke imza atmıştı. 23 Nisan konulu yarışma ile ilgili blogumuzda da bir yazı yayınlamıştık. Yayınladığımız yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Google Türkiye, bu sefer ilköğretim öğrencilerine açık bir yarışma ile karşımızda… Google Türkiye, Türkiye'deki, 1. sınıftan 8. sınıfa kadar olan tüm öğrencileri, kendi “Doodle” tasarımlarını sergileyecekleri M.E.B destekli Google Doodle yarışmasına katılmaya davet ediyor. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Yarışmanın Destekçileri

Bu yılın teması "Türkiye'nin Harikaları". Tüm öğrenciler ülkemizin doğal güzelliklerini veya tarihi ve turistik yerlerini konu alan Doodle hazırlayarak yarışmaya katılabilirler. Bu güzel yarışmayı öğrencilerime duyurarak, okulumuzdan katılımın olması için öğrencilerimle birlikte çalışmalara başladık. Bu yazımla bu güzel yarışmayı ilgisini çekebilecek öğretmenlere, velilere ve logo tasarımı yapabilecek kabiliyetli öğrencilere duyurmak istedim.

Türkiye'nin Harikaları

Yarışmada ödüller çok güzel. İnsanı çok gururlandıracak ödül, birinci seçilecek Doodle tasarımının, Google Türkiye ana sayfasında bir gün boyunca Google logosu olarak yayınlanacak ve milyonlarca kişi tarafından görüntülenecek olması. Öğrenciler için 10.000 TL tutarında burs, okulları için 15.000 TL değerinde aynî teknoloji yardımı ve ilk 10 finalist öğrenci ve öğretmenlerine Nexus 7 tablet ödülleri de Google'a yakışır nitelikte ödüller olmuş. 

Yarışma, ilköğretim öğrencilerine açıktır ve 1. sınıf, 2. sınıf, 3. sınıf ve 4. sınıf öğrencileri bir grup, 5. sınıf, 6. sınıf, 7. sınıf ve 8. sınıf öğrencileri bir grup olmak üzere iki grupta yapılacaktır. Öğrencilerin çizimleri, aileleri veya okulları tarafından gönderilebilir. 

Başvurular için, öğrencinin çizimini ve başvuru formunu içeren gönderilerinizi 1 Nisan 2013 Pazartesi gün bitimine kadar PK 362 AVPİM 34002 İstanbul adresine veya doodleturkiye@gmail.com adresine taranmış şekilde ulaştırın. 

En iyi 200 Doodle tasarımı, Google çalışanlarından oluşan bir jüri tarafından seçilecektir. Bu 200 yarı finalist arasından jüri ile 10 finalist seçilecek, finalist olan her öğrenciye ve öğretmenine Nexus 7 tablet bilgisayar verilecektir. 10 finalist arasında internet üzerinden düzenlenen halk oylaması ile birinci seçilecektir. Yarışmanın birincisi, tüm finalistlerin davet edileceği törende duyurulacaktır. Birinci seçilen çizim, 18.04.2013 tarihinde Google ana sayfasında logo olarak kullanılacaktır. 

Yarışmaya katılmak isteyenlere yardımcı olacağını düşündüğüm linkler: 
Yarışma ile ilgili kısa bilgi: http://www.google.com.tr/doodle4google/
Türkiye’de kullanılan doodle örnekleri: http://www.google.com/doodles/finder/2013/Turkey
Yarışma hakkında sorular ve yanıtları: http://www.google.com.tr/doodle4google/faq.html
Katılım Hüküm ve Koşulları: http://www.google.com.tr/doodle4google/terms.html

Yarışmaya katılan herkese başarılar dileriz. Her şey gönlünüzce olsun…

1 yorum: