11 Ekim 2012 Perşembe

8. Sınıf Öğrencilerinin Okuyabileceği Kitaplar

Elma Yayınevi’nden çıkan kitaplar arasında ortaokul öğrencileri için uygun olduğunu düşündüğüm kitapları sizlerle paylaşmıştım. Paylaştığım yazıya buradan ulaşabilirsiniz. 

Ortaokul öğrencilerine kitap tavsiyelerinde bulunduğum yazı içinde 8. sınıf öğrencilerine uygun olan kitaplar da vardı. Bu yazımda 8. sınıf öğrencilerine kitap tavsiyelerinde bulunmaya devam edeceğim. 

  • Süpermen ve Uğur Böceği; İsimsiz kahramanlar, yaşanmış hikâyeler eşliğinde hayata dair öğretiler. İster inanın, ister inanmayın. Ülke ikiye bölündü... “SÜPERMEN misiniz yoksa UĞUR BÖCEĞİ mi?” İşte size bir tercih hakkı! Süpermen hayal ürünüdür; Uğur Böceği ise gerçek! Kitapta gerçek uğur böceklerinin hikâyelerini okuyacaksınız. Okuyunca sizlerde karar verebilirsiniz. Süpermen misiniz? Uğur Böceği mi? Ya da hangisi olmak istiyorsunuz? Kitapla ilgili blogumuzdaki yazıya buradan ulaşabilirsiniz. 

Yazarı: Ahmet Şerif İZGÖREN 
Sayfa sayısı: 200 

Ahmet Şerif İzgören Kitapları

  • Hıdır Kişisel Gelişiyor; Bireysellik, kendini tanıma, kişisel değerleri keşfetme, farkındalık yaratma. Hıdır, kendi hâlinde bir devlet memurudur. Eşi ve akıllı kızı Nisan’dan başka sahip olduğu tek şey, gözü gibi baktığı 1991 model beyaz Şahin arabasıdır. Hıdır bir gün Ferrari’sini Satan Bilge kitabını keşfeder: “Kararı ver; Doğu felsefesiyle, Amerikan iş bitiriciliğini birleştir. Sonra gelsin başarı ve mutluluk”. 
Yazarı: Ahmet Şerif İZGÖREN 
Sayfa sayısı: 176 

-->
  • Süpermen Türk Olsaydı Pelerinini Annesi Bağlardı; Olumlu örnek oluşturacak yaşanmış hikâyeler, girişimcilik, sosyal sorumluluklar, iş kalitesi, dürüstlük, hoşgörü, yurt sevgisi. Kişisel gelişim kitabı değil toplumsal gelişim kitabı. 
Yazarı: Ahmet Şerif İZGÖREN 
Sayfa sayısı: 184 

Olumlu Sözcükler Etkili Sonuçlar - Süpermen Türk Olsaydı Pelerinini Annesi Bağlardı

Ahmet Şerif İzgören'in pek çok kitabı aslında 8. sınıf öğrencileri için uygun olabilir. Ahmet Şerif İzgören'in kitapları ile ilgili paylaştığım yazıyı inceleyerek konusu ilginizi çeken kitapları okuyabilirsiniz gençler. Fikirlerinizi yorum yazarak bizlerle paylaşırsanız arkadaşlarınıza sizin de katkınız olmuş olur. 

  • Olumlu Sözcükler Etkili Sonuçlar; Doğru iletişim, sosyal yaşam. Güzel sözcükler öylesine güçlüdür ki… Yazar, aileleri bir arada tutmanın, okullardaki şiddeti durdurmanın, yöneticilerle çalışanlar, kadınlarla erkekler ve takım arkadaşları arasındaki iletişimi geliştirmenin etkili yöntemlerini açıklıyor. Ne dersiniz bu kitabın hepimize katkısı olmaz mı? 8. sınıf öğrencilerinin severek okuyabileceği ve onlara yararlı olabilecek bir kitap diye düşünüyorum. Sadece çocuklarımızın okuması gereken bir kitap değil biz öğretmenlerinin ve ailelerinin de okuması gerekiyor diye düşünüyorum. 
Yazarı: Hal URBAN 
Sayfa Sayısı: 272 
Çevirmen: Bülent AKAT 

  • Doğanın İnovasyonu İnovasyon İçin Doğadan İlham Al; İnovasyon ve girişimcilik üzerine yazdığı kitaplarla tanınan Altun yeni kitabında inovasyon kavramını doğa ile ilişkilendirmiş. Yazar doğadan taklit edilerek ortaya çıkan fikirlerle girişimcilerin önemli yeniliklere yani inovasyonlara imza atabileceğini iddia ediyor. 8. sınıf öğrencilerinin okuyabilecekleri güzel bir kitap. Teknoloji Tasarım dersinde yardımcı olacağını düşünüyorum. Bence Teknoloji Tasarım öğretmenlerinin de mutlaka okuması gereken bir kitap. Kitapla ilgili blogumuzdaki yazıya buradan ulaşabilirsiniz. 
Yazarı: Şafak ALTUN 
Sayfa sayısı: 168 

Doğanın İnovasyonu Şafak Altun

8. sınıf öğrencilerinin okuyabileceği kitapları yazımda listeledim. Seçtiğim kitaplar 8. sınıf öğrencilerinin okuyabileceği seviyede. Bu kitaplar aslında yetişkinlerin de okuyabileceği yararlı kitaplar. Severek okumanız ümidiyle… 

1 yorum:

  1. Çok yararlı bir yazı daha olduğunu düşünüyorum. Tüm kitaplar yetişkinlerin de okuması gereken kitaplar bence. Yazı için teşekkürler...

    YanıtlaSil