20 Ekim 2012 Cumartesi

Site Önerisi - Hızlı Yaz

Bilgisayarda hızlı yazı yazmak günümüzde gittikçe önemi artan bir konu. Peki! Hızlı yazı yazmak için neler yapabiliriz? On parmak programları ile çalışabiliriz. On parmak programları ile klavyedeki harflere hangi parmağımızla basmamız gerektiğini ve klavyedeki harflerin yerlerini öğrenerek hızlı yazı yazmayı sağlamış oluruz. 

Bugün blogumuzda size tanıtacağım site sayesinde de klavyenizi eğlenerek, yarışarak, oyun oynar gibi geliştirebilirsiniz. 

Siteye girdiğinizde çok sade ve basit bir görünüm ile karşılaşacaksınız. Siteyi kullanmak için üyelik gerekmiyor.


Siteyi açtığımızda karşımıza gelen ekranda isim kısmına istediğimiz ismi yazarak ve giriş butonuna basarak siteyi kullanmaya başlayabilirsiniz. 


Siteyi kullanmaya başladığımızda karşımıza çıkan ekranda dört adet seçenek mevcut. Bu dört seçeneğe ulaşmak için menü başlığını da kullanabilirsiniz.
  • Antreman 
  • Meydan Oku 
  • Alfabe 
  • Refleks 
Antreman bölümünde hızlı yazı yazmak için antremanlar yapabilirsiniz. Size verilen metni hızlı bir şekilde yazmaya çalışırsınız. Süre bittiğinde dakikada kaç kelime yazdığınızı size bildiriyor ve sıralamayı görebiliyorsunuz. 


Meydan Oku bölümünde ise sitede bulunan kişiler arasından 2 ya da daha fazla kişi ile yarışıyorsunuz. Size verilen metni en hızlı yazmaya çalışıyorsunuz. Yarışarak, eğlenerek klavyenizi hızlandırıyorsunuz. 


Alfabe bölümde ise alfabedeki harfleri sıra ile en kısa zamanda bitirmeye çalışıyorsunuz. 


Refleks bölümde ise rastgele ekrana gelen harfleri hızlı bir şekilde yazmaya çalışıyorsunuz. 


Yarışmalarda kullanılmak üzere metinler göndermek isterseniz, yeni metin girin başlığını kullanarak yarışmalarda kullanılmak üzere metinler gönderebilirsiniz. Sevdiğiniz kitaplardan sevdiğiniz bölümleri paylaşmak da güzel olacaktır. 


www.hizliyaz.com adlı siteyi ben çok sevdim. Öğrencilerime tavsiye edeceğim. Öğrencilere on parmak hızlı yazı yazma alışkanlığını kazandırmak için çok yararlı bir site olacak diye düşünüyorum. 

Siteyi sizlerin de beğenmesi ümidiyle… Site hakkındaki görüşlerinizi yorum olarak bildirebilirsiniz. Her şey gönlünüzce olsun…

2 yorum:

  1. Güzel bir site. Ben de denedim. Bir süre sonra insan hırs yapıyor. :) Klavyede hızlı yazı yazma yeteneğimizi geliştirmemize yardımcı olabilecek bir site. Çok güzel bir paylaşım. teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Murat seni rakip olarak bekliyorum ifadeni alacağım :)

    YanıtlaSil