11 Nisan 2012 Çarşamba

Küçük Beyaz Uğur Böceklerim


Okulumuz 5/A sınıfı öğrencilerinin yaptıkları bilim şenliğini tebrik etmek için onlara hediye almaya karar vermiştim.

Kitap okumayı seven biri olarak öğrencilere kitap hediye etmenin klasik olmasına rağmen en doğru hediye olduğunu düşünürüm. Fakat hangi kitabı hediye etme konusu gerçekten çok sıkıntılıdır. Hediye ettiğim kitabı öğrencilerimin beğenmesini, kitaptan etkilenmelerini isterim. Öğrencilerimin kitap okuma alışkanlığı kazanmasında etkili olmasını amaçlarım.

Kitaplarını çok beğendiğim Ahmet Şerif İzgören’in “Küçük Beyaz Uğur Böceği” kitabı olduğunu öğrendim ve öğrencilerime bu kitabı almaya karar verdim. İnternet’ten kitabın siparişini verdim. Kitap elime ulaşınca sayfa sayısının az olmasından dolayı öğrencilerimin seviyesine uygun olup olmadığı konusunda tereddüde düştüm ve kitabı okumaya başladım. Kitabın içindeki hikâyeler çok güzel bir üslupla yazılmıştı ve hikâyeler gerçekten çok etkileyiciydi. Okuyunca kitabı 5/A sınıfına hediye etmeye karar verdim.


Kitabın içersine küçük bir not yazarak kitabı öğrencilerime hediye ettim ve onlardan okudukları zaman neler hissettiklerini ve en çok hangi hikâyeyi sevdiklerini bana iletmelerini istedim. Bu arada bu güzel kitabı diğer çocuklarda okusun diye eşimle beraber hazırladığımız blogda bu kitabın tanıtımını yapan bir yazı da yayınladım. Yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

5/A sınıfının çok sevdiğim ve çok saygı duyduğum dünya tatlısı öğretmenleri kitabı onlara hediye ettikten çok kısa bir süre sonra bana sınıfındaki öğrencilerin tamamının kitabı okuduğunu ve bana duygularını paylaşmak için hazırladıkları kitapçığı iletti. Bu kitapçık gerçekten beni çok mutlu etti.

küçük beyaz uğur böceği yorumları kitapçığı
Öğrencilerimin hazırladığı kitapçık kapağı

Sınıftaki tüm öğrenciler kitabı okuyunca hissettiklerini, en çok hangi hikâyeden neden etkilendiklerini bu kitapçık ile bana iletmişler. Onlara kitabı hediye ettiğim için bana teşekkür etmişler. Öğrencilerim kitabın yazarına da bu kitapçıkta teşekkür etmişler. Ve bana Ahmet Şerif İzgören’e kitabını çok sevdiklerini iletmemi istediler. Mail yoluyla onların bu teşekkürünü Ahmet Şerif İzgören’e de ileteceğim. Öğrencilerimin yazdığı cümleleri de sizinle paylaşmak isterdim ama 22 öğrencinin yazdığı tüm yazıyı paylaşmak zor olacak. Ben öğrencilerime çok teşekkür ediyor ve onların yaptıkları bu güzel davranışı sizinle paylaşmak istiyorum.

Kitap okumayı seven nesiller yetiştirmek ümidiyle…

4 yorum:

  1. Cok guzel bir davranis. Kendi adima gelecek neslimizde iz birakabilecek boyle ornek bir davranis icin tesekkur etmek isterim. Ogrencilerin davranislarida taktire layik..

    YanıtlaSil
  2. Çok tatlı bir sınıf. Çok inceler yaptığınız güzel şeylere güzel tepki aldığınız bir sınıf. Tüm öğrencilerimi çok seviyorum ama bazı sınıflar farklı oluyor işte. Teşekkür ederim yorumun için canercim. hepsine kitap sevgisini aşılamak zor ama örnek olabilirsek ne mutlu bize.

    YanıtlaSil
  3. Öğrencilerimin düşüncelerini Ahmet Şerif İzgören'e ilettim ve Şerif bey yaptığımız çalışmadan haberdar oldu ve öğrencilerime selamlarını iletti. Bizi projelerinden haberdar etti. İnşallah seneye bu güzel sınıf ile bu güzel projelere dahil olacağız. Şerif Bey aracılığı ile tanıştığım Gülderen Hanım sayesinde Gurmelerden Seçmeler etkinliğinden haberdar olduk ve öğrencilerimin düşüncelerini ileterek bu etkinliğe katıldık. Gülderen Hanım ve Şerif Bey'e çok teşekkür ediyoruz. öğrencilerimin düşüncelerine ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz. http://www.elmayayinevi.com/GurmeYorumlari.aspx?Kitap=89&Okul=466
    Öğrencilerimi çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
  4. Bu konuda ben de çok mutlu oldum. Şerif bey'den gelen e-posta ve sonrasında elma yayınevinin sayfasında öğrencilerin duygularının yayınlanması çok güzel oldu. İnşallah yeni eğitim öğretim döneminde güzel projelere imza atacaklarına inanıyorum. Tebrikler..

    YanıtlaSil