8 Mayıs 2012 Salı

Kan Gruplarına Göre Beslenme: O da Nereden Çıktı Demeyin!


Her gün ayrı bir araştırma ve inceleme ortaya çıkmaktadır. Yumurtanın itibarının iade edildiği günümüzde yeni bir paylaşımla karşınızdayız. Sağlıklı beslenme her insan için ayrı bir özellik taşıyor.

Değerli ağabeyimiz Barış beyin sağlıklı ve formunda yaşam sırrından birinin kan grupları ile ilgili beslenme olduğunu ifade etmesinden sonra, her şeyi bilen Google çubuğuna “Kan gruplarına göre beslenme“ yazdığımda bir çok seçenek çıktı. Bu yazı, Barış abimizin Avcı-Çiftçi-Göçebe ve Şehirli gruplaması ve anlatıkları ile http://www.harbiforum.org/ tan konu ile ilgili alıntı yapılarak bilgilerinize sunulmuştur. Sağlıklı beslenmenin herkes için ayrı olduğunu bize aktaran, bu konuda bizleri aydınlatan, Barış ağabeyimize ve http://www.harbiforum.org/ editörlerine sonsuz teşekkürler.
Sağlıklı beslenme kan gruplarına göre genetik beslenme olarak karşımıza çıkıyor. Hangi grup nasıl beslenmeli derseniz kolay bir sınıflama ile; 

1- 0 GRUBU KAN = Avcı ve Toplayıcı ilk insanlar 
2- A GRUBU KAN = Çiftçi
3- B GRUBU KAN = Göçebe
4- AB GRUBU KAN = Şehirli

İlk olarak bu yazıda 0 Kan grubuna bakalım.

1- 0 GRUBU KAN Avcı ve Toplayıcı ilk insanlar

Doğada kendiliğinden mevcut, avlanarak yada toplayarak ulaşılabilen her şeyi yiyebilirler. Sağlıklı bir beslenme için genetiği ile oynanmış, doğal şartlarda yetişmeyen hiçbir besin maddesini tüketmemeleri gerekiyor. 

Faydalı olan yiyecekler: 

o Kırmızı et: dana, sığır, koyun, yabani (yağlı olabilir), balık. 
o Zeytinyağı, keten yağı, ceviz, ceviz yağı. 
o Kavrulmamış kabak çekirdeği, enginar, lahana, brokoli, hindiba, marul, çiğ ıspanak, roka, maydanoz, her türlü yeşil yapraklı sebze, pazı, turp (bilhassa karaturp), kırmızı pancar, kabak, bal kabak, soğan, sarımsak.
o Zencefil, safran, kırmızı pul biber, keçiboynuzu (tohum ile beraber) körri (zerdeçal), kimyon, kuşburnu, mercanköşk, ıhlamur, keten tohumu.
o İncir, üzüm (bilhassa kara üzüm), erik, mürdüm erik, kiraz, vişne, greyfurt ve suyu, karadut, karpuz, mango, bal (gerçek), soda (maden su), yeşil çay. 


Zararlı olan yiyecekler: 

o Karışık et (salam, sucuk, sosis gibi); süt ve ürünleri ("Yenebilenler" hariç). 
o Buğday ve ürünleri (bilhassa tip 405–550), mısır ve ürünleri. 
o Rafine olmuş sıvı yağlar (zeytin ve keten yağı hariç), piyasa zeytinleri, hazır turşular. 
o Dondurma, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yerfıstığı, kahve, siyah çay, buğday ve mısır nişastası.
o Portakal, aloe vera.
o Karnabahar, ketçap, domates salçası, şarap sirkesi, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, tatlandırıcı, , glikoz, früktoz, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek. 

Yenebilenler: 

o Tavuk, hindi ve yabani kuş eti, taze yumurta.
o Tereyağı, ara sıra kaymak, kefir, yoğurt, beyaz peynir, eski kaşar, tulum peyniri, koyun ve keçi peyniri, (peynirler haftada 1–3 defa olabilir) 
o Susam ve ürünleri, kestane, fındık, badem ve badem yağı, çam fıstığı.
o Her çeşit lahana (bağırsaklarda gaz yapan hariç), börülce, barbunya, beyaz semiz fasulye, yeşil fasulye, patlıcan, kereviz, her meyve ve sebze (yasaklanmış olanlar hariç), doğal zeytin. 
o Nohut, pirinç ve ürünleri, karabuğday ve çeşitleri, çavdar ve çeşitleri, nişasta buğday (eski turk buğdayı) çeşitleri ve "Zararlılar”a girmeyen yiyecekler. 

Daha fazla bilgi için : (Yazının bir kısmı aşağıdaki kaynaktan alıntı yapılarak yayınlanmıştır.)


NOT: Diğer Kan Gruplarıyla İlgili Bilgiler de Yayınlanacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder