27 Mayıs 2012 Pazar

Samsung Galaxy S3 Duyuruldu!


Daha önce sıklıkla internet üzerinde onlarca söylentisi dolaşan Samsung Galaxy S3 ile ilgili olarak, Merakla beklenen akıllıdan söylentiler adı altında bir yazı paylaşmıştım. Ancak Samsung nihayet 3 Mayıs’ta Londra’da düzenlediği bir etkinlikle yeni akıllısı Galaxy S3 ‘ü resmi olarak duyurunca bir kez daha, bu kez kesin bilgileri içeren bir yazı daha yazmam gerektiğini düşündüm.

Zaten beni tanıyanlar çok sıkı bir Samsung hayranı olduğumu bildiklerinden bu yazıyı yazmadan da olmayacaktı. İşte Samsung Galaxy S 3 ‘ün kesinleşen özellikleri ve görselleri…


Galaxy S3’ün tasarım ve inceliğini beğendiğimi söylemeliyim. S3, sadece 8,6 mm kalınlığında ve 133 gram ağırlığında. Telefonun genel görünümüyle ilgili fotoğrafları aşağıda görebilirsiniz.

Samsung galaxy s3 mermer beyazı görünümü
Samsung Galaxy S3 Mermer Beyazı Görünüşü


S3 telefonunun incelik görünümü
Samsung Galaxy S3 İncelik Görünümü


S3 açılı görünüm
Galaxy S3 için bir diğer görünüm

Ekran boyutu hakkında da pek çok söylenti dolaşıyordu. Samsung 4,8 inçlik, bence çok iyi olan bir ekran büyüklüğüyle olaya son noktayı koymuş oldu.

4 çekirdekli 1.4 GHz hızında Exynos 4212 Quad  işlemci de beklenen bir özellikti. Bu yeni işlemci ile yüksek bir performans ve düşük bir pil tüketimi gerçekleşecek. Pil demişken Samsung Galaxy S3’ün bataryası 2100 mAh olacak ki oldukça iddialı bir batarya gibi duruyor.

İşletim sistemi olarak Android 4.0 sürümüyle gelecek olan S3,  HD Super AMOLED ekrana sahip olacak.

S3 ekranının genel bir görünümü
Ekran HD Super Amoled


Depolama kapasitesi ise 16 gb, 32 gb, 64 gb diye 3 seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca tabi ki microSD desteği ile hafızayı daha da arttırmak mümkün. Bu noktada bir güzel hizmet dikkatimi çekti o da şu, telefonun ayrıca beraberinde 50 GB Dropbox bulut depolama hizmetiyle beraber geliyor olması.

Gelelim kameralara. Arka kamerası 8 Megapiksel, flaşlı ve otomatik odaklanmalı olan S3’ün, ön kamerası 1,9 megapiksel çözünürlüğüne sahip. Ayrıca arka kamerasıyla 1080 p kalitesinde video kaydı yapabileceğiz.

NFC, Bluetooth 4.0, WiFi, WiFi Direct, WiFi Hotpsot, DLNA, Kablosuz şarj, GPS, 3G / LTE teknolojilerini de destekleyen Samsung Galaxy S3’ün kablosuz şarj özelliği bir diğer dikkat çekici özellik bana göre.

Galaxy S3, renk olarak şimdilik 2 seçenekle karşımıza çıkıyor. Bunlardan ilki çakıl mavisi, ikincisi ise mermer beyazı. Siyah renk şimdilik rafa kalkmış gibi duruyor. Daha iyi bir karar olduğunu düşünüyorum.

Şimdi de Samsung Galaxy S 3’ün  Zeka, Paylaşma, Mükemmelik diye ayrılan özelliklerinden kısaca bahsetmek istiyorum. Zeka ile başlayalım..


Akıllı Bekleme

Samsung farklı bir özellik geliştirmiş. Benim hoşuma giden bir özellik oldu. Galaxy S 3 ‘te bir makale okurken veya bir internet sitesi gezerken bir süre sonra kapanan ve korumaya geçen ekran olmayacak. Aksine S3, öndeki kamerası ile sizin gözünüzün hareketlerini izleyerek ekranın kararmasının önüne geçecek. Samsung bu özelliğe İngilizce olarak “ Smart Stay” adını vermiş.

Direk Arama

Bu özellik ne demeyin, hemen açıklıyorum. :) Diyelim ki size bir kısa mesaj geldi ve siz de mesaja cevap yazmaya başladınız. Sonra bu işin mesajla olmayacağını fark edip arama yapmak istediniz. S3’ ü sadece kulağınıza götürmeniz yeterli. Direk olarak telefonunuz ilgili kişiyi arayacaktır. Basit ama etkili bir özellik olduğu görüşündeyim. Rehbere gir, kişiyi bul derdine son.  Samsung bu özelliğe İngilizce olarak “ Direct Call” adını vermiş.

Akıllı Uyarı

Akıllı telefonun uyarısı da akıllı oluyor. :) Diyelim ki telefonunuzdan uzaktasınız ve gelen mesaj ve çağrıları duymadınız. Samsung Galaxy S3’ü daha sonra elinize aldığınızda telefon titreşim yoluyla sizi kendisine bakmanız için uyarıyor. “Smart Alert” özelliğin İngilizce adı.

Sosyal Etiketleme

İngilizce olarak “Social Tag” olan bu özellik, bir fotoğrafta etiketlediğiniz bir arkadaşınızın tüm bilgilerine fotoğraf açıkken ulaşabilmenizi sağlıyor. Fotoğrafa bakarken ister arama yapabilir, ister mesaj atabilir, isterseniz çevrimiçi olup olmadığını görebilirsiniz. Bu da hoş bir özellik bence…

S Voice

En önemli özelliklerden biri… Telefonunuzu sesle kontrol etmenizi sağlıyor. Örneğin alarm çaldığında “ertele” demeniz yeterli. Ayrıca telefonunuza dokunmadan sesle, gelen aramayı cevaplayabilir, müzik açıp kapatabilir veya kameraya fotoğraf çektirebilirsiniz. Ancak şu an belirli dilleri destekleyen bu özelliği Türkçe için biraz beklememiz gerekecek. ( Desteklediği diller: İngilizce, Almanca, İspanyolca, Korece)

Bu özellik için bir blogger olarak buradan Samsung’a bir sitemimi göndermek istiyorum. Samsung’un Türkiye’deki popülerliğini ve akıllı telefonlardaki satışlarını düşünecek olursak, S Voice özelliğinin Türkçe olarak da bulunması gerektiğini ve bunun büyük bir eksiklik olduğunu düşünüyorum. Keşke Samsung, önemli gelir elde ettiği ülkemizde, S Voice özelliğine Türkçe desteğini de hemen verseydi. Bence Samsung düştüğü bu hata ve eksikliği bir an önce telafi etmek adına, S Voice Türkçe desteği sunmak için kolları sıvamalı.

Bu sitemi Samsung’a gönderdikten sonra, paylaşma özellikleriyle devam edelim.

S Beam

Bu özellik güzel bir özellik… Diyelim ki çevrenizde bir başka S3 ‘ü olan arkadaşınız var ve siz bir belge, video, resim, müzik paylaşmak veya almak istiyorsunuz. İşte S Beam özelliği sayesinde, telefonları sırt sırta getirmeniz yeterli. Aktarım hızla gerçekleşecektir. Bu özellikle ilgili bir videoyu ekliyorum.



All Share Play

Bu özellik farklı cihazlar arasında içerik paylaşımını sağlayan bir özellik. Galaxy S3’ünüzün ekranındaki bir belgeyi, fotoğrafı, videoyu vs. aynı özelliğe sahip bir televizyonda, bilgisayarda görebilmemizi ve çalışabilmemizi sağlar. Bence çok güçlü bir özellik.

Buddy Photo Share

Fotoğraflarımızı yönetmeyi ve paylaşmayı kolaylaştıran bir özellik…

AllShare Cast

Özellikle oyun severlerin daha çok seveceği bir özellik olmuş. Bende oyunlara düşkün bir kişi olarak bu özelliği sevdim. Telefon ekranındaki görüntüyü, kablosuz olarak daha büyük bir ekrana yansıtarak daha iyi bir deneyim elde edebiliriz. Telefonumuzu bir oyun konsoluna dönüştürebiliriz. :)

Ve en son olarak Mükemmellik özellikleri…

Tasarım

Samsung, Galaxy S3’ü tasarlarken doğadan ilham aldığını söylüyor. Bana göre çok hoş, şık etkileyici ve belki de en önemlisi sade bir tasarım ortaya çıkmış. Ben tasarımı oldukça beğendim.

S3 tasarımı

Pop Up Play

Galaxy S3’ün ekranında eş zamanlı işler yapabileceğiz. Örneğin bir videoyu ana ekrana taşıyıp izlerken, bir yandan da bir şeyler yazıp yollayabileceğiz, e-posta gönderebilecek veya mesajlaşabileceğiz. Bunları yapabilmesi gerçekten S3’ün güçlü donanımsal özellikleriyle mümkün olabiliyor diye düşünüyorum. Zira yazının başında da bahsettiğim gibi dört çekirdekli işlemci, aynı anda pek çok işi yapabilmemize imkan tanıyor.

HD Super Amoled Ekran

Ekran olarak 4,8 inç ile gelen bu akıllı, yüksek çözünürlük özelliği ile son derece tatminkar bir görüntü kalitesi sunacak gibi duruyor. Benim bundan şüphem yok.

Son olarak pil durumuyla ilgili birkaç şey söylemek istiyorum. Tabi ki insan ister istemez düşünüyor, diyor ki bu kadar özellik bir arada olurda bu akıllı telefonun pil performansı bunları nasıl kaldırır. Birkaç saatte biter mi? Bu konuyla ilgili şu sitede yapılmış ayrıntılı bir inceleme olmuş, pil performansı ile ilgili gerekli bilgiye oradan ulaşabilirsiniz.

Yazı biraz uzun oldu farkındayım ancak bir kerede Samsung Galaxy S3’ün tüm özelliklerinden bahsetmek istedim. Bence Samsung, bu yeni akıllısı ile gerçekten iyi bir iş çıkarmış. Bu telefonu bende almayı düşünüyorum.

Ülkemizde 1 Haziran’da satışa sunulması planlanan S3’ün fiyatı hakkında çeşitli söylentiler olmasına rağmen 16 GB 'lık modelin çıkış fiyatının 1999 TL gibi bir fiyat olabileceğini okumuştum ancak kesin fiyatı tabi ki çıkınca öğrenebileceğiz. Son bir video ile yazımı bitirmek istiyorum. Resmi Galaxy S3 reklamı... Güzel bir reklam olmuş.

Sizde Samsung Galaxy S3 ile ilgili düşüncelerinizi yazıma yorum yaparak konuya katkıda bulunabilirsiniz. Bir dahaki yazımda görüşmek üzere…




1 yorum:

  1. Güzel telefon alacağız inşallah biraz ucuzlar mı acaba beklesek mi biraz:))

    YanıtlaSil