3 Ocak 2014 Cuma

2014 Hedeflerimiz...

Bu yazımda kısaca blogumuz Biraz Yazalım’ın 2014 hedeflerinden bahsedeceğim. 2013 yılı için yapmış olduğum değerlendirme yazıma buradan ulaşabilirsiniz. İçinde bulunduğumuz bu ay Biraz Yazalım 2 yaşını doldurmuş olacak. 2012 yılında Ocak sonunda yazdığım yazıyı dün gibi hatırlıyorum. Her yazdığımız yazıda daha iyi, daha kaliteli içerik nasıl üretiriz diyerek, okuyarak, araştırarak blogumuzu bugünlere kadar taşıdık. Bundan sonra da daha iyisini, daha kalitelisini, daha farklısını nasıl yaparız diye uğraşmaya devam edeceğiz. 

Bu yüzden blogumuza hedefler koymak hepimiz için önemli. Bu hedefler doğrultusunda bloglarımızı üst seviyelere adım adım taşıyabiliriz diye düşünüyorum. Hemen sözü fazla uzatmadan Biraz Yazalım’ın 2014 hedeflerine geçmek istiyorum…


Hedefler… hedefler… hedefler…

  • 2013 yılında 150 içerik hedefimiz vardı. Ancak bu sayı 86 olarak gerçekleşmişti bildiğiniz gibi. Bu kez bu sayıyı korumayı ve hedefimizi şu şekilde belirlemeyi düşündük. En az 90 içerik üretmek ve yayınlamak. 

  • Bir tekil ziyaretçi hedefi belirlemek motivasyon açısından çok iyi oluyor. Bu yüzden geçen sene olduğu gibi bu sene de bu hedefi koyuyoruz. Geçen sene %75 arttırmak demiştik. Bu sene de %75 arttırmak olarak belirliyoruz. Bu seferki geçen seneye göre de oldukça iddialı bir hedef ama bakalım başabilecek miyiz ya da şöyle sorayım. Bu hedefi tutturmak için neler yapacağız? :)

  • En az 2 adet blog çekilişi düzenlemek hedefimizi koyuyoruz. Bu tarz blog çekilişleri bloglarımızın bilinilirliğini arttırıyor ve bloglarımıza yeni ziyaretçiler kazandırıyor.

  • Bu hedefi koymadan yapamayacağım. Yazı sonlarındaki sosyal medya paylaşım butonlarını daha etkili olanlarıyla değiştirmek. Bu oldukça önemli bir konu bence. Tamam yazı sahibi olarak biz sosyal medyada içeriklerimizi paylaşıyoruz. Ama bir okuyucu, daha etkin butonlarla kendi arkadaş çevresine bizim içeriğimizi neden paylaşmasın? Bunun için bloggerda kullanılan butonlar yetersiz. Daha verimli butonlarla dikkat çekerek sosyal medyadan gelen trafiğimizi arttırabiliriz.

  • Bildiğiniz gibi blogumuzda “Misafir Blogculuk” uyguluyoruz. 2013’te Biraz Yazalım’da misafir yazı yayınlama hedefimizi gerçekleştirdik. Ancak diğer bloglarda misafir yazı yayınlama hedefimizi maalesef yapamadık. Bu sene Biraz Yazalım’da en az 8 misafir yazı yayınlamak ve kendimizde en az 5 misafir yazı yazarak bloglar arası dayanışmaya katkıda bulunmak istiyoruz. Bu konuda “Misafir yazı” yollamak isteyen blog sahipleri burada yazdığım yazıdaki şartları inceleyerek, birazyazalim@gmail.com adresinden bize ulaşabilirler. Ayrıca blogunuza, bizim misafir yazar olarak katkıda bulunmamızı isterseniz yine aynı mail adresinden veya bu yazıya yorum yaparak bizi haberdar edebilirsiniz. Diğer yandan bir ufak bilgilendirme daha yapmak istiyorum. Yapabilirsem “Misafir Blogculuk” kavramında yenilikçi olduğunu düşündüğüm, motivasyonu arttırıcı ve misafir yazarlığı teşvik edici bir kaç değişiklik yapmak istiyorum. Bunu bir başka yazıyla duyuracağım. Umarım siz de beğenirsiniz. Tepkileri gerçekten merak ediyorum.

  • Blogumuza bir logo ve bir üst başlık tasarlamak, ayrıca bir slogan bulmak hedefini de bu sefer koyuyorum. :) 

2014 yılında Biraz Yazalım için kendimize koyduğumuz hedefler kısaca bunlar. Hedef belirlemek hayatımızın her anı için oldukça önemli bir konu. Kaldı ki biz bloggerlar, bloglarımıza hatrı sayılır derecede zaman ve emek harcıyoruz. Bunun karşılığını almak için ve bloglarımızı daha da iyi noktalara taşımak için mutlaka blog hedeflerimizi belirleyip, bunları gerçekleştirmek için çalışmamız lazım. Daha çok okumamız, daha çok araştırmamız, daha çok yazmamız lazım. Yenilikleri bulup çıkarmamız ve uygulamamız lazım. Siz de kendi blogunuzun 2014 hedeflerini hala belirlemediyseniz, oturup düşünün ve benim yaptığım gibi bir yazıyla bu hedeflerinizi okuyucularınıza duyurun. Bu sizin için itici bir güç olacaktır. 

Son olarak blogumuz Biraz Yazalım hakkında düşünce ve eleştirilerinizi bekliyorum. Aksayan yönlerimiz, beğendiğiniz yönlerimiz vb. her konuda ister bu yazıya yorum yaparak, ister e-posta atarak bize yazabilirsiniz. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere... 

2 yorum:

  1. 2013'te çok değerli içerikleri olan yazılar paylaştınız. 2014'te bu başarının daha da artmasını temenni ediyorum. İyi seneler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz. Her zaman kaliteli ve içeriğin bilgilendirici olmasını amaçlıyoruz. İyi dilekleriniz için teşekkürler.. Size de mutlu seneler...

      Sil