9 Temmuz 2013 Salı

Çocuklar İçin Jules Verne Kitapları

Bilimkurgu yazarı Jules Verne, eserleri dünyada başka dillere en çok çevrilmiş yazardır. Pek çok icadı kitaplarında önceden tahmin ettiği için “bilim falcısı” lakabı ile anılır. Yazarın ilköğretim çağında çocuklar için uygun olduğunu düşündüğüm kitaplarını bu yazımda sizlerle paylaşacağım. 

Denizde Bulunan Çocuk: Norveçli bir balıkçının bir beşik içinde bulduğu ve büyüttüğü bebeğin, yıllar sonra tek amacı geçmişinin gizemini çözmektir. 


Ay'a Yolculuk: Gerçek astronotların Ay’a ulaşmasından yaklaşık 150 yıl önce kaleme alınmış çarpıcı roman, Ay’a gidebilecek mermi yapma çalışmalarını ve üç maceraperestin Ay’a fırlatılmalarını anlatmaktadır. 


Ay'ın Çevresinde: Ay’a fırlatılan merminin Dünya’dan ayrıldıktan sonra başına gelenleri anlatmaktadır. Çocuklara bilimsel merak kazandıracak eğlenceli bir kitap.


80 Günde Dünya Gezisi: Bilimin dünyayı ve yaşam tarzlarını nasıl değiştireceğini anlatan bir roman. Çocuklar kitabı okurken, dünyayı dolaşır, farklı kültürleri tanırlar.


Yeşil Işın: İskoçya’yı anlatan bir gezi kitabıdır. Çocuklara bilimin ve dünyayı keşfetmenin güzel bir serüven olduğu anlatılıyor.


Yazıyı hazırlarken İş Bankası Kültür Yayınları İş Çocuk Klasikleri Kataloğundan ve http://alisveris.iskulturyayinlari.com.tr/ sitesinden yararlandım. Kitapları incelerken kitapları satın alıp, okumak istedim. En yakın zamanda bu kitapları edinip, önce okuyacak sonra öğrencilerime hediye edeceğim. Kitapları okuduğumda ayrıntılı incelemelerini de blogumuzda sizlerle paylaşacağım. Sizde fikirlerinizi yorum yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz. Her şey gönlünüzce olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder