4 Temmuz 2013 Perşembe

100 Temel Eserden Çocuklar İçin Seçtiklerim

Bu yazımda 100 Temel Eser içinden sizin için seçtiklerimi paylaşacağım. Paylaştığım kitapların pek çoğu ilkokul veya ortaokul yıllarında okuyup sevdiğim kitaplar.

Pollyanna: Eleanor Hodgman Porter tarafından yazılan, yazıldığı yıldan beri pek çok dile çevrilen, ülkemizde de çok okunan klasiklerden biri. Anne ve babasını küçük yaşta kaybeden Pollyanna sert mizaçlı teyzesi ile yaşar. Ancak tüm olumsuzluklara rağmen Pollyanna’nın neşeli mizacı çevredekileri etkiler. Çocuklara hayata bambaşka bakmayı öğreten bir eserdir.


80 Günde Dünya Gezisi: Jules Verne kitaplarını okumaya başlayabileceğiniz güzel bir kitap. Bilimin dünyayı ve yaşam tarzlarını nasıl değiştireceğini anlatan bir roman.


Pinokyo: Carlo Collodi tarafından yazılan kitap pek çoğumuzun severek okuduğu bir klasiktir. İyi yetişmek, iyi ve başarılı olmak yolunda çocuklara rehber olacak nitelikte bir kitap.


Heidi: Johanna Spyri tarafından yazılan kitabı çocukluk yıllarımda okuyup okumadığımı çok hatırlamasam da çizgi filmini hatırlıyorum. Severek izlediğimiz Heidi’yi severek okuyacağınızı ümit ediyorum. Doğa sevgisini çocuklara aşılamak için güzel bir eser.


Çocuk Kalbi: Edmondo De Amicis tarafından yazılan kitap çocukluk yıllarımın en sevdiğim kitaplarından diyebilirim. Çocuklara sevgiyi, dostluğu, iyi insan olmayı öğreten bir romandır. 


100 Temel Eser içinden bu yazımız için seçtiğim kitapları sıraladım. 100 Temel Eser içinde yer alan kitaplardan paylaşmaya başka yazılarımda devam edebilirim. Sizde yorum yazarak kendi seçtiklerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Her şey gönlünüzce olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder