31 Aralık 2012 Pazartesi

2012 Yılı Biraz Yazalım İçin Nasıl Geçti? :)


Malum, gün yılın son günü olunca biz de diğer blogger arkadaşlarımızın yaptığı gibi 2012 yılı değerlendirmesi yazımızı yayınlamak için hazırlıklara giriştik. Bugün size, yazımın başlığından da rahatlıkla anlaşılacağı gibi "Biraz Yazalım" 2012 yılını nasıl geçirmiş biraz bilgi vereceğim. Her ay başında yayınladığımız ve bir önceki ayın kısa değerlendirmesini yazdığımız yazımızın yerine de 2013 hedeflerimiz ile ilgili bir yazı yayınlamayı düşünüyoruz.



İstatistiki bilgilere geçmeden önce, bir şeyler söylemek istiyorum. Biraz Yazalım, yayın hayatına 2012 Ocak ayının sonunda başladı. Dolayısıyla önümüzdeki Ocak ayı bizim 1. yaşımızı kutlayacağımız ay olacak. Bu konuda sürprizler düşünüyoruz. :)

Bu geçen 1 yılda, blog hazırlamanın göründüğü kadar kolay bir iş olmadığını tecrübe ettik. Ancak üstesinden de geldiğimizi düşünüyoruz. Yazılarımızla siz okuyucularımıza farklı, güzel, dolu, özgün ve bilgilendirici içerikler sunmak için uğraştık. Umarız başarılı olmuşuzdur. 2012 yılı bizim için blog dünyasında acemiliğimizi üzerimizden attığımız yıl oldu. Bundan sonra inşallah daha iyi, daha kaliteli, daha farklı içeriklerimizle siz okurlarımıza yararlı olmayı amaçlıyoruz.

Sözü çok uzatmadan Biraz Yazalım'ın 2012 istatistiklerine göz atalım...


  • 2012'de Biraz Yazalım, 62 farklı ülkeden trafik elde etti.

  • Ülkemizde ise 42 farklı şehirden ziyaret aldık. :) Geriye kalan 39 şehirden hiç trafik gelmemiş. Bu durumu hedefimize koyabiliriz. :) Bizi en çok ziyaret eden illere bakacak olursak;

Blogumuz en çok ziyaret eden iller :)

İstanbul'a kocaman bir alkış alıyoruz... :)

  • Bir de şöyle farklı bir istatistik vereyim. Ülkemizdeki şehirlerden en fazla süre bizi ziyaret eden şehirler sıralamasında ilk 10'a bakacak olursak;


Blogumuzda en çok zaman geçiren iller :)

Sıralama tamamen değişmiş durumda... :)

  • Gelişen mobil teknolojileri göz önüne alarak bir de mobil istatistik vermek istiyorum. 2012'de Biraz Yazalım'a gelen tüm ziyaretlerin %4.7 'si mobil cihazlardan gelmiş. :) Bu gerçekten güzel bir istatistik. Bakalım önümüzdeki yıl bu değer kaç olacak.

  •  Peki blogumuza en çok hangi tarayıcı kullanılarak erişilmiş ona göz atalım;


Tarayıcı ligi :)

Chrome tarayıcısı 1.liği kazanmış gibi görünüyor. İkinci ile arasında önemli bir fark var.


  • 2012'de bu yazımızla birlikte toplam 124 yazı yayınlamış oluyoruz. Bence son derece iyi bir sayıya ulaştık. Bu sayıyı biraz daha açalım;

Ortalama 2,8 günde bir yazı yayınladık.
           
            Bu yazıların dağılımı;
                       
            36 İçerik Kitap
            24 İçerik Doğa ve Çevre
            16 İçerik İnternet
            15 İçerik Blog
            13 İçerik Reklam
            8   İçerik Enerji
            6   İçerik Sinema
            3   İçerik Teknoloji
            3   İçerik Etkinlik

şeklinde oldu. Kitap kategorisi bu yıl, kategori ligimizde 1. sıraya oturarak şampiyon oldu. :) Kategori ligimize katılacak yeni isimler olacak mı? Bunu inşallah 2013'te birlikte öğreneceğiz...

  • Ve sırada 2012'de en çok okunan ilk 5 içeriğimiz var. Sırasıyla yazıyorum.

            2. Enerji Verimliliği - Isınma
            4. Açlık Oyunları Film İncelemesi
            5. En Beğendiğim Kitap Ayraçları

Enerji kategorimizde, farkındalık yaratmak amacıyla yazdığım yazılar oldukça popüler oldu. 2013'te de bu tarz pratik bilgiler içeren yazılara devam etmek istiyorum. Kitap kategorimizde ise İlköğretim öğrencilerine kitap tavsiyeleri ile ilgili yazımız en çok ziyaret edilen içeriğimiz oldu. Eşim öğretmen olduğu için bu tarz pek çok yazı yayınladık. O yazılarda önemli ziyaretler alıyor. Öğrenci ve velilere yardımcı olabildiysek çok mutlu oluruz. Doğa ve çevre kategorisindeki yazılarımızla da çok hassas olduğumuz bu konuda paylaşımlarımız devam edecek. Doğa ve Çevre yazılarımız Babam tarafından hazırlanıyor. Fotoğrafların hepsi kendisinin çektiği fotoğraflar.

Yorumlarınız bizim için önemlidir.

Biraz Yazalım olarak oldukça güzel bir yıl geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Blogumuzu ilk açtığımızda gelen 5-6 trafikleri gördüğümüzde havalara uçuyorduk. Zamanla bu sayının artışını ve gelişimini izledik. Son derece heyecan verici... :) Blog yazmaya yeni başlayacak arkadaşlara önerim, sabırlı olmaları ve özgün ve kaliteli içerikler üreterek, düzenli yayın yapmaları. Ziyaretçi sayınız artacaktır.

Siz okuyucularımızdan yorumlar geldikçe, daha da istekli, daha da zevkli bir şekilde içeriklerimizi üretiyor ve yayınlıyoruz. Dolayısıyla size göre  Blogumuzda gördüğünüz artı ve eksi yönler neler bunları da merak ediyoruz. Bu yazıya yorum yaparak veya blogumuzun iletişim adresi olan birazyazalim@gmail.com adresine her türlü istek ve önerinizi iletebilirsiniz.

2013 yılının herkes için mutlu, sağlıklı ve huzurlu geçmesi dileğiyle... Mutlu Yıllar...

2 yorum:

  1. Blogunuzun içeriklerini takip ediyorum şahsen ve çok başarılı buluyorum sizinde yazınızda bulunduğu gibi sitenize gelen yorumlar insanın o sabrını dahada kuvvetlendiriyor.
    Blogunuzun kalitesi bir bakıma şöylede göze çarpabiliyor öyle her konuyu yayınlamıyorsunuz her ay içersinde en az 10-15 yazınız var buda sizin başarınızı artırıyorduk muhakkak.
    Daha nice başarılara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Gerçekten yorumlar, tıpkı sizin yorumunuzda olduğu gibi, insanı mutlu ediyor, isteğini arttırıyor. Blog hazırlayanlar için yorumlar itici güç :) Mümkün olduğunca, fazla sayıda blogu takip edip ilgimi çeken yazılara yorum yapmayı ihmal etmemeye çalışıyorum.

      Blogumuz için söylediğiniz güzelliklere teşekkürler. Düzenli yayın yapmak, sizin de dediğiniz gibi bence de önemli. İstikrarı sağlıyor. Bir de blogdan kopmamayı sağlıyor. Okuyucular içinde önemli bir kriter sanırım.

      Tekrar teşekkürler. Blog dünyasının daha çok gelişmesi dileğiyle...

      Sil