7 Şubat 2012 Salı

Beden Dili - 1


Beden dili zihnimiz ve ruhumuzda olup bitenlerin yansımasıdır. Beden, zihin ve ruh birlikte hareket eder. Bazen zihnimizde olup bitenleri aktarmak için uygun sözleri bulamayız fakat bedenimiz zihnimizdekileri anlatır aslında.

Beden dilini öğrendiğimizde insanları daha kolay anlar ve etkili iletişim kurarız. Sözcükleri kullanarak anlattıklarımızı destekleme ve düşündüklerini gizlemeye çalışanları fark etme konusunda ipuçları verecektir bize.

Beden dili ile ilgili birçok konuda yazı yazılabilir. Örneğin bedenin duruşu, jest ve mimikler, başın konumu, el ve ayakların konumu, oturmak için seçilen yer, giyim, mesafe kullanımı gibi pek çok konuda yazılar yazılabilir.

Beden dili ile ilgili yazılmış birçok kitap bulunmaktadır. 

ElmaYayınevi İş ve Yönetim Serisinden Çağlayan Babacan tarafından yazılan “Öğretmenler için Beden Dili” kitabı öğretmenlerin ve öğrencilerin beden dilini anlatıyor. Öğretmenlerin okuması gereken bir kitap diye düşünüyor, tüm meslektaşlarıma tavsiye ediyorum.

Kitaplarını çok beğendiğim Ahmet Şerif İzgören’in “Dikkat Vücudunuz Konuşuyor!” kitabı beden dili ile ilgili okunması gereken kitaplardan biri. Türkiye’den örneklerle daha da etkili hale gelen kitap bir çırpıda okunuyor.

Beden dili ile ilgili pek çok kitap tavsiyesinde bulunulabilir. Pek çok yazı yazılabilir. Başlık özellikle Beden Dili -1 diye atıldı. Devamı gelecektir. 

2 yorum:

  1. Güzel bir yazı oldu. Devamını bekliyoruz..:)

    YanıtlaSil
  2. beden diline meraklı birisi olarak devamını diliyorum :)

    YanıtlaSil