31 Temmuz 2013 Çarşamba

Sherlock Holmes - Kuşku

Dünyaca ünlü dedektif Sherlock Holmes’un 11 farklı macerasının içinde yer aldığı “Kuşku” adlı başyapıtını bu yazımızda sizlerle paylaşacağız. Sir Arthur Conan Doyle tarafından kaleme alınan kitapta tempo hiç düşmeyecek. Birbirinden ilginç olaylar Watson’un yardımıyla Holmes tarafından çözülecek. Kitapta yer alan olaylardan kısaca bahsedelim.

Sir Arthur Conan Doyle

Sherlock Holmes’ün ağır çalışma yüzünden sağlık durumu kötü olunca dinlenmek için çıktığı tatilde bile olağanüstü olaylar peşini bırakmaz. İki erkek kardeş ve bir kız kardeşin başına gelen ilginç olayı merakla okuyacaksınız. 

Kayıp kraliyet mücevheri Mazarin Elması’nı Holmes nasıl bulacak kitaptaki ikinci olayda okuyacaksınız. 

Wessex Kupası’nın favori atının kayboluşu ve eğiticisinin ölümü olayını Holmes’ün nasıl çözdüğüne şaşıracaksınız. 

Holmes neden herkese kendisinin öldüğü izlenimi yarattı? En yakın arkadaşı Watson’dan bile bu durumu neden sakladı? Hangi olay ortaya çıkmasını sağladı? Soruların cevabı için kitaptaki dördüncü olayı okumalısınız. 

Zengin bir kıza musallat olan Avusturyalı bir katil. Kız adama aşık olmuş. Bu olayı Holmes bakalım nasıl çözecek? 

Profesör Presbury’nin köpeği neden sahibini ısırmaya çalışıyor? Bu garip sorunun cevabı bu bölümde.

Peçeli kiracının sırrı için kitaptaki yedinci olayı okumalısınız.

Napolyon heykelleri neden yok ediliyor? Holmes bu olayı da başarı ile çözecek.

Avrupa’nın barış ve savaş hali bu kayıp belgeye bağlı. Holmes bu önemli belgeyi bulabilecek mi?

Kalleş bir arkadaş, sadakatsiz bir eş ortadan kayboluyor kocasının para ve mücevheratları ile birlikte. Holmes parayı kurtarabilecek mi? Bakalım olay nasıl çözülecek?

Postayla gelen kutu içinde kısa süre önce kesilmiş iki adet insan kulağı vardı. Bu olayın sırrı neydi?

Birbirinden farklı olayları Holmes’ün nasıl çözdüğünü merak ettiyseniz. Bu kitabı mutlaka okumalısınız. Olayların sonunu kitabı okumayan takipçilerimizin heveslerini kırmamak için paylaşmadan, yorumlarınızı bizler ile paylaşırsanız seviniriz. Her şey gönlünüzce olsun.

2 yorum:

  1. çok güzel temin etmek lazım en kısa zamanda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sherlock Holmes kitapları hep okumak istediğim kitaplardı. Blogumuzda daha önce paylaştığım Kızıl Soruşturma( http://birazyazalim.blogspot.com/20 13/05/kizil-sorusturma-sherlock-holmes.html ) ile okumaya başladım gerçekten bu iki kitabı da severek okudum. Tavsiye ederim. Yorumunuz için teşekkürler.

      Sil