16 Mayıs 2013 Perşembe

Fotoğraf Düzenleme Hizmeti Veren Bir Site


Fotoğraflarımızı düzenlemek için kullanabileceğimiz pek çok program olmasına rağmen bu programların çoğu amatör bilgisayar kullanıcılara uygun değil. Bu yazımızda fotoğraf düzenleme hizmetleri veren bir siteyi tanıtacağız: http://pixlr.com/

Pixlr Ana Sayfa
http://pixlr.com/


Sitede fotoğraf düzenlemek için kullanılabilecek pek çok seçenek var. Sitedeki seçeneklerin tamamını değil, amatör kullanıcılar için kullanımı kolay bir bölümünü yazımızda inceleyeceğiz: http://pixlr.com/express/ 
  

Sitenin bu bölümü çok sade bir görünüme sahip. Bilgisayarınıza kayıtlı fotoğrafları düzenleyebildiğiniz Browse, internette bulunan fotoğrafları düzenleyebileceğiniz Open Url, web kamerası ile oluşturduğunuz görüntüyü düzenleyebildiğiniz Webcam, birden fazla fotoğrafı birleştirebileceğiniz Collage ve Mobil araçları kullanabileceğiniz Mobile bölümü bu sayfada bulunmaktadır. Bu yazımda Browse ve Collage bölümünden bahsedeceğim.

Sitenin Browse bölümü ile bilgisayarımızda kayıtlı bir fotoğrafı site üzerinde açarak fotoğraf üzerinde düzenlemeler yapabilirsiniz. Adjustment, Effect, Overley, Border, Sticker ve Text gibi bölümleri kullanarak fotoğraf üzerinde değişiklikler yapılabiliyor. 

Pixlr Express Browse
Fotoğraflarımızı düzenleyeceğimiz bölüm

Fotoğraf ile ilgili düzenlemeyi Adjustment, fotoğrafa uygulanabilecek efektleri Effect, fotoğraf üzerine uygulayabileceğiniz kaplama seçeneklerini Overley, fotoğrafa çerçeve eklemeyi Border, fotoğraf üzerine eğlenceli sticker eklemeyi Sticker ve fotoğraf üzerine yazı yazmayı Text bölümünden yapabilirsiniz.

Adjustment, Effect, Overley, Border, Sticker ve Text
AdjustmentEffectOverleyBorderSticker ve Text bölümleri

Sitenin Collage bölümü ile bilgisayarınıza kayıtlı pek çok fotoğrafı birleştirebilirsiniz. Layout seçeneğine tıklayarak farklı kolaj seçeneklerine ulaşabilirsiniz.

Pixlr Express Collage
Fotoğraflarınızı birleştirerek kolaj çalışması yapabileceğiniz bölüm

Kolaj seçeneğini seçtikten sonra her bölüme fotoğraf ekleyip, her fotoğraf üzerinde düzenleme yapabilirsiniz. Finished seçeneği ile kolaj çalışmanızı bitirerek yeni oluşan fotoğraf ile ilgili düzenlemeleri browse bölümünde anlattığımız gibi yapabilirsiniz.

Pixlr Express Collage
Birleştirmek istediğiniz resimleri ekleyerek kolaj çalışması yapma

Site üzerinde düzenleme yaptığınız fotoğrafları bilgisayarınıza kaydetmek için save seçeneğini kullanabilirsiniz. Dosya adını ve fotoğrafın kalitesini belirledikten sonra bilgisayarınıza fotoğrafınızı kaydedebilirsiniz.

Pixlr Express Save Kaydet
http://pixlr.com/express/  sitesi ile düzenlediğiniz fotoğrafları kaydetme

Fotoğraf düzenleme çalışmaları yapabileceğiniz bir siteyi sizlerle paylaşmak istedik, umarım paylaşımımız sizler için yararlı olur. Her şey gönlünüzce olsun…

2 yorum:

  1. Güzel siteymiş önemli sitelere ekledim teşekkür ettim

    YanıtlaSil
  2. Kullanışlı bir site paylaşmak istedim. Yorumunuz için teşekkürler.

    YanıtlaSil