21 Mart 2013 Perşembe

YENGEÇ ÖRÜMCEKLERİ ( Crab Spider )

Yengeç Örümcekleri. Crab Spider...

Avcı örümceklerdir. Ağ örmezler. Ancak tuzak kurarlar. Çiçek yapraklarını birbirine yapıştırarak bir nevi kamuflaj çadırı kurarlar. Aşağıda doğal halleri içinde şık bir dağ lalesi  ve papatya  görüyorsunuz.


Eğer doğal görünümünden farklı bir çiçek görürseniz, özellikle taç yaprakları birbirine yapışmış bir çiçek, büyük bir ihtimalle içinde bir yengeç örümceği saklanmaktadır.


Yukarıda bir papatya görüyorsunuz. Yaklaşıp birkaç kare fotoğraf alıyorum. Beni fark eden arkadaş hareketleniyor. İçeride bir yengeç örümceği var.



Yaprakların üzerinde biraz geziniyor.Tehlikede olup olmadığını  kontrol ediyor.
 


Kamuflaj çadırına girip, avını beklemeye başlıyor.


Papatyadan sonra yola devam. Avcıya rastgele dedik. :)


Bir başka köşede mor lalemiz  dikkatimi çekiyor. Taç yaprakları doğal  durumda  değil. Yaklaşıyorum.


İlk bakışta fark edilmese de avcı işini bitirmiş. Keyifle arının içini boşaltıyor. Biraz rahatsız edip fotoğraf almam gerek. İşte avcı ve av göründü. 



Aradan alt tarafa indi. Sonra tekrar yukarı çıktı. Yatıp bolca pozladım. Bu özel andan birkaç kare daha paylaşmak istedim.


Bildiğiniz gibi bütün örümcekler etobur ve zehirlidirler. Zehirlerini genel olarak avlarını zayıf noktalarından zehir şırınga ederek, bazende tükürerek ani felç etkisi ile hareketsiz kılarlar.


Salgıladıkları zehir, böceklerin iç organlarını sıvı haline getirir. Örümcekler bu sıvı ile beslenebilir. Boğaz yapısı başka türlü beslenmeye elverişli değildir.






Doğayı insan denen yokedici canavardan koruyalım.

 Her Şey Gönlünüzce Olsun


 1kosedereli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder