29 Şubat 2012 Çarşamba

Tarihimiz Film Olsa...


Bugünkü yazımda, blogda başlatacağımız bir ufak etkinliği duyuracağım. Blogumuzda Fetih 1453 filmi ile ilgili görüşlerimi yazdığım yazı sonrasında, bu etkinlik aklımıza geldi ve neden olmasın dedik. Kısaca etkinlikten bahsetmek istiyorum.

Bu sıralar Fetih 1453’ün etkisiyle Türk tarihinden daha ne filmler çıkar düşünceleri dillendirilir oldu. Hatta genel kanı ki, ben de böyle düşünüyorum, tarihimizde o kadar fazla kahramanlık, zafer, hikaye var ki her birinden sayısız film çıkar. Üstelik tarihimizdeki olayların hepsi yaşanmış, gerçek kahramanlık olaylarıdır. Zorlama ve uydurma hiç bir şey yoktur.

Buradan yola çıkarak, blogumuzda bir etkinlik başlatıyoruz. Bu etkinlik biraz uzun sürecek çünkü blogumuzun ziyaretçi trafiğini düşündüğümüzde böyle olması daha iyi olacak gibi görünüyor. Sizlerden istediğimiz tarihimizden daha hangi filmler çıkar ve bu filmlerin ismi ne olmalıdır. Kısaca hangi tarihi olaylarımızı filme çekmeliyiz ve ismi ne olmalı. Özellikle isimlerde yaratıcı olmanızı bekliyoruz. En ilginç, en dokunaklı ve işte bu dedirtecek konu ve film isimleri bekliyoruz.

Çanakkale Savaşında Atatürk

Bakarsınız blogumuzda yaptığımız bu mütevazi etkinlikle film yapımcılarına ilham kaynağı oluruz. Neden olmasın? Eğer yeterli katılıma ulaşırsak bazı yapımcılara sayfamızın bir bağlantısını göndermemiz işten bile olmaz. Güzel bir olaya ön ayak olabiliriz.

Osmanlı İmparatorluğunun ulaştığı en geniş sınırlar

Yazımı bitirirken etkinliğimizin başladığını bildirmek istiyorum. Etkinliğimizin bitiş tarihi ise 30 Nisan 2012’dir. Bu tarihten sonra en etkili ve güzel isimleri değerlendirip bir seçim de, hep birlikte yaparız. Etkinliğe bu yazının altına yorum yaparak istediğiniz kadar olay ve film adıyla katılabilirsiniz. Tek kural önereceğiniz film adının ve olayın, tarihimize ait olmasıdır.

Etkinliğe katılımınızı bekliyoruz…

2 yorum:

  1. Etkinliğimizin ilk açılışını ben yapayım o zaman :) Bence Türklerin Anadolu'ya girişi film yapılmalı. İsmi Yine aynı seriden olabilir .

    FETİH 1071

    YanıtlaSil
  2. Etkinliğimiz Bugün itibariye bitiyor. Okumalar oldu ancak katılım olmadı. :) Olsun. Bir daha ki etkinliğimizde daha çok katılım olması dileğiyle...

    YanıtlaSil