8 Şubat 2012 Çarşamba

Berlin Kaplanı


Vizyona Ocak ayının sonunda giren Ata Demirer’in son filmi Berlin Kaplanı’na geçtiğimiz cumartesi (4 Şubat) akşamı gittim. Filme gitmeden önce etrafımdaki insanlar ve sosyal medyadaki söylentiler, filmin vasat olduğu yönündeydi.

Ancak tabii ki sinema göreceli bir kavram. Ben filmi beğendim. İnsanlar Eyvah Eyvah gibi tamamen komedi üzerine kurulmuş bir filmi izledikten sonra, ister istemez Ata Demirer’in Eyvah Eyvah’tan sonraki bu ilk filmini onunla karşılaştırıyorlar. Hal böyle olunca da filme vasat diyorlar.



Oysa ki Berlin Kaplanı, duygusal yönü daha ağır basan bir komedi olmuş. Duygusal komedi diyelim. Filmi izlerken, kimi zaman gülüyor kimi zamansa hüzünleniyorsunuz. Aslında filmin içinde ustalıkla gizlenmiş bir hüzün var. Ata Demirer’in canlandırdığı boksör Ayhan Kaplan karakteri ve Tarık Ünlüoğlu’nun canlandırdığı antrenör Cemal’in hayatından kesitleri izlerken her karede bu hüznü hissetmek mümkün. Yaşadıkları hayat, bulundukları ortamlar, hayatlarını kazanmak için verdikleri mücadele… Hepsinde saf bir hüzün var. Komedi ise bu hikayenin ana karakterinde gizli.


Ayhan Kaplan fizik olarak oldukça kilolu… Hatta küçüklerde +90 kiloda kemer sahibi bir boksör. (Gülümsediğinizi görür gibi oldum.) Boksörlük onun için bir meslek, ancak yine de geçinebilmek için barlarda güvenlik olarak  ekstra işlerde yapıyor. Aile sevgisinden yoksun olarak Almanya’da yaşayan Ayhan Kaplan, tam da başının belada olduğu bir anda Türkiye’den gelen ve uzun zamandan beri görüşmediği akrabasının davetiyle Türkiye’ye gelir. Buraya kadar ve buradan sonra olaylar hızla akıyor ve hem komik hem de hüzünlü durumlarla dolu bir hikayeyi göz açıp kapayıncaya kadar izliyorusunuz.

Lafı çok fazla uzatmak istemiyorum. Berlin Kaplanı çok güzel bir hüzünlü komedi olmuş. Filme, başkalarının fikirlerinden etkilenmeden ve ön yargılarınızdan arınarak gidin. Hem eğlenecek hem de hüzünleneceksiniz. Ata Demirer ve ekibi bence çok iyi bir iş çıkarmış.
  
Herkese iyi seyirler...

Berlin Kaplanı Resmi İnternet Adresi : http://www.berlinkaplani.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder