24 Mart 2016 Perşembe

Debbie Macomber ile Kadın Portreleri

Blogumuzdaki bu yazımda Debbie Macomber’in iki kitabından bahsedeceğim. Konu olarak birbirine benzeyen iki kitabını sizlerle paylaşmak istiyorum. Yazar birbirinden farklı karakterleri güzel bir hikaye ile kitaplarında bir araya getirmiş ve çok akıcı bir dille bu kadınları bizlere anlatmış. 

Bahsedeceğim ilk kitap; Küçük Mucizeler Dükkanı. Dört güçlü kadın küçük mucizeler ve büyük umutlar ile bir araya geliyorlar. 


Kitapta bir araya gelen karakterler şöyle; örgü örmeyi seven Lydia Hoffman, gelini Tammie Lee’yi oğluna yakıştıramayan zengin bir kadın Jacqueline Donovan, hamile kalayı çok isteyen Carol Girard ve Blossom Sokağı Filmcisi’nde çalışan Alix Townsend. Birbirinden bu kadar farklı olan bu kadınlar bir araya gelince nasıl bir hikaye ortaya çıkacak ve neler yaşanacak merak edenler bu kitabı okumalı. Çok akıcı bir dille yazılmış bu kitabı bir çırpıda okuyacağınıza eminim. İnsanı rahatlatacak kafasını dağıtacak ve kendini iyi hissettirecek güzel bir kitap. 

Bir Yumak Mutluluk adlı kitap; yazarın ilk okuduğum ve bu yazımda sizlerle paylaştığım kitap gibi akıcı bir kitap. 


Yazar bu kitabında da birbirinden farklı kadınları bir araya getirmiş. Bu kitaptaki karakterlerde şöyle; bir önceki kitapta bahsettiğim Lydia Hoffman bu kitapta yine var. Peki yeni karakterler; Yeni emekli olmuş Elise Beaumont, kocasından yeni boşanmış Bethanne Hamlin ve annesinin ölümü ile hayatı alt üst olan Courtney Pulanski. Bu kitaptaki karakterlerde en az bir önceki kitaptaki karakterler kadar ilginç değil mi? Bir önceki kitapta geçen karakterlerden bu kitapta da zaman zaman bahsedecek. Fakat birinci kitabı okumamış bile olsanız bu akıcılığı bozmuyor. 

Kitaplar birbirinin devamı niteliğinde değil fakat yine de ben size bu sırada okumanızı öneririm. Kendinizi rahatlatmak için bu kitapları okuyabilirsiniz. Ben yazarın diğer kitaplarını da okumayı planlıyorum okudukça sizlerle paylaşacağım. Siz de fikirlerinizi bizimle paylaşırsanız sevinirim. Her şey gönlünüzce olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder