13 Şubat 2016 Cumartesi

Muhteşem Çıkartmalar & Aktiviteler Kitap Serisi

Pırıltı Yayınları'ndan çıkan Muhteşem Çıkartmalar & Aktiviteler kitap serisini bu yazımda sizlerle paylaşacağım. Seri toplam 14 kitaptan oluşuyor. Serideki kitaplar; Evcil Hayvanlar, Yavru Hayvanlar, Orman, Deniz Altı, Çiftlik, Atlar, Minik Böcekler, Prensesler, Korsanlar, Uçaklar, Araçlar, Eğlenceli Sporlar, Vahşi Hayat, Dinazorlar.


Serideki tüm kitaplarda benzer etkinlikler ile farklı konular işlenmiş. Tüm kitapları alabileceğiniz gibi çocuğun ilgi alanına göre de tercih edebilirsiniz. Biz denemek için 5 kitabı almıştık, devamı da alınabilir diye düşünüyoruz. Çocuğumuzun küçük (26 aylık) olmasından dolayı daha çok çıkartma bölümlerini yapabiliyoruz. Bazı kolay labirent etkinlikleri dikkatimizi çekiyor. Kaliteli güzel bir etkinlik kitabı piyasada pek çok etkinlik ve çıkartma kitabı var. Sizinle paylaşmak istediğim farklı çıkartma kitapları da var bizim kızımla yaptığımız ve çok keyif aldığımız. İnşallah en yakın zamanda paylaşacağım.


Kitaplarda kaç yaş çocukları için uygun olduğunu gösteren bir ibare yok. Ben incelediğim kadarıyla 3 yaş ve üzeri çocuklar için daha uygun olduğunu söyleyebilirim. Kitaptaki bazı kısımlar özellikle çıkartma yapıştırma etkinlikleri 2 yaş sonrası çocuklarla da yapılabilir.


Kitapta etiket yapıştırma etkinliklerinin yanı sıra sayı sayma alıştırmaları da mevcut. Etiketleri yapıştırıp daha sonra size söylendiği şekilde sayıp gerekli yerlere kaç adet bulunduğunu yazıyorsunuz. Kitaptaki aktivitelerden bahsedemeye devam edelim.


Labirent oyunları da kitapta sevdiğim aktivitelerden. Henüz biz basit olanları yapabiliyoruz. Eğlenceli ve kaleme hakimiyet konusunu geliştirecek bir etkinlik.


Farkları bul aktiviteleri bizim için henüz çok zor. Kitap dediğim gibi 2 yaş çocukları için kısmen uygulanabilecek nitelikte. 


Noktaları birleştir aktiviteleri ile hem sayı bilgisi gelişecek hem de kalem hakimiyetine katkı sağlanacaktır. İnce motor gelişime de katkı sağlayacaktır. 


Peki, başka aktivite var mı? sorusuna da şöyle cevap vereyim. Bütün bir resimdeki eksik parçaları bulunup yapıştırıldığı çıkartma etkinlikleri var. Sıralamaya dikkat ederek yapıştırılması gerekenin bulunup yapıştırıldığı örüntü etkinliği mevcut. Eşleştirme etkinliklerinde en sevdiğimiz etkinliklerden bizim, 2 yaş için bu etkinlik çok uygun. 

Çocuk kitapları çok eğlenceli. Kızımız sayesinde blogumuzda bundan sonra çocuk kitaplarına daha çok yer vereceğiz sanırım. Bu çıkartma ve aktivite kitaplarını da size tavsiye edebileceğim eğlenceli bir seri. Siz de tavsiyelerinizi yorum yazarak iletirseniz sevinirim. Her şey gönlünüzce olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder