18 Eylül 2015 Cuma

Okuma Listeleri Üzerine


Blogumuz Biraz Yazalım’da bildiğiniz gibi kitaplar ve çizgi romanlar önemli bir yer tutuyor. Çok çeşitli kitap ve çizgi roman içeriklerini blogumuzda bulmanız mümkün. İçerik çeşitliliğini arttırmak adına neler yapılabilir diye düşünürken, bazı kitap alışveriş sitelerinde karşıma çıkan “Okuma listeleri” kavramını kendime göre Biraz Yazalım’a uyarlamaya karar vererek bloguma yeni bir bölüm kazandırmak istiyorum. Nasıl mı? Hemen anlatayım.

Öncelikle bu okuma listelerini hazırlarken Çizgi Romanlara ait yapacağım okuma listelerini, kitaplarınkinden ayrı tutacağım. Amacım listeleri daha özelleştirmek ve çizgi roman okumak isteyen insanlara daha ulaşılabilir listeler sunmak. Tabi ki aynı durum kitaplar için de geçerli. 

Oluşturacağım okuma listeleri, kendi okuduğum kitaplardan oluşabileceği gibi, henüz okumadığım ve okumak istediğim kitaplardan da oluşabilir. Burada hem kendime bir hedef çizmek ve bunu gerçekleştirmek, hem de yayınladığım okuma listelerine denk gelen kitap severlere, güzel hedefler sunarak okumayı teşvik etmek. Tabi ki okuma listelerimi yapmaya karar veren okuyucularımız bunu bir şekilde yorumlara yazarak veya bana mail atarak belirtirlerse, bu olay tadından yenmez bir hal alacaktır. 

Listeler klasik olarak türlere göre ya da yazara göre olabileceği gibi pek çok kombinasyonda da olabilir. Ne demek istedim? Örneğin “Distopya okuma listesi” gibi bir liste oluşturabileceğim gibi “Gök Kuşağı Okuma Listesi” adı altında kapak renklerine göre oluşturulmuş listelerle de karşılaşmanız olası. :) Eğer sizin de klasik listelerden farklı, yaratıcı liste isim önerileriniz varsa duymak isterim. Ona göre de bir okuma listesi oluştururum.

Yayınladığım her okuma listesiyle ilgili küçük küçük bilgiler içeren ayrı bir blog yazısı yazmayı düşünüyorum. Sonrasında da “Okuma Listeleri” sayfasında başlık olarak sıralayacağım. Kendimin, söz konusu listenin neresinde olduğumu veya o anda yapıp yapmadığımı da o sayfaya yazacağım. Neyse sanırım az çok ne yapmak istediğimi anlatabildim. Hele bir başlayalım da neler olacak, ortaya neler çıkacak görelim. :) Herkese bol okumalı günler diliyorum. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder