28 Şubat 2014 Cuma

Beyaz Balina Yayınevi'nden Öğrencilere Özel

Beyaz Balina Yayınevi’nden çıkan ilkokul 4. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencileri için uygun olduğunu düşündüğüm 2 adet kitabı bu yazımda sizlerle paylaşacağım. 

İlk kitabımız ile paylaşıma başlayalım…

Köprü Altındaki Aile; Natalie Savage Carlson tarafından yazılan kitap, Newbery Onur Ödülü almıştır. Hayatı boyuca hiçbir işte çalışmamış, sokakta yaşayan bir evsizin, bir köprü altında üç çocuk ile tanışmasıyla değişen hayatını anlatıyor. Kitapta sevgi, aile, yardımlaşma, paylaşım, arkadaşlık ve dostluk gibi kavramlar işleniyor.

Köprü Altındaki Aile Natalie Savage Carlson Beyaz Balina Yayınevi

İkinci paylaşımım bir seri…

Afacanlar Okulda Serisi; Serideki kitaplar, bilimsel konuları farklı bir şekilde anlatıyor. Çocuklar serideki kitaplar ile bilimsel konuları eğlenerek öğrenebilir. Serideki kitaplar; Papağan Hanım’ın Yağmur Ormanı Dersleri, Galaksi Hanım’ın Uzay Dersleri, Kanka Bey’in İnsan Vücudu Dersleri, Fosil Bey’in Dinozor Dersleri, Nil Hanım’ın Mumya Dersleri, Kocaağız Bey’in Köpekbalığı Dersleri ve Ateş Hanım’ın Çöl Dersleri. Bu seriyi ayrıntılı inceleyip başka bir yazıda daha ayrıntılı şekilde sizlerle paylaşmayı çok istedim. Kitaplar çok eğlenceli gözüküyor. Tanıttığım bu seriyi sevenlerin daha önce blogumuzda yayınladığımız Çocuklara Özel Bilim Kitapları yazısını da incelemelerini tavsiye ederim. Yazıya buradan ulaşabilirsiniz. 

Papağan Hanım’ın Yağmur Ormanı Dersleri, Galaksi Hanım’ın Uzay Dersleri, Kanka Bey’in İnsan Vücudu Dersleri, Fosil Bey’in Dinozor Dersleri, Nil Hanım’ın Mumya Dersleri, Kocaağız Bey’in Köpekbalığı Dersleri ve Ateş Hanım’ın Çöl Dersleri

Paylaştığım kitapları beğenmeniz ümidiyle... Her şey gönlünüzce olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder