15 Ocak 2014 Çarşamba

Biraz Yazalım 2. Yılını Çekilişle Kutluyor.!

biraz yazalım 2.yıl çekilişi

Blogumuz Biraz Yazalım bu ay yayın hayatında 2. yılını doldurdu, 3. yılından gün aldı. Dile kolay. 2 yıldır günlük hayatımızı, işlerimizi, sosyal yaşantımızı sürdürürken, bir yandan da Biraz Yazalım blogumuzda kendi ilgili alanımıza giren başlıklarda özgün içerikler üreterek blogumuzu güncel tutmayı başardık. Her daim daha iyisini, daha kalitelisini nasıl yaparız diye düşündük. Düşünmeye de devam ediyoruz. Sürekli araştırma, okuma, yeni fikirler üzerine düşünme halindeyim. :) Bulup da olgunlaştıramadığım için yani üzerinde yeterince çalışamadığım için rafa kaldırdığım pek çok fikrim mevcut. Blogger olmak sanırım bunu gerektiriyor. Bol bol araştırma, bol bol okuma, yenilikleri takip etmek, uygulamak, yararlı kaliteli içerikler oluşturmak… Görüldüğü kadar kolay değil, aksine oldukça zor ve uğraş, emek gerektiren bir iş. Ancak çok eğlenceli bir iş… :) İnsanlara faydalı olmak, faydalı olurken aynı zamanda kendini de geliştirmek gerçekten güzel.

Siz okuyucularımızla da zaman zaman yorumlardan, zaman zaman e-posta aracılığıyla veya sosyal medya üzerinden iletişim kurduk. Yeni insanlar tanımak güzel bir şey. Blogumuza gelen, içeriklerimizi okuyan, yorum yapan ve yapmayan herkese teşekkürler. Eşim ve babam ile birlikte hazırladığımız Biraz Yazalım’ın, 2. yılını doldurması dolayısıyla bu yazımızla özel bir 2. yaş çekilişi düzenliyoruz. Tam 3 ödül sizleri bekliyor. 

Ödüllere Gel?

Haklısınız. :) Tabi en merak edilen kısım burası. Çok bekletmeyeyim. :)

1. Ödülümüz:

Evet ilk ödülümüz, büyük küçük herkese hitap edeceğini düşündüğüm küçük ama güzel bir ödül. 1 takipçimiz 2 adet LEGO Minifigure 11 serisinden LEGO adam kazanacak. :) Paketlerden çıkan figürlerin her biri belirli bir mesleği veya karakteri temsil ediyor. Bu konuyla ilgili burada bir yazı da yazmıştım. Koleksiyon değeri olan bir ödül. :) 

1.ödül lego adam ödülü

Bu seride kaynakçı adam benim favorim. Eğer kazanan takipçimize açacağı paketlerden kaynakçı çıkarsa bunu bildirmesi güzel olur. Belki varsa kendi blogunda çıkacak olan iki adamla ilgili ufak çaplı bir hikaye bile yazabilir. :) 

2. Ödülümüz:

2. ödülümüz bir kitap ödülü. Kitap ve edebiyat ile ilgili içerikler de ürettiğimiz için bu ödül olmazsa olmazdı. Kitap seçimimiz ise bir Bilim-Kurgu kitabı olan Toplu Öyküler 1 - Bay Uzay Gemisi. Kitabın yazarı, adına ödüller verilen bilim kurgu duayeni Philip K. Dick. Kitap, yazarın yazmış olduğu kısa öykülerden oluşuyor. Türü sevenler için güzel bir ödül olacağını düşünüyorum. Türe yabancı olanlar içinse türe bir şans vermelerini sağlayacak ve Philip K. Dick ile tanıştıracak bir ödül. Kazanacak olan takipçimiz belki sonra bu kitap hakkındaki görüşlerini yazar biz de mutlu oluruz. :)

2.ödül bay uzay gemisi kitabı

3. Ödülümüz:

Aslında bu çekilişte 4 ödül düşünüyordum. 4. ödül de çok farklıydı. Ama onu bir dahaki düzenleyeceğimiz çekilişe bıraktık. Farklı ve anlamlı bir ödül ne olabilir diye düşünürken, aklıma çok nefis bir fikir geldi. Bakalım siz ne düşüneceksiniz. Daha önce verildi mi bilmiyorum. :)

Bu ödülü kazanan takipçimize 2 adet adına dikilmiş ağaç fidanı hediye edeceğiz ve bununla ilgili kendisine bir de sertifika göndereceğiz. Bu ödülü Tema Vakfı aracılığıyla yapacağım. Sertifikanız Tema Vakfı’ndan gelecek. 2. yılımızı doldurduğumuz için “Çanakkale Gelibolu Demirtepe” ağaçlandırma sahasına 2 adet adınıza fidan dikilecek. :) Bu ödül hakkında ne düşünüyorsunuz? Biz aynı zamanda blogumuzda “Doğa ve Çevre” yazıları da yazdığımız için bu ödülü düşünmek anlamlı oldu. Bence her blogger kendi düzenlediği çekilişte bu ödülü verebilir. Herkes için anlamlı ve gerekli bir ödül. 

3. ödül 2 adet adınıza dikilmiş fidan

2. yıl çekişimizdeki ödüllerimiz bunlar. Hemen kısa bir not eklemek istiyorum. Ödülleri kazanan kişilere ödülleri kargo ile gönderilecektir. Kargo masrafları tabi ki bize aittir. :) Yurtdışına ise maalesef gönderim yapılmayacaktır. 

Peki çekilişe katılmak için ne yapacağız?

Çok güzel ve yerinde bir soru oldu gerçekten. :) Biraz Yazalım’ın 2. yaş çekilişine katılmak için yapmanız gereken işlem çok basit. Blogun sol sütununda bulunan "Blogumuzun İzleyicileri" bölümünden blogumuzun izleyicisi olmak ve bu yazımıza yorum yapmak (Google friend connect eklentisinde var olan problemden dolayı çekilişe katılmak için sadece yorum yapmanız yeterli olacaktır.). Çekilişi kazanmanız durumunda güvenlik açısından yorumunuzda e-mail adresinizi de belirtmeniz iyi olacaktır. Blogumuzu zaten izliyorsanız, bunu belirterek bir yorum yazmanız yeterli.:)

Maalesef “Adsız” olarak yapılan yorumlar çekilişe dahil edilmeyecektir. 

Bu kadar mı? 

Çekilişe katılmak için yapmanız gerekenler bunlar. Ancak çekilişteki şansınız arttırmak isteseniz, tamamen kendi isteğinize bağlı olarak aşağıda belirtilen seçenekleri yaparak fazladan çekiliş hakkı kazanabilirsiniz. 

  • Çekiliş yazımızın linkini facebook profilinizde herkese açık şekilde paylaşırsanız ve paylaşım linkini yoruma yazarsanız +1 fazladan çekiliş hakkı kazanacaksınız.

  • Çekiliş yazımızın linkini google+ profilinizde herkese açık şekilde paylaşırsanız ve paylaşım linkini yoruma yazarsanız +1 fazladan çekiliş hakkı kazanacaksınız.

  • Çekiliş yazımızın linkini twitter profilinizde herkese açık şekilde paylaşırsanız ve paylaşım linkini yoruma yazarsanız +1 fazladan çekiliş hakkı kazanacaksınız.

  • Biraz Yazalım’ın Facebook, Twitter veya Google+ sayfalarının en az birini beğenirseniz +1 çekiliş hakkı daha kazanacaksınız. Sadece Facebook, sadece Twitter veya hepsini birden beğenseniz de bir çekiliş hakkı eklenecek. Tercih her zaman sizin. :) Hangi isimle takip ettiğinizi lütfen yorumda belirtiniz

  • Son olarak eğer bir blogunuz varsa ve düzenlediğimiz bu çekilişi bir blog yazısıyla kendi okuyucularınıza duyurursanız ve bunun linkini bu yazıya yorum olarak belirtirseniz +3 çekiliş hakkı kazanacaksanız.

Tabi ki bunlar isteğe bağlı isterseniz hiç birisini yapmayabilirsiniz. Sadece blogumuzun sol sütununda yer alan “Blogumuzun İzleyicileri” kısmından blogumuzu takibe almanız ve bu yazıya yorum yazmanız yeterli. (Sadece yorum yazmanız yeterli)

Fazladan çekiliş hakkı kazanmak isteyen okurlarımızdan yanlış anlaşılmalara sebep olmamak için lütfen yazılanları tam olarak yaptığınıza emin olmanızı rica ediyorum.

Çekiliş Takvimi nasıldır? 

Çekilişe son katılım tarihi : 28 Ocak 2014 Salı Saat 23:59. Bu tarih ve saatten önce yapılan yorumlar çekilişe katılmış sayılacak.

Çekiliş tarihi: 30 Ocak 2014 Perşembe. Çekiliş random.org sitesi kullanılarak yapılacaktır. 

Sonuçların duyurulma tarihi: 1 Şubat 2014 Cumartesi. Sonuçları bir yazıyla duyuracağım. Kazananları açıklayacağım. :)

Biraz Yazalım’ın 2. yaşına özel olarak düzenlediğimiz bu çekilişe herkesi bekliyoruz. Herkese bol şans. Tüm okurlarımıza teşekkürler. Her şey gönlünüzce olsun...

13 yorum:

  1. ne güzel çekiliş! eski takipçiniz olarak ben de ödül kazanmak istiyorum =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Katıldığınız için teşekkürler.

      Sil
  2. Friend connect eklentisi bir şekilde düzeltiliyor :) Ödüller cidden güzel ve özenle düşünülmüş, anlamı olan şeyler. Umarım layığını bulur :))) Buradan bir kez daha ikinci yaşınızı tebrik ederim. Umarım hayırlı ve güzel şeylere vesile olur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Katıldığınız için teşekkürler.. "Friend connect" eklentisi ile ilgili bloghocam'ın yayınladığı bir yazı vardı ancak denemek istemedim. Şimdilik sorunun giderilmesini bekleyeceğim. :) Ödüllerin farklı olması için çabaladım. Umarım beğenilir. Güzel dilekleriniz teşekkürler..

      Sil
    2. Karadenizliliğimden midir nedir bilmem ama kazansam isteyeceğim ödül herhalde ağaç fidanı ödülü olur :))

      Sil
  3. Daha nice güzel yıllara inşallah.Ne güzel bir çekiliş ve ne güzel hediyeler sunmuşsunuz:)
    Ne diyeyim şansım bol olsun inşallah.
    Eşinize ve bebeğinize sevgiler benden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Güzel yorumunuz için çok teşekkürler.. Eşime selamlarınızı ilettim. Dolayısıyla bebeğimize de iletmiş oldum. :) Bol şans. Katıldığınız için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Gerçekten güzel ödüller. Bakalım tüm 8 çekiliş hakını da alabilecek miyim? :)
    e-mail adresim: kaplumbaga@hotmail.com
    Facebook: https://www.facebook.com/hasoral
    google+: https://plus.google.com/111825323050103000189/posts/HFGYvNXuwys
    Twitter: https://twitter.com/horaltr
    Facebook sayfasını Hasan Oral olarak beğendim.
    Blogumda da yayınladım: http://hasan-oral.blogspot.com.tr/2014/01/biraz-yazalm-2-yl-cekilisi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hasan abi yorumun için ve katıldığın için çok teşekkürler. :) Tüm fazladan çekiliş haklarını elde ettin. Şansını epey yükseltmiş oldun abi. Bu arada Lego minifigüre verme fikrini verdiğin için de sana ayrıca teşekkür ediyorum.

      Tekrardan bol şanslar.

      Sil
  5. Minifigure paketinden Mr. Gold da çıkabilir belki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lego resmi sitesi verilerine göre üçbinin üzerinde mr. gold henüz bulunmayı bekliyor. :) Eğer paketlerden birinden Mr. Gold çıkarsa amma güzel olur. :)

      Sil
  6. merhaba mail:gul.kilis91@gmail.com (izleyicilik şartı kalmış sanırsam ama aynı adla takipçinizim gene de belirteyim ) facebookta fatma gül özdemir twitterda gulozdemir01 google+ gül özdemir adlari ile talkipteyim twitter duyurusu https://twitter.com/gulozdemir01/status/428181245831299072 facebook duyurusu https://www.facebook.com/fatmagul.ozdemir.7/posts/699890943378926?stream_ref=10 bol şans herkese

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, katıldığınız için teşekkürler.. Böylece sizin de katılımınızla toplamda 5 kişilik bir çekiliş oldu. :) Daha önceki çekilişlere katılım daha çok olmuştu ama böyle de Mütevazi bir çekiliş olacak. :) Katılan herkese teşekkürler ve bol şanslar.

      Sil