14 Mart 2013 Perşembe

4 ve 5. Sınıf Öğrencileri İçin Uygun Kitap Serileri


Blogumuzda 4. ve 5. sınıf öğrencileri için kitap serileri paylaşmıştık, paylaştığımız kitaplara buradan ulaşabilirsiniz. Bu yazımızda bu paylaşıma yeni kitap serileri ile devam edeceğiz.

1. Jimmy Coates Serisi; Serinin 1. kitabı Kaçış ile başlayan macerada Jimmy ailesinin kendisinden sakladığı sırrı öğrenip, yeteneklerinin farkına varıyor. 2. kitap olan Hedef’te bu yeteneklerinin kullanarak hayatta kalmaya çalışıyor. 3. kitap İntikam’da kendi hayatını ve ailesinin hayatını kurtarmak için onlarla birlikte Amerika’ya gidiyor. Jimmy 4. kitap Sabotaj’da kendini iki devlet arasında çıkacak olan savaşı engellemek için mücadele ederken buluyor. Tehlike, mücadele ve macera dolu bu seriyi 4. ve 5. sınıf öğrencileri severek okuyacak.

Kaçış, Hedef, İntikam, Sabotaj
Jimmy Coates Serisi

2. Darren Shan Serisi; Darren arkadaşı Steve ile Ucubeler Sirki’ne gidiyor ve sirkte görüp çalmaya çalıştığı örümceğin sahibinin vampir olduğunu bilmiyor. Bu olayla başlayan seri 12 kitaptan oluşuyor. Tehlike, gerilim ve mücadele dolu seride bir kitabı okuyup diğer kitabı heyecanla bekleyeceksiniz. Serideki kitaplar sırasıyla; Ucubeler Sirki, Vampirin Asistanı, Kan Tünelleri, Vampirler Dağı, Ölümcül Sınav, Vampir Prensi, Gün Batımı Avcıları, Gecenin Müttefikleri, Şafak Katilleri, Gölgelerin Hükümdarı, Ruhlar Gölü.

Ucubeler Sirki, Vampirin Asistanı, Kan Tünelleri, Vampirler Dağı, Ölümcül Sınav, Vampir Prensi, Gün Batımı Avcıları, Gecenin Müttefikleri, Şafak Katilleri, Gölgelerin Hükümdarı, Ruhlar Gölü
Darren Shan Serisi

3. Jon BERKELEY’in Kahkaha Sarayı adlı kitabı ile başlayan seri 3 kitaptan oluşuyor. Miles, seride Kaplan Yumurtasını bulup, içinde hapsolmuş ruhu özgür bırakmaya çalışıyor. Serinin ikinci kitabı Kaplan Yumurtası, üçüncü kitabı ise Yıldırım Anahtar. Bu gizemli yolculuğu 4. ve 5. sınıf öğrencileri çok sevecek.

Kahkaha Sarayı - Kaplan Yumurtası - Yıldırım Anahtar
Kahkaha Sarayı - Kaplan Yumurtası - Yıldırım Anahtar

Yorum yazarak kitaplar ile ilgili düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
Her şey gönlünüzce olsun...

1 yorum: