27 Eylül 2013 Cuma

Yürüyen Ölüler 2 - Miller Sonra

Yürüyen Ölüler çizgi romanının 2. cildi olan "Miller Sonra", sayı olarak 7 ile 12. sayıların bir araya getirilmiş hali. Yani tamamen bir devam kitabı niteliğinde. Aslında bu tarz incelemeler yapmak, o kitaptaki olaylardan bahsetmeden pek mümkün olmuyor. Bu da seriyi okumamış kişiler için sıkıntılı olabilecek bir durum.

Ben mümkün olduğunca bu tarz, birbirini izleyen olayların yaşandığı çizgi romanları incelerken, olayları çok yüzeysel geçip, okuma zevkini baltalamamaya çalışacağım. Zaten bundan önceki "Yürüyen Ölüler 1 - Günler Sonra" incelememde de bu yolu izlemiştim. Dolayısıyla seriyi okumamış olanlar bile bu yazımı korkmadan okuyabilirler.

yürüyen ölüler 2 miller sonra

Rick Grimes, serimizin ana karakteri. İlk ciltte, karşılaştığı kişilerle çabuk kaynaşıp, gruba kendini çabuk kabul ettirmişti. "Yürüyen Ölüler 2 - Miller Sonra" cildimiz ise, birinci kitapta geçen bir konuşmanın geçmişe dönerek detaylarını okumamızla ve olanı biteni öğrenmemizle başlıyor. Açıkçası çok can sıkıcı bir durum fakat bu olaylardan Rick'in haberi henüz yok. :) Böyle çok gizemli oluyor ancak bu şekilde devam edeceğim. Daha sonra birinci kitabın sonunda yaşadığımız beklenmedik olayın sonuçlarıyla olaylar ilerliyor.

Rick, içinde bulunduğu grubu mevcut bulundukları yerden, yürüyen ölülerin saldırı tehtidi dolayısıyla daha uzaklara gitmeye ikna ediyor ve grup ellerindeki kısıtlı kaynakla birlikte araçlarıyla yola koyuluyor. Ancak hemen belirtmem gerekir. İçinde bulundukları durum hakkında hala bir bilgileri yok ve her yer terkedilmiş, yıkılmış, yağmalanmış bir durumda. Kendileri ise perişan bir halde. Şahsen böyle bir durumla karşılaşmak istemezdim. Zira grubun bu ciltte karşılaştığı olaylar sonucunda sinirleri, psikolojileri gitgide berbat bir hal alıyor. Açıkçası bu kitapta bunu sonuna kadar hissettim.

Çıktıkları yolda pek çok beklenmedik sürprizle başa çıkmaya çalışıyorlar. "Yürüyen Ölüler 2 - Miller Sonra"'da bizi gerçekten pek çok sürpriz olay var. Bu anlamda serinin ilerlemesi ve okuyucu olarak da bizim açımızdan oldukça güzel (güzel mi? :) )  ve heyecanlı gelişmeler oluyor. Her ne kadar konu olarak klasikmiş gibi görünse de, sanki 2. ciltte yaşanılan olaylardan sonra  pek de böyle olmayacakmış gibi geldi bu seri bana. İlk kitaba göre daha fazla aksiyon ve beklenmedik sürprizler var. Yazarımız Robert Kirkman burada okuyucuyu şaşırtmayı bence başarmış.

Konuya dönecek olursam, çıktıkları yolda gruba yeni kişiler katılıyor ve yine acı olaylar da grubun başına geliyor. Açıkçası kendilerine güvenli bir alan bakan grubumuz, içinde bulundukları bu umutsuz durum karşısında zaman zaman umutlanıyor! "Acaba sıfırdan, güvenilir bir hayat kurabilir miyiz?" düşüncesi hep akıllarını kurcalıyor. Fakat bence bu, kolay kolay mümkün gözükmüyor. Bu bölümde de acı kayıpları yaşıyoruz. Karakterlerin buna karşı gösterdiği tepkiler ve dayanıklılık inanılmaz.

Çok uzatmayacağım. Kendilerine yeni ve yürüyen ölülerden, zombilerden uzak güvenli bir yer bulmak isteyen Rick Grimes önderliğindeki grubumuz azalan hatta biten kaynakları ile ne yapacaklarını düşünürken, bu bölümün sonunda kendilerini umutlandıran bir şey oluyor ve ikinci bölüm burada bitiyor. Açıkçası "Yürüyen Ölüler 2 - Miller Sonra" bölümünün sonu  insanı 3. cildi okumaya itiyor. :) Bakalım 3. cilt neler getirecek veya götürecek.

Marmara Çizgi'den çıkan "Yürüyen Ölüler 2 - Miller Sonra", baskı kalitesi olarak yine çok iyi. Bence okunmayı hakeden bir seri. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder