8 Aralık 2012 Cumartesi

Sevdiğim Bloglardan: Blog Hocam

Bir blog yazarı olarak diğer bloglara destek olmak ve ilgimizi çeken bloglardan okuyucularımızı haberdar etmek için başladığımız  "Sevdiğim Bloglardan" yazı dizimizin yeni yazısıyla yine birlikteyiz.

Bugün size blog hazırlayanlar için çok önemli bilgiler ve ipuçları veren, doyurucu ve kaliteli içerikler barındıran Blog Hocam adlı blogdan bahsetmek istiyorum.

blog hocam logo


Blog Hocam, Serdar Kara tarafından hazırlanan bir blog. Blog Hocam'da Serdar Kara bizlerle bloglar ve blog yazmayla ilgili pek çok konuda yararlı paylaşımlar yaparak, kendi bloglarımızı gerek tasarım olarak, gerek içerik olarak ve gerekse blogumuzun trafikleriyle alakalı olarak sürekli geliştirmemize yardımcı oluyor. Özellikle Blogger kullanarak blog hazırlayan blogcular için biçilmiş kaftan. "Acaba şunu nasıl yaparım?" veya "Bu konuda ne yapmalıyım?" tarzı pek çok soruyu Blog Hocam'da bulmak mümkün. Bloglar ve blogger ile ilgili takıldığınız bir nokta varsa, Blog Hocam'da arayın işinize yarayan bir bilgiye mutlaka ulaşırsınız.

Bu yararlı blogda genel olarak Blog Araçları, Blog Makaleleri, Blog Temelleri, Blog İpuçları, Blogger Eklentileri, Blogger İpuçları, Blogger Şablonları, SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) ve Sosyal Medya kategorilerinde paylaşımlar mevcut. Paylaşımlar o kadar yararlı ve kullanışlı ki, blogun tüm içeriğini okumadan bırakamıyorsunuz ve söylenenleri hemen uygulamak istiyorsunuz. Bir yazıyı okurken bir bakıyorsunuz bir başka yazı ilginizi çekiyor, bir bakmışsınız kendinizi o yazıda bulmuşsunuz. Bir çırpıda blogun tüm içeriğini okumak isteyeceğinize eminim. :)

Kendi tanımımla, tüm blog yazan arkadaşların incelemesi gereken "yararlı bilgi deposu" bir blog, Blog Hocam.

Biraz Yazalım'da da Blog Hocam'da okuyup uyguladığım pek çok konu var. Herhalde az önce de dediğim gibi hemen hemen tüm yazıları okumuşumdur.

Blog Hocam'dan öğrenip uyguladığım pek çok konu var demişken, "Misafir Blog Yazarlığı" konusundan bahsetmeden edemeyeceğim. Biz de Biraz Yazalım'da "Misafir Blog Yazalığı"'nı uyguluyoruz. Bu kavramı, blogların kendi aralarında yardımlaşmasını arttırmak, bilinilirliklerini arttırmak amacıyla birbirleri için içerik üretmeleri olarak tanımlayabiliriz. Buradan daha önce bu konu ile ilgili yazdığımız yazıya ulaşarak daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu konuyu da Blog Hocam'dan öğrenmiştim. Blogu olan herkese "Misafir Blog Yazarlığını" öneriyorum.

misafir blogculuk


Yazıyı bitirirken Blog Hocam'ı hazırlayan Serdar Kara'ya blog dünyasına bu kadar doyurucu ve kaliteli içerikler ürettiği için teşekkür etmek istiyorum.

Blogun Adresi : bloghocam.blogspot.com

Sizde yazımı yorumlayarak bu konudaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere...

"Sevdiğim Bloglardan" Yazı Dizimizin Diğer Yazılarına Ulaşmak İçin:

5 yorum:

  1. Hakkımda yazdığınız güzel cümleler için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogunuzu takip ediyoruz. Bunu kendi okuyucularımızla paylaşmak istedik. Bu güzel blog için Teşekkürler...

      Sil
  2. Blogunuza veya size ait avatarınız varsa Ne dediler? isimli sayfamda bu yazıya yer vermek istiyorum. (90x90 olursa süper olur :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogumuz için kullandığımız bir avatarımız var. Mail adresinize gönderebilirim. Bu öneriniz için de çok teşekkürler..

      Sil
    2. bloghocam@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.

      Sil