22 Ağustos 2013 Perşembe

Lego Adamlar Serisi - "Minifigures"

Bugünkü yazımda sizlere "Lego Adamlardan" bahsetmek istiyorum. Daha doğrusu Lego setlerinin içinden çıkanlardan ziyade daha çok, koleksiyon değeri olan özel üretim "Lego Minifigures" serilerinin içinden kendime göre en beğendiğim Lego adamlardan bahsedeceğim. Yine eğlenceli, fotoğrafı bol, bir miktar nostaljik duygular yaşayabileceğiniz bir yazı olacağını umuyorum. Yazısı az, fotoğrafı bol... :)

lego minifigures logosu

Hemen yeri gelmişken belirtmek istiyorum. Dünya üzerinde Lego Adam koleksiyonu yapan pek çok insan var. Onlar koleksiyonlarını sırf bu "Lego Minifigures" serilerinden beslemiyorlar. Lego'nun setlerinin içinden çıkan düz veya set temasına göre farklı farklı yüzlerce Lego Adam bulunmaktadır. Ancak bu "Lego Minifigures" serisi, seri seri olarak piyasaya çıkar ve her seride 16 adet Lego Adam bulunur. ( Seri 10'da 17 adet vardı. Bir tanesi yazının devamında fotoğrafını göreceğiniz çok az üretilen Mr.Gold'tur. Lego bu tarz sürprizler yapıyor.) "Lego Minifigures" serileri bugüne kadar 11 seri olarak çıkmıştır. Belirli periyotlarda yeni seriler gelir. Tekli paketler halinde satılır ve Lego Adamlar içinden rastgele çıkar. Ayrıca bir de bu Lego Adamları koyabileceğiniz özel altlıkları da paketlerden çıkar. :)

Çok uzattım. Hemen sizin için seçtiğim Lego Adamlara geçiyorum. :)


1.Seriden adamımız "Sirk Palyaçosu".

2.Seriden "Sörfçü" sörf tahtasıyla birlikte geliyor. Tahta çok kıyak... :)

3. Seriden benim favori adamlarımdan "Balıkçı" amca. :) Oltası gerçekten çok güzel duruyor.

3.Seriden "Mumya" adamımız. 

Ve işte karşınızda 10.Serinin Super Nadir Bulunan Adamı Mr.Gold.  Sadece 5000 adet üretilmiştir ve şu ana kadar yaklaşık 1500 tanesi sahibini bulmuştur. 4 Tanesi de Türkiye'de bulunmuştur. Kalan Mr.Gold'lar sahibini bekliyor. :)

Benim bir diğer favori adamım Seri 11'den "Büyük Anne" :) Kedisi ve sepetiyle çok güzel duruyor.

Yine 11. Seriden "Kaynakçı". Bu adamı ben çok beğendim. Tüm serilerdeki adamlar içinde en beğendiğim Lego adam bu arkadaş. :)

Seri 11'den "Korkuluk" adamımız. :) Karga, yamalar ve elindeki tırmık harika...

1. Seriden "Kaykaycı" adamımız. Saçlar şahane. :)

Son olarak yine 1. seriden "Zombi" adamımız. Eti ve Küreğiyle çok güzel. :)

Umarım sizin içinde eğlenceli bir yazı olmuştur. Bu figürleri seçerken oldukça zorlandım çünkü hepsi birbirinden güzel. Bu yüzden bu yazıyı 2 bölüm olarak hazırlamaya karar verdim. Bu yazının ikinci bölümünde yazının en altındaki siteden sizin beğendiğiniz, en çok hoşunuza giden Lego Adamları da yazıma dahil edeceğim. Bunları yorum olarak paylaşmanızı bekliyorum. 

Lego Minifigures İnternet Sitesi: http://minifigures.lego.com/en-us/Bios/Default.aspx

Serilerdeki adamları yukarıdaki siteden inceleyebilirsiniz. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere...

8 yorum:

  1. Çok ilginmiş, hiç bilmediğim bir konudan haberim oldu. Figürlerin detayları çok güzel. Acaba figür önerisi yapıla biliniyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Figürlerin detayları çok iyi gerçekten. Figür önerisi yapılabiliyor mu bilmiyorum ancak bir küçük araştırma yaptım. Resmi Lego forumlarında bazı başlıklar altına insanlar lego minifigure önerileri yazmışlar. Ama ne kadar etkili olur bilmiyorum.

      Lego Minifigure seri 12 hakkında Burada : https://community.lego.com/t5/MINIFIGURES/ideas-for-LEGO-minifigures-series-12/td-p/4336808 şeklinde bir konu var.

      Bu bağlantı inceleyebilirsiniz. Yeni bilgiler edinirsem buradan tekrar yazacağım. Yorumunuz için teşekkürler...

      Sil
  2. Çok güzel yazı çok güzel paylaşım. Emeğine sağlık. Senin paylaştıkların içinde favorim "Sirk Palyaçosu". Siteye baktığım da ise 3. serideki Space Alien yani "Uzaylı". Uzaylının gözler çok iyi. Eğer figür önerme şansı varsa ben hamile bir bayan figürü :) ya da güzel bir bebiş figürü :) olmalı diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bebek ve hamile figürü çok farklı olur gerçekten.

      3.serideki "uzaylı" Lego adama, ikinci yazımda yer vereceğim. :)

      Sil
  3. Mumya legoyu tek geçtim.Bence Zombisi de olmalı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler.. Zombi, mumya tarzı bir kaç tane daha Lego Adam var. Mesela Frankestein var. :)

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler.. :)

      Fantastik Lego Adamlardan seçimler yapmışsınız. Ben de özellikle evil Dwarfı seviyorum. Galiba Dwarfları seviyorum :)

      Sil