12 Ağustos 2013 Pazartesi

Dünyanın En Derin İnternet Sitesi

Bugün sizlere internet araştırmalarım sonucunda karşılaştığım ilginç, ilginç olduğu kadar eğlenceli ve eğlenceli olduğu kadar da sinir bozucu, bir o kadar da heyecanlı olabilen bir internet sitesinden bahsedeceğim. :) Tanımı biraz uzattım ama bu şekilde açıklamak en uygunu gibi geliyor. Zira siz de siteye girip denedikten sonra yorum olarak bu yazıma düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

Başlıkta da belirttiğim gibi bugünkü yazımın konusu "Dünya'nın en derin sitesi". :) Sitemiz aslında yabancı bir maden suyu markasına ait. Asıl amaç bu özel maden suyunun çıkarıldığı derinliğe bizleri yolculuğa çıkarmak. Bu maden suyunun çıkarıldığı derinliğe sabredip ulaşabilirsek ismimizi o derinliğe kazıyabilen az sayıdaki insandan biri olabiliriz. :) Nasıl mı? 


Ulaşmamız gereken derinlik 8000 metre. Yanlış duymadınız. İster akıllı telefonunuzdan, ister tablet bilgisayarınızdan parmağınızı kullanarak, isterseniz de bilgisayarınızdan farenin tekerleğini kullanarak toprağın derinliklerine olan yolculuğunuza hemen başlayabilirsiniz. Ancak belirtmem lazım bu iş hiç de kolay olmayacak. :)

Aşağı inerken sağ taraftaki bölgeden aşağı doğru inme hızınızı, o an kaçıncı metrede olduğunuzu ve sizinle birlikte o metrelere kaç kişi inmiş bu sayıları görebilirsiniz. Tabi ki tahmin edeceğiniz üzere derinlik arttıkça derinlere inen kişi sayısında azalmalar gözle görülür derecede azalıyor. :) Henüz ben en dibe ulaşamadım. Ulaşmayı düşünüyorum ama bu ne kadar sürer bilmiyorum. :) Eğer toprağın derinliklerine yolculuğa çıkmaya niyetliyseniz, kaldığınız yerden devam etmek için facebook hesabınızla bağlanmanız gerekiyor yoksa her seferinde en baştan başlamalısınız!

dünyanın en derin sitesi görünüm

Son olarak derinlere doğru inerken geçtiğimiz metreler, Dünyamız üzerindeki bazı yapıların (fotoğrafta 2.72 metre uzunluğundaki bir insan hakkında bilgi var:) ) yükseklikleri ile aynı olduğunda ekranda bizi ufak bilgilerle bilgilendiriyor.

Sonuç olarak site, "Dünya'nın en derin sitesi" olunca dibe ulaşmakta zor ve uzun bir süreç. Bu yolculukta herkese başarılar. :) Yorumlarınızı bekliyorum.


Sitenin adresi: thedeepestsite.com

14 yorum:

  1. Çok ilginç ve interaktif bir katılım olmuş.Kim akıl ettiyse ;şaşırtıcı bir etkinlik olmuş.Hem markayı akılda kalıcı yapıyor hem de marka sadakati oluşturma konusunda ilk adımını atmış.Düşünen kişiyi tebrik etmeli.!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Site benim ilgimi çekti. Ancak zaman zaman sabrı müthiş zorluyor. Dediklerinize katılıyorum.

      Sil
  2. Kesinlikle çok hoş bulduğumu söylemeliyim :) İnmeye başladım bakalım ne kadar sabredebileceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı düşünceyi derinlere indikten sonrada söyleyebilirsiniz umarım. :)
      Yorumunuz için teşekkürler...

      Sil
  3. Ilginc bir site. Derinliklerle bizi tanistirdiginiz icin tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler Canercim. Beğenmene sevindim. ;)

      Sil
  4. Derinlere daldım çıkamıyorum. Çok farklı paylaşım. teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkmak biraz zor olacak. :) Bir süre sonra insan hırs, sinir, merak karışımı acayip bir duyguya bürünüyor. :) Yorumunuz için teşekkürler..

      Sil
  5. 3. dakikada pes ettim dolayısıyla yukardaki yorumum geçersiz sayılıyor :))

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir siteymiş 100 metreye gelebildim sonra çıktım :) Akıllıca düşünülmüş. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 100 Metre bence psikolojik sınır. Onu geçen dibe varır diyorum. :) Yorum için teşekkür ederim.

      Sil