7 Mayıs 2013 Salı

Eğitim Bilişim Ağı (EBA)

www.eba.gov.tr sitesi öğrencilerin ve öğretmenlerin eğitim sürecinde kullanabilecekleri materyalleri sağlamak üzere kurulmuş eğlenceli bir site.


Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından tasarlanan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) eğitim-öğretim sürecinde kullanılabilecek sınıf seviyelerine uygun, incelemeden geçmiş e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur.


Ana Sayfa
www.eba.gov.tr sitesininin Ana sayfası

Eğitim Bilişim Ağı öğretmen ve öğrencilerimiz için geliştirilen sosyal bir eğitim platformudur. Üyelik gerektiren kısımları şu an için sadece Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı öğretmenlere açıktır. Öğretmenler içeriklerin tamamından yararlanmak için siteye mebbis kullanıcı adları ve şifreleri ile giriş yapmaları gerekir.

Öğrencilerin üyelik gerektiren kısımlara ulaşması mümkün değildir. Fakat sitede üyelik gerektirmeden de kullanılabilecek pek çok yararlı doküman bulunmaktadır. Sınıf seviyelerine göre sınıflandırılmış video, ses dokümanlarına ulaşabilirsiniz.

Bilim Teknik, Bilim Çocuk, Meraklı Minik, TRT Çocuk gibi dergilerin pek çok sayısını sitenin dergi kısmında bulabilir, pdf formatında bilgisayarınıza indirerek okuyabilirsiniz.

Dergi
www.eba.gov.tr sitesi Dergi sayfası

Ödevlerinizde kullanabileceğiniz pek çok görsel dokümanda sitenin görsel kısmında mevcut. Sosyal Bilgiler dersinde kullanabileceğiniz pek çok harita da bu bölümde bulunmaktadır.

Ders kitaplarını pdf formatındaki hallerine de e-kitap bölümünden ulaşabilirsiniz. Sitenin e-kitap bölümünde sınıf seviyesine göre arşivlenmiş roman ve hikâye kitaplarının da bulunması yararlı olabilirdi.

Sitedeki e-içerik bölümü öğrenciler için kısıtlı olan bir bölüm, e-içerik başlığı altındaki dokümanların bir kısmına öğrenciler ulaşabilmektedir. Öğretmenler için yazan kısım öğretmenlerin siteye giriş yaparak ulaşabileceği bir bölüm.

e-içerik
www.eba.gov.tr sitesi e-içerik sayfası

Öğretmenler sitede paylaşımda bulunarak sitedeki dokümanların artmasına katkıda bulunabilirler. Sitede okullarından haber paylaşımı da yapabilirler.

Sitenin ana sayfasında “Bilgisayarda ebru yapmaya ne dersiniz?” başlığı ile bizi yönlendirdiği kısım gerçekten çok eğlenceli. Öğrencilere ebru sanatını tanıtan ve pahalı olan bu hobiyi bilgisayar ortamında da olsa öğrencilere deneme fırsatı sağlayan bu uygulama gerçekten çok başarılı. Ebru ile ilgili bölüme buradan ulaşabilirsiniz. http://f.eba.gov.tr/ebru/

eba ebru uygulama
www.eba.gov.tr sitesi ebru uygulaması

Eğitim – öğretim sürecinde gerek sınıf ortamında gerek öğrencilerin evde ders çalışırken kullanabilecekleri siteyi sizlere tanıtmanın yararlı olacağını düşündüm.

Siteden haberdar olmayan tüm öğretmen ve öğrencilere ulaşması dileğiyle… Her şey gönlünüzce olsun.

1 yorum:

  1. Çok yararlı bir içerik olduğunu düşünüyorum. Öğretmen ve öğrenci arkadaşlar için biçilmiş kaftan. Mesleği öğretmen olmayanlar bile bu siteden yararlanabilir. Dergiler kısmı çok yararlı. Bilim teknik ve Bilim çocuk gibi dergilerin pdf formatlarına erişebiliyoruz.

    YanıtlaSil