27 Aralık 2012 Perşembe

Büyük Olma Muhteşem Ol... - Şafak Altun


Bugün sizlerle, uzun zamandır okumayı düşündüğüm ve sonunda okuyup bitirdiğim, gazeteci yazar Şafak Altun tarafından yazılan "Büyük Olma Muhteşem Ol" adlı kitap hakkındaki yorumlarımı paylaşacağım.

büyük olma muhteşem ol


Kitabın tam adı yukarıdaki fotoğrafta da görüldüğü gibi "Büyük Olma Muhteşem Ol - Başarılı İnovasyon Taktikleri"... Kitapta, inovasyon kavramını merak eden okurlar için fazlasıyla, uygulanmış ve başarıya ulaşmış, yerli ve yabancı parlak fikir var. Yani inovatif ya da yenilikçi fikir. Ben açıkçası yenilikçi fikir tabirini kullanmayı daha çok seviyorum. İnovasyon için ise kısaca "Yenilikçi olma", "Yenilikçilik" ya da "Denenmemişi denemek, yapılmamışı yapmak" demeyi seviyorum. :) Tercih sizin...

Sürekli farklı fikirler arayışında olan ve bu fikirleri kullanarak köşeyi dönme hayalleri olan bir insan olarak ( henüz denenmemişi deneyemediğimiz için dönemedik köşeyi :) ), uygulanmış ve başarıya ulaşmış yenilikçi fikirleri bir arada okumak, fikirleri uygularken alınan yolları görmek, kendi fikirlerimize sarılmak ve cesaretlenmek adına oldukça yararlı oluyor düşüncesindeyim.

Artık günümüzde hayatın her noktasında farklı ve daha önce görmediğimiz ürünler, hizmetler vb. şeylerle karşılaşıyoruz. Dolayısıyla halihazırda günümüzde kullandığımız bu fikirlerden bazılarının nasıl oluştuğunu, hangi eksiklik sonrasında meydana geldiğini ve uygulama süreçlerini akıcı bir dilde okumak oldukça yararlı oluyor. Bence kitap, bu konuda kaynak kitap konumunda. Pek çok başarılı inovasyon taktiğinin hikayesini okumak isterseniz bu kitabı pas geçmemelisiniz.

inovasyon ikonu


Elma Yayınevi'nden çıkan "Büyük Olma Muhteşem Ol - Başarılı İnovasyon Taktikleri" kitabı, inovasyon konusunda okuduğum en güzel kitaplardan biri. Bu yazımla kitabın yazarı Şafak Altun'a da bu güzel kitabı hazırladığı için çok teşekkür ediyorum. Sizde yazıma yorum yaparak kitap hakkındaki görüşleriniz belirtirseniz sevinirim...

Şafak Altun'un İncelediğimiz diğer kitaplarına göz atmak isterseniz aşağıdaki bağlantıları kullanabilrsiniz:

2 yorum:

  1. Farklı fikirlerle köşeyi dönme hayalleri çok tanıdık geldi :)

    Ben de okumalıyım bu kitabı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) yorumunuz beni tebessüm ettirdi. Arkadaş toplantılarında farklı konulardan konuşulduğunda, tanesi şu kadardan 1000 tane satsak... gibi pek çok cümle kuruyoruz. :) Tabi bazıları espri niyetine abarrtığımız şeyler..

      Ama yine de köşeyi dönemesekte hayalini kurup konuşmakta güzel oluyor. :)

      Kitabı öneriyorum.. Yorumunuz için teşekkürler..

      Sil