27 Kasım 2012 Salı

İlkokul Öğrencilerine Kitap Tavsiyeleri - 2


Elma Yayınevi’nden çıkan kitaplar arasında ilkokul öğrencileri için uygun olduğunu düşündüğüm kitapları sizlerle paylaşmaya bu yazımda da devam edeceğim. Bu konudaki yazdığım diğer yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Bir önceki yazımda ilkokul 1-3. sınıf öğrencilerinin okuyabileceği kitapları sizlerle paylaşmıştım. Bu yazımda ise ilkokul 3-4. sınıf öğrencilerinin okuyabileceği kitapları paylaşacağım.


3-4 sınıf öğrencilerinin okuyabileceği kitapları sıralayacak olursak;

  • Kırmızı Benekli Kutu; Küçük bir kutuyla neler hayal edilebileceği ve nasıl etkin, keyifli zaman geçirilebileceği anlatılırken, kişisel bakım, arkadaşlık, doğa sevgisi, uzay ve tarih gibi farklı konularla ilgili eğitici bilgiler kitapta yer alıyor.
           Yazarı: Özden ASLAN
           Resimleyen: Vicdan İleri
           Sayfa sayısı: 120

özden aslan aklını arayan çocuk kırmızı benekli kutu
Kırmızı Benekli Kutu                                                                                   Aklını Arayan Çocuk
Özden Aslan Kitapları

  • Aklını Arayan Çocuk; Temel yaşam becerileri, dostluk, trafik kuralları, sorumluluk, beslenme, saygı, sağlık, dürüstlük, gönüllülük, hayvan sevgisi, yardımseverlik gibi konular üzerinde durulan eğlenceli bir kitap. 3. sınıf öğrencilerinin okuyabileceği bir kitap. Seviyelerine çok uygun olduğunu düşünüyorum. 
           Yazarı: Özden ASLAN
           Resimleyen: Vicdan İleri
           Sayfa sayısı: 168

  • Balık Çorbası; Düşünen Adam ve Yazan Kadın, balık çorbası tenceresinin başında buluşan iki sıkı dost… Usta yazar Le Guin’in yarattığı, dostluk ve hoşgörüyle renklenen bu büyülü dünyada keşfe çıkmaya hazır mısınız? 
           Yazarı: Ursula K. Le Guin
           Çeviren: Kemal Atakay
           Resimleyen: Vicdan İleri
           Sayfa sayısı: 44 

balık çorbası - virginia woolf görünmeyenin yazarı
3-4. sınıf öğrencilerinin severek okuyacağı iki güzel kitap.

  • Virginia Woolf: Görünmeyenin Yazarı; Çocukluğunun renkli dünyasının size fısıldadıkları eşliğinde yol alırken tüm kalbinizle istediğinizde neler başarabileceğinizi görecek, yolunu kaybetmiş gizli sözleri keşfedeceksiniz. İlkokul 3-4. sınıf öğrencilerinin okuyabileceği güzel bir kitap. 
           Yazarı: Luisa Antolin Villota
           Çeviren: Kemal Atakay
           Resimleyen: Antonia Santolaya
           Sayfa sayısı: 40 


İlkokul öğrencilerine kitap tavsiyelerinde bulunduğum yazılarımı umarım sevmişsinizdir. Ortaokul öğrencileri için kitap tavsiyeleri ile ilgili de yazacağım. Önerdiğim kitapları okuyan minik takipçilerim yorum yazarak fikirlerini bizlerle paylaşırlarsa mutlu olurum.

Bu konuya benzer diğer yazılarımız;
Her şey gönlünüzce olsun :)

1 yorum:

  1. Çok yararlı bir paylaşım oldu. Bu konularda arayışta olan okuyucularımız için istedikleri bir kaynak yazı olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil