31 Ocak 2012 Salı

MERAKLA BEKLENEN AKILLIDAN SÖYLENTİLER – SAMSUNG GALAXY S3



Bir Samsung yazısıyla daha devam ediyoruz. Bu durum gayet normal kabul edilebilir çünkü internet dünyasında ve diğer iletişim araçlarında (televizyon, gazete vs.) Samsung habersiz gün geçmiyor diyebiliriz.

Bugünkü konumuz Samsung’un Galaxy S serisinin devamı olması beklenen 3. nesil telefonu Galaxy S3. Uzun zamandır internet aleminde söylentileri dolaşan ancak bir türlü kendisini göstermeyen S3 ile ilgili bilgilerin ardı arkası da kesilmiyor. Bu konuda onlarca internet sitesi bulmakta mevcut.

Biz de modaya ayak uydurup, son günlerde paylaşılan bilgilerle S3’ten, henüz görsel olmasa da, teknik bilgiler verme ihtiyacı duyduk. İşte bazı S3 söylentileri…


  • Şubat ayının sonunda Barcelona’da düzenlenecek olan Mobile World Congress fuarında, kimi kaynaklara göre S3 görücüye çıkacak, kimi kaynaklara göre ise görücüye çıkmayacak. Fuar’dan sonra düzenlenecek ayrı bir etkinlikle duyurulacak.
  • S3 ‘ün, Nisan 2012’de satışa sunulması planlanıyor. Bu bir söylenti ancak genel kanı bu telefonu çok büyük ihtimalle Nisan ayında piyasada göreceğimiz yönünde. Tabi ülkemize ne zaman gelir o konu şimdilik belirsiz.
  • Galaxy S3 ile ilgili bir diğer söylenti ise sahip olacağı donanımlar ile ilgili. Piyasaya çıkan her yeni akıllı telefonun bir öncekinden daha üstün olmasının beklenmesi kaçınılmaz. Kullanıcıların en çok tartıştıkları konuların başında geliyor donanım konusu. S3 için de, sahip olacağı donanımla ilgili hatırı sayılır derecede söylenti internette gezmekte… Bunlar arasında en önemli söylentilerin başında ekran konusu geliyor. S3’ün,  HD Super Amoled ekran teknolojisine sahip olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca ekran çözünürlüğünün 1280x720 piksellik çözünürlüğe sahip olması bekleniyor. 
Galaxy S3'e Ait Olduğu Düşünülen Görüntü...


  • Üzerinde 12 Megapiksellik bir kamera ile gelecek olan S3’ün, fotoğraf ve video anlamında üst düzey bir performans ve tecrübe sunması  kaçınılmaz olacak gibi.
  • Donanım anlamında S3 için asıl can alıcı özellik, 4 çekirdekli işlemciye sahip olma ihtimali. 4 çekirdekli bir işlemci, oldukça hızlı ve seri bir kullanım sunacak. Ancak şöyle bir söylenti daha var ki o da S3’ün iki versiyon olabileceği yönünde. Bunlardan birisi 4 çekirdekli model, diğeri ise 2 çekirdekli model. Samsung’un akıllı telefonlarda sunduğu oldukça farklı ve çeşitli ürün yelpazesi düşünülürse, bu ihtimalin gerçekleşmesi de oldukça mantıklı.
  • Gelelim Android işletim sistemi konusuna… Aslında tahmin etmesi zor değil ama yine de yazmak gerekli. S3, Android işletim sisteminin son sürümü Android 4.0 ile gelecek.
  • Bir diğer söylenti ise, Galaxy S2’de 4.2” olan ekran genişliğinin 4.3” veya 4.5” olacağı yönünde. Oldukça iyi bir büyüklük…


Tüm bu söylentilerin kesinlik kazanma ihtimali olan Şubat ayı sonunda düzenlenecek Mobile World Congress Fuarı kaba tabirle dananın kuyruğunun kopacağı etkinlik olacak gibi duruyor. Bekleyip göreceğiz..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder