28 Ocak 2012 Cumartesi

SAMSUNG GALAXY S2 – İnceleme Bölüm 1


Sitemizin ilk yazısını, Samsung’un akıllı telefon pazarındaki amiral gemisi Galaxy S2 ‘nin incelemesi ile yapıyoruz.

Akıllı telefon pazarında özellikle Apple ile girdiği rekabet ile adından sıkça söz ettiren Samsung, kullanıcıların hizmetine sunduğu Galaxy ürünleri içerisindeki gözde ürünü Galaxy S2 ile oldukça iyi bir satış grafiği yakaladı.

Şimdi bu güzel Akıllıya yakından bir göz atalım…



Genel Görünüm




Samsung Galaxy S2, Google’ın mobil işletim sistemi Android ‘in 2.3 sürümü ile geliyor. Bu sürümün güncel versiyonları vardır. Ancak son günlerde ortaya çıkan ve burada belirtildiği gibi, Android’in son sürümü 4.0 ‘ın Galaxy S2 için gelmesi Mart ayını bulacak gibi duruyor.

Android işletim sisteminin sağlamış olduğu açık kaynak kodlu yapı sayesinde ücretsiz uygulamalar konusunda da bolca seçenek mevcut.

Ekran :

Samsung’un geliştirdiği Süper Amoled Plus ekran teknolojisi ile daha parlak olan bu ekran, çok iyi yüksek kontrast ve görüntü keskinliği sağlar. 4.3” ekran büyüklüğüne sahiptir. Oldukça iyi bir değer olan bu boyut, kusursuz bir dokunma tecrübesi sağlar. Ekran çözünürlüğü 800x480’dir. Ayrıca cihazın bataryası, yeni ekran teknolojisi ile önceki modellere oranla daha verimli bir batarya tüketimi sunar.


Super Amoled Ekranın Görünümü



İşlemci:

Akıllı telefonlarda belki de en önemli özelliklerin başında gelen tepki süresi, Galaxy S2’de, telefonun sahip olduğu çift çekirdekli işlemci sayesinde son derece hızlıdır. ARM Cortex-A9 (Exynos 4210) adlı işlemci, Galaxy S2 deneyimini oldukça yüksek seviyelere çıkartıyor.


Galaxy S2 incelememizin birinci bölümünde bu güzel akıllı telefonunun çok genel özelliklerinden bahsettik. Ancak burada şunu belirtmeden geçmek istemiyoruz. 8 MP arka ve 2 MP ön kamera ile fotoğraf ve video anlamında da Galaxy S2 oldukça tatmin edici.

Full HD 1080P çözünürlükte videolar çekebilen cihaz, 8MP’lik kamerası sayesinde oldukça güçlü bir fotoğraf deneyimi de sunmakta.

Ağırlığı 116 gr, boyutları da  66,1 x 125,3 x 8,49 mm olan Galaxy S2, görüldüğü gibi son derece hafif ve ince bir tasarıma da sahip.


Galaxy S2 Önden ve Yandan Görünüm

Akıllı telefon pazarındaki en önemli oyunculardan olan Samsung’un bu güzel akıllısı alınmayı hak eden ve güzel bir deneyim sunan bir telefon. Tabi 1. Bölümü bitirirken en önemli kısmını vermeden bitirmek olmaz. Telefonun şu andaki fiyatı hepsiburada.com fiyatını baz alırsak KDV dahil 1699 TL.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder