9 Haziran 2014 Pazartesi

Batman Gülen Adam - Joker İş Başında

Tutturdum bir rüzgar, kendimi ona bıraktım. Arka arkaya çizgi roman yazılarımı yayınlamaya devam ediyorum. Bugünkü çizgi romanımız JBC Yayıncılık’tan güzel dilimize kazandırılmış Batman klasiklerinden biri olan Batman - Gülen Adam. 

batman gülen adam
Bu cildin kapağı gerçekten çok hoş.

Bu sayı neden bir klasikmiş diye sorarsanız, çünkü bu sayıda Batman ile tüm zamanların en özgün kötülerinden Joker’in ilk karşılaşmaları konu ediliyor. Gotham şehrinin yeterince karanlık yanı, yeterince berbat suç oranı yetmiyormuş gibi, ortaya çıkan bu psikopat adam karşısında, alanında ustalaşmakta olan kahramanımız Batman ne yapacak bunu okuyacağız.

Tabi ki Batman bu hikayede yalnız değil. Jim Gordon da Joker tarafından işlenen cinayetleri çözmeye çalışıyor ve zaman zaman yaşadığı aciziyet karşısında Batman’in yardımı olmasa bocalayacakmış gibi bir hali var. Bende uyanan izlenim bu yönde. Hatta öykünün bir yerinde bizzat Gordon tarafından, Batman’a övgü bile geliyor. 

Hikayeden çok kısa bahsedecek olursam, kitap ne zaman işlendiği bilinmeyen ve o güne kadar Gotham’da görülmemiş bir vahşilikte işlenmiş toplu bir cinayetin ortaya çıkmasıyla başlıyor. Batman ve Gordon bu cinayeti çözmeye çalışıyor. Bu sırada gizemli bir psikopat olan Joker ortaya çıkarak, şehrin bazı zenginlerini ne zaman öldüreceğini söyleyerek cinayetler işleyeceğini söylüyor. İşte bundan sonrası Batman’ın ve Gordon’un işi. Joker’i durdurmak için kolları sıvıyorlar. Hikayeyi çok beğendim. Farklı ve heyecanlı. Açıkçası sonu da güzel. Daha önceden orjinal dilinde bu hikayeyi okumamış olan Batman fanatiklerinin ve Batman okumak isteyen hiç kimsenin kaçırmaması gereken bir çizgi roman Batman - Gülen Adam.

gülen adam maceraya giriş

Bu kadar mı? Hayır. :) Bu çizgi romanda cilde ismini vermiş olan Gülen Adam hikayesinden başka bir macera daha var. O maceranın adı ise “Tahtadan Yapılmış”. Yine aynı yazar yani Ed Brubaker tarafından yazılmış olan bu macerada DC evreninin diğer bir kahramanı Green Lantern ile Batman’ın iş birliğine tanıklık ediyoruz. Tabi ki onlara Gordon’da katılıyor. Hatta önemli bir rol üstleniyor. “Tahtadan Yapılmış” hikayesi üç bölümden oluşuyor ve bölümler arasında çok güzel ekstra Batman çizimleri bizleri bekliyor. Haberiniz olsun. 

Çok kısa bu hikayeden de bahsedeyim. Olaylar, emekli polis Gordon’un, üzerinde “Tahtadan Yapılmış” yazan bir ceset bulmasıyla başlar ve bu cinayetlerin 1940’lı yıllarda bir dönem işlenen ve çözülemeden kesilen seri cinayetlerle benzerlik gösterdiği farkedilir. Tabi işin içinde Green Lantern olunca bu hikayenin Green Lantern’i ilgilendirdiğini söylememe gerek yok. Green Lantern çok merak ettiğim bir karakter olmasına rağmen pek yorum yapamayacağım ama ilk Lantern olduğu söylenen Alan Scott bu hikayeki Lantern. Bu kahramanı bilen bir okurum yorum yaparak belki bizi daha iyi aydınlatabilir. Bruce Wayne yani Batman ise bu hikayede dedektifliğini konuşturuyor. 

JBC Yayıncılığa böyle güzel Batman hikayelerini bize kazandırdığı için tekrar teşekkür ediyorum. Baskı kalitesi sorunsuz.

Sıra Sizin?

Batman - Gülen Adam hakkındaki düşüncelerinizi, sorularınızı ve Batman ile ilgili eklemek istediklerinizi yorum olarak yazarsanız çok mutlu olurum. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere...

4 yorum:

  1. Ben de Aldım Ve Okudum, Tahtadan Yapılmış Hikayesi Güzel Olmuştu

    YanıtlaSil
  2. Yorumunuz için teşekkürler. Batman Gülen Adam gerçekten güzel bir çizgi roman. Ben de "Tahtadan Yapılmış" hikayesini beğendim. Aslında özellikle Green Lantern'i merak ediyorum sanırım.

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşlar gülen adam kaç sayfa acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, JBC yayıncılıktan çıkan Gülen Adam 144 sayfalık bir eser. İçerisinde Tahtadan Yapılmış adlı bir kısa hikaye daha mevcut.

      Sil