20 Mart 2014 Perşembe

Martin Mystere 139 - Sihirli Noel Macerası

Bugün bir Martin Mystere macerası ile daha karşınızdayım. Bugünkü maceramızın adı aylık seriden çıkan Martin Mystere’in 139. sayısı olan “Sihirli Noel”. Maceranın isminden bir yılbaşı hikayesi olduğu görüşü oluşsa da aslında durum pek öyle değil. Bu macerayı Martin Mystere’in bir önceki okuduğum macerası olan “Grendel”’den daha çok sevdiğimi söyleyebilirim. Her macerada farklı bir konu olması, kitaplığımda okunmayı bekleyen diğer Martin Mystere’leri merak etmeme sebep oluyor. 

Sözü çok fazla gevelemeden kısaca bu macerada bizi neler bekliyor hep birlikte bakalım. 

martin mystere 139 sihirli noel


“Sihirli Noel” macerası New York şehrinde geçen bir macera. Önemli yerlerin gerçeği ile birebir uyuşan çizimleri gerçekten oradaki havayı çok güzel yansıtıyor. Maceramızda önemli bir yer tutan meşhur “Central Park”ı da bu şekilde görerek, gezmiş kadar oluyoruz. :) Maceramız, çok gizemli görünen bir ölümle başlıyor ve ardı sıra yine birbirinden gizemli ölümlerle devam ediyor. Bir yandan kişiler ölürken, bir yandan da hikayemiz Reginald adlı çocuğun üzerinden devam ediyor. Bu arkadaş kendisinin sihirli güçleri olduğuna inanan ve okula gitmek yerine “Central Park”’taki birbirinden tuhaf görünen ve bir bankı mesken tutmuş hocalardan oluşan sihir okuluna kaçan bir çocuk. Bir süre sonra çocuğunun durumdan şüphelenen Reginald’ın annesi durumu Martin’in uzatmalı sevgilisi ile Martin Mystere’e bahseder ve en azından Reginald ile konuşması için onları akşam yemeğine çağırır. Martin’den bu konuda bir şeyler yapmasını ister ve hikayemiz burada tam olarak başlar. Martin Mystere sadece küçük çocuğu ikna etmek için onların evine bir akşam yemeğine gider. Bundan sonrasında ise bu meşhur büyü okulunu ve onun gizemli müdürünü görmek için Reginald ile beraber yola koyulurlar. Burada bir parantez açmak istiyorum. Martin Mystere’in bir de Java adlı Neanderthal insanlardan olan bir arkadaşı mevcut. Konuşmaları anlaşılmıyor ancak Martin ile çok iyi anlaşıyorlar. Java ile hangi macerada karşılaştığını bilmiyorum. Ancak Java’nın gizemini de merak ediyorum açıkçası.

Çok uzatıyorum. Aslında bu şekilde anlatmayı düşünmüyordum ama kelimelere engel olamıyorum. :) Bu gizemli müdür Karanlıklar Lordu’nun geri döndüğünü ve ona engel olacak kişinin de ancak Reginald olduğunu söyleyerek olayı daha da farklı bir boyuta çeker. Olaylar bu şekilde devam eder. 

Burada artık daha fazla devam etmeyeceğim. Macera boyunca yaşanan ölümlerin gizemi, macera sonunda oldukça ilginç bir şekilde çözülüyor. Ölümlerin nasıl ve neden gerçekleştiği ile ilgili sebepler gerçekten ilginç. Ben bu işte bir şeyler döndüğünü zaten anlamıştım. :) Macera boyunca türlü hafiyelikler yapan ve tehlikelere bulaşan kahramanlarımız bu macerada bence güzel iş çıkartıyorlar. Bu kadar geveledim. Peki maceranın adı neden Sihirli Noel? Onu da siz bulun. :) Çizgi roman severlere öneriyorum. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere...

4 yorum:

  1. Kusura bakmayın blogunuzu bir kaç gündür takip ediyorum. Martin Mystere hakkında kısa bilgi verir misiniz? Merak ettim doğrusu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Blogumuzu takip etmenize ve yazılara yorumlar yapmanıza çok seviniyorum. Sorunuzun cevabıyla ilgili bir içeriğim var. Bu bağlantıda http://birazyazalim.blogspot.com.tr/2014/01/imkansizliklar-dedektifi-martin-mystere.html Martin Mystere çizgi romanının geneli hakkında biraz bilgiler verdim. Martin Mystere antropoloji, arkeoloji, sibernetik, sanat tarihi gibi konularda uzmanlaşmış bir kişi. Maceralarında da hep bu tarz konuların üzerine gidiyor. Konular genelde bilimin açıklayamadığı gizemli konular oluyor. Bu yönden benim ilgimi çeken bir çizgi roman. Yorumun içindeki bağlantı merakınızı biraz olsun giderecektir. Yorumunuza teşekkürler...

      Sil
    2. Ben bu yaşıma kadar ne yapıyor muşum :) İnanamıyorum.. Bu roman tam da benlik denilecek cinsten. @Murat çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için. Kısa zamanda ulaşmayı düşünüyorum romanın serilerine.

      Takip ve yorum konusuna gelince. Bir blog yazarı olarak nasıl kendim okuyucu ve takipçi arıyorsam siz ve diğer blog yazarlarınında aradığını biliyorum. Bu yüzden elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum. :)

      Sil
    3. Martin Mystere Çizgi roman serilerinden sayıları ben de yeni yeni okumaya başlamıştım. Bu tarz konuları olan roman, çizgi roman fark etmez, hepsini severim ve okurum. Bir şey kaçırmış sayılmazsınız. Sonuçta her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz.

      Sil