25 Ocak 2014 Cumartesi

LEGO Hakkında İlginç Bilgiler - Bölüm 2

LEGO hakkında ilginç bilgiler yazımın ikinci bölümü ile karşınızdayım. Daha önce burada bu yazının birinci bölümünü yayınlamıştım. Bugün yine LEGO hakkında ilginç bilgiler vermeye devam edeceğim. Yine eğlenceli ve bilgilendirici bir yazı oldu. Siz de yazıma yorum yaparak düşüncelerinizi iletirseniz çok mutlu olurum. Sözü çok fazla uzatmadan ilginç bilgiler vermeye başlıyorum.

Bakalım bu bilgilerden hangisi sizi en çok şaşırtan bilgi olacak. 


  • İlk vereceğim ilginç bilgi üretilen LEGO tuğlalarıyla alakalı. 2012 yılında, sıkı durun, tam 45,7 milyar adet LEGO tuğlası üretilmiştir. Muazzam bir sayı gerçekten. Aslında bu sayı, LEGO oyuncaklarının ne kadar oynandığının da bir göstergesi. Daha net bir bilgiyi ilerleyen maddelerde bulacaksınız.

  • Yukarıdaki 45,7 milyar LEGO tuğlası üretimini saate vurduğumuzda bu sayı saatte 5,2 milyon adet, dakikaya vurduğumuzda ise dakikada yaklaşık 87 bin adet tuğla üretimi olarak karşımıza çıkıyor. Siz bu yazıyı okumayı bitirdiğinizde üretilen tuğlası sayısı kaç olacak? :)

lego tuğlası olacak plastikler

  • Bu bilgi daha da ilginç. Dünya’da kişi başına düşen tuğla sayısı 86 adet. :)

  • 2012 yılında satılmış olan LEGO tuğlaları yan yana konulduğunda Dünya’nın çevresini 18 kez turluyor. :) Muazzam bir sayı. Bu üretime nasıl yetişiyorlar gerçekten büyük bir başarı. Bir önceki yazımda da söylediğim gibi belki beni bir yetkili duyarsa memnun olurum. :) Üretim hattını görmek isterdim doğrusu.

  • Her saniye 7 LEGO seti satılıyor. :) Alın size bir satış rakamı daha. Sadece şu cümleyi okurken bile 35-40 arası set sahibini buldu. :)

  • Her ne kadar LEGO tüm yaşlara hitap etse de şimdiki bilgi çocuklara göre hesaplanmış. Bence koca çocuklarda vardır bunun içinde. :) Çocuklar yılda 5 milyar saat LEGO oynuyorlar. Ayrıca 400 milyondan fazla insan bu oyuncakla oynuyor. :) Yani buradan ne anlıyoruz? Çekinmeyin oynayın…

  • Sıradaki bilgiyi okuduğumda şaşkınlığımı gizleyememiştim. LEGO firması, yılda 318 milyon adet küçük kauçuk lastik üreterek Dünya’nın en büyük lastik üreticisi konumunda. Bu sayı örneğin Brigdestone, Michelin, vb diğer bildiğimiz lastik firmalarının ürettiği lastikten fazla lastik ürettiğini bize gösteriyor. :) Benim için çok değişik bir bilgiydi. Bir oyuncak firmasının Dünya’daki en büyük lastik üreticisi olması gerçekten şaşılacak bir şey. Hemen ekstra bir bilgi daha vermek istiyorum. Firmanın ürettiği en küçük lastik 14,4mm yüksekliğinde, en büyük lastik ise 10,7 cm yüksekliğindedir. 


  • Şu an Dünya’nın çeşitli şehirlerinde 6 adet LEGOLAND mevcuttur. Bu parklara gitmeyi gerçekten çok isterim. Bakarsınız belki bizim ülkemizde de bir tane açılır. :)

  • Bir diğer ilginç bilgi ise, 2009 yılında insan yaşaması için LEGO ile bir ev yapılmıştır. Bu ev yaklaşık 3,3 milyon adet tuğla ile 1000 gönüllü yardımıyla yapılmıştır. :) Hayranlar tarafından bu tarz pek çok deneysel çalışma yapılıyor. 

  • Eğer Dünya’dan Ay’a üst üste LEGO tuğlaları konularak bir kule yapılmak istense bu kule için 40 milyar adet tuğla kullanmak gerekir. 2012’de üretilen sayı bizi Ay’a ulaştırıyor. Hatta bir miktar geri bile döndürüyor. :) 

  • Bir de sosyal medya ile alakalı bilgi vereyim. LEGO, resmi Youtube sayfası 2012 yılında 25 milyon video izleme sayısına ve Facebook sayfasında da 3,4 milyon beğeniye ulaşmıştır. Sayılar gerçekten çok yüksek. Size de Facebook ve özellikle Youtube kanalını takip etmenizi öneriyorum. 

Yazımı burada sonlandırmak istiyorum. Umarım hazırladığım LEGO hakkında ilginç bilgiler yazımın ikinci bölümüyle sizleri eğlendirebilmişimdir. Daha önce de söylediğim gibi bu yazıyı hazırlarken çok şey öğrendim. Peki size göre bu yazıda sizi en çok şaşırtan veya etkileyen ilginç bilgi hangisi oldu? Bunu yorum olarak yazarsanız çok sevinirim. Zaman zaman LEGO ile alakalı farklı paylaşımlar yapmaya devam edeceğim. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere...

4 yorum:

  1. Şaşırtıcı, doğrusu ilk gençlik yıllarıma kadar oynadığım oyuncağın; bu kadar popüler olduğunu bilmiyordum. Keyifli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldukça popüler bir oyuncak. İki açıdan hem çocuklar yönüyle hem de yetişkin LEGO hayranları yönüyle. LEGO'nun yeni ürettiği setlerde yetişkin hayranlarını da düşündüğünü bir röportajlarında okumuştum. Yorumunuza çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Tamam, fabrikayı ziyaret etmek kadar keyifli olmayacaktır ama en azından how it's made'de işlenmiştir diye umdum, şöyle videolar var: http://youtu.be/wnRRDIFNxoM =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linkteki videoyu daha önce izlememiştim. Çok nefis oldu bu video benim için. Teşekkür ederim. Özellikle LEGO adamların kafalarını hatta gönderen kısım çok hoş. Bir de sanki çerez alır gibi kürekle makinaya boşaltıyor ya kafaları çok iyi. :) Tuğla stokları da harika. İnsan bunların hepsi bende de olmalı diyor.

      Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil