8 Ağustos 2013 Perşembe

Küçük Şeyler 1 - Deniz Kabukları

Blogumuzda daha önce “Varolmak Gelişmek Uzlaşmak” adlı kitabı sizlerle paylaştığım Üstün Dökmen’in bu sefer “Küçük Şeyler 1 - Deniz Kabukları” adlı kitabından bahsedeceğim.

küçük şeyler deniz kabukları

Yazar kitabında “temel konulara, özellikle toplumun ihtiyacı olduğunu düşündüğü konulara yer verdiğini” söylüyor. Televizyonda yaptığı benim de severek izlediğim “Küçük Şeyler” adlı programda yer verdiği konular genişletilerek ve yeni konular eklenerek bu kitabı oluşturmuş. 

Kitaptaki konulardan kısaca bahsedelim. Kitap, küçük şeylerin önemini anlatan güzel bir öykü ile başlıyor; “İki Dost, Bir Kuş”. Kitapta benmerkezcilik, kendini bilmezlik, değerler, çelişkilerimiz, ikilemlerimiz, ceza, ödül, geribildirim, yaptırım, mola, sinerji gibi kavramlar işleniyor. 

Mutlu olmak Polyannacılık mı?, İnsan evrenin merkezinde mi?, Yüzde yüz haklı olunur mu? gibi soruların cevapları aranıyor. 

Yazar kitabında anlatacaklarını küçük örneklerle, hikâyelerle destekliyor. Anlatmak istediklerinin hem daha iyi anlaşılmasını hem de kitabın akıcı bir şekilde okunmasını sağlamış oluyor. 

Çok kısa zamanda ve severek okuyacağınızı düşündüğüm bir kitap. Okuduğunuz zaman yorumlarınızı bekliyorum. Her şey gönlünüzce olsun…

2 yorum:

  1. Merhabalar,
    Bloğunuzu yeni keşfettim ve çok beğendim. Hemen izlemeye aldım. Üstün Dökmenin yazılarını severek takip ediyorum.
    Bana da beklerim :)
    http://fatoscatadlar.blogspot.com/
    Güzel paylaşımlarda görüşmeyi diliyorum.
    İzmir'den kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler ben de sizin blogunuzu takibe aldım. Yemek konusunda çok kabiliyetli olmasam da tariflerinizi deneyeceğim. Sevgiler

      Sil