1 Mayıs 2013 Çarşamba

Geçmişe Kapanan Kapılar – Sibel Köklü

İthaki Yayınları’ndan çıkan Sibel KÖKLÜ tarafından yazılan kitap yazarın Rüya Keskin Polisiye Serisi’nin ikinci kitabıdır. Kitapta olaylar hızlı geliştiği ve yazar bu olayları sade bir dille anlattığı için kitap kolay okunuyor. Kısa sürede okuduğum bu kitabı sevdin mi diye sorarsanız çok sevmedim. Yazarın olayları kurgulama şeklini basit bulduğum için çok sevemedim. Okurken sıkılmadığımı akıcı bir şekilde okuduğumu belirtmezsem yazara haksızlık yapmış olurum. Kitap hakkındaki görüşlerimden sonra kitabın konusundan da biraz bahsetmeliyim diye düşünüyorum. 

Rüya Keskin Polisiyesi
Geçmişe Kapanan Kapılar – Sibel Köklü

Kitapta Rüya adında başarılı, hırslı, mesleğini seven otuzlu yaşlarında bir gazetecinin mafya hesaplaşması ile ilgili bir haberin peşinde iken yaşadığı olaylar anlatılmaktadır. Rüya karakteri için çalışan, güçlü bir kadın portresinin yanında yalnız, özel hayatında mutsuz, işine sarılmış bir portre çizilmekte. Polisiye bir olayın yanında aşkın da kitapta yer alması kitaptaki olaylara renk katabilirdi. Fakat yazarın bu iki kavramı kitapta bir arada kullanırken çok başarılı olmadığını düşünüyorum. 

Yazarın güzel bir konu üzerine yazdığını fakat konuyu çok iyi kurgulayamadığını düşündüğüm bu kitabı sizler de okuduğunuzda fikirlerinizi bizlerle paylaşırsanız seviniriz. Farklı bakış açıları ile kitabı okumayı düşünenlere daha iyi fikir vermiş oluruz. Yorumlarınızı bekliyoruz. Her şey gönlünüzce olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder