7 Nisan 2013 Pazar

Sevdiğim Bloglardan: Küçük Şeyler - Minyatür, Hobi


Uzun zamandır "Sevdiğim Bloglardan" yazı dizimize bir yazı yazamıyorduk. Geçtiğimiz hafta benim her zaman ilgi duyduğum ve hiçbir zaman tam anlamıyla uğraşamadığım modelcilik, maketçilik, minyatür maketçilik konularında araştırma yaparken öyle güzel bir bloga ve müthiş yetenekli bir ustaya denk geldim ki sormayın... :) Tabi ki bir blogger olarak hemen durumdan vazife çıkarıp, size bu güzel blogu tanıtmaya karar verdim. :) Minyatür modelleri gördüğünüzde sizde eminim çok seveceksiniz...

"Sevdiğim Bloglardan: Küçük Şeyler - Minyatür, Hobi" isimli blogu tanıtmaya geçelim...

çömlek atölyesi minyatürü
Küçük Şeyler Blogunun Baş kısımdaki fotoğrafı.. Ne kadar güzel değil mi? Küçük bir Çömlekçi dükkanı.. Ama gerçekten Küçük.. :)

Küçük Şeyler blogu, 2010 senesinden beri minyatür modelciliğe gönül vermiş olan sayın Özden Ceyhan tarafından 2010 yılı Mayıs ayından beri hazırlanan ve Özden Bey'in çalışmalarına yer verdiği muhteşem eğlenceli, görsel yönü ağır basan bir blog.

Görsel yön demişken hemen size Özden Bey'in çalışmalarından seçtiğim birkaç tane görseli paylaşmak istiyorum...

pastane minyatürü
Bir Pastane Minyatür Modeli.. Gördüğünüz Her Şey Çok Ufak... :)

çatı katı minyatürü
Bir Çatı Katı Minyatür Modeli... Detaylara Bakar  mısınız? Harika...

Harikalar değil mi? İnsan çalışmalardaki detayları gördükçe şaşkınlığına şaşkınlık katılıyor. :) Hatta insanın kendi yapası da gelmiyor değil hani... :)

Küçük Şeyler Blogu, bizi minyatür modelcilik ya da minyatür maketçilik dediğimiz büyülü dünyanın içine adeta çekiyor ve orada adeta tutuyor. Her nesnenin, her mekanın minyatürlerinin yapılabileceğini, inanılmaz detaylarla birlikte bize görsel bir şölen sunduğunu görüyoruz. Özden Bey, kendi söylemiyle, bu hobiyi yaparken hiç bir eğitim almadığını ve her şeyi kendi yaratıcılığı, araştırma ve çabalarıyla öğrendiğini söylüyor. Eserlerdeki detayları ve yaratıcılıkları gördüğümüzde ise bize sadece Usta'nın önünde saygıyla eğilmek kalıyor.

yüncü minyatürü
Özden Bey'in en çok beğendiğim 3 çalışmasından biri. Yüncü minyatürü. Detaylara bakar mısınız? Sağ tarafta açılmayı bekleyen yünler gördüğümde "vay be" demiştim. :) Tüm bu detaylar 30 cm'nin içine sığmış durumda... :)

Şahsen ben, Küçük Şeyler blogunu ilk gördüğümde bütün sayfalarını gezdim. Her sayfada hayretim ve mutluluğum bir kat daha arttı. "Ben de bunları yapabilir miyim acaba?" diye kendime sormadan edemedim. Galiba deneyeceğim...:) Tüm çalışmalarda çok büyük emek var.

Blogda "Yapım Aşamaları" bölümünde Özden Bey, yapmış olduğu bazı Minyatür nesneleri nasıl ve hangi malzemeleri kullanarak yaptığını anlatıyor. Bu durum, minyatür modelcilik hobisine heves eden ve denemek isteyenleri teşvik edecek bir olay diye düşünüyorum. Kullanılan malzemeler herkesin evinde bulunacak malzemeler olabildiği gibi, bazı kartonlara ve özel eşyalara da ihtiyaç olabiliyor ama hiç aklınıza gelmeyen bir artık malzemenin sandalye oluşunu ya da tava oluşunu gördüğünüzde hayretler içinde bu hobiyi herkesin rahatlıkla deneyebileceğini görüyoruz. Ancak çok net görünüyor ki, minyatür model işi, son derece sabır ve yaratıcılık isteyen bir iş.

Özden Bey'in en çok beğendiğim 3 çalışmasından bir diğeri. :) Detaylar yine muhteşem. Bu tarz bir çay ocağı köy çay ocaklarına benziyor. :) Kapı kolu, sandalyeler her şey harika... 

Özden bey, blogunda zaman zaman çeşitli etkinlikler ve yarışmalar düzenleyerek, takipçilerine yapmış olduğu minyatür modellerden hediyeler gönderiyor. Bu da çok güzel bir durum. Minyatürleri, fotoğraflardan görmek zaten çok güzel ama bir de gerçeğine sahip olmak, daha da güzel oluyordur. :) Ayrıca Özden Bey, çalışmalarının satışını da gerçekleştiriyor ve sipariş üzerine özel minyatür modeller de çalışıyor. Bunu da buradan duyurmuş olayım. :) Ayrıca Özden Bey çalışmalarını sergiler düzenleyerek, bizlere canlı canlı da sunuyor. Televizyon kanallarına da konuk olmuş. Bunlar çok güzel işler...

yazlık sinema minyatürü
28 cm'e sığmış muhteşem detaylı bir yazlık sineması. Bu çalışma Özden Bey'in en beğendiğim çalışması. Detaylar yine muhteşem. 

yazlık sinema minyatürü iç mekan
Yazlık Sinemanın içerisindeki sandalyeler, perde, ağaçlar, yer döşemesi. Müthiş...

Kapıdaki seyyar satıcı. :) Afişler orjinali gibi.. 

Minyatür model hobisini çok güzel bir şekilde gerçekleştiren ve bizlere blogundan çok güzel görsel şölenler ve bilgiler sunan Özden Bey'e buradan çok teşekkür ediyorum.

Küçük Şeyler Blogunun adresini de hemen vereyim ki bu güzel blogdan mahrum kalmayın. 

Blogun adresi: ozdenceyhan.blogspot.com . Bu güzel blogu incelemeniz ve takip etmeniz dileğiyle..

Ayrıca son bir şey daha söylemek istiyorum. Bu ay içine yetişebilirse Özden bey ile bir röportajımız olacak. Bu konuyu da buradan sizlere duyurmuş olalım.. :)

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere..

6 yorum:

  1. Bunlar mükemmeller!!!
    Hayran kaldım,iyi ki tanıttınız çok güzel bir paylaşım oldu,ben de bu güzel blogla tanışmış oldum böylece.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten insan seyretmeye doyamıyor değil mi? Çok başarılı bir hobi blogu. Yorumunuz için çok teşekkür ederim...

      Sil
  2. Merhaba Murat bey; Şahsım ve bloğum hakkındaki düşünceleriniz ve harika yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Gerçekten beni duygulandırdınız ve onurlandırdınız. Benimde sonradan farkederek ortaya çıkan bu yeteneğimi sizlerle paylaştığım için inanın çok mutluyum. Yaptığım eserlerin beğenilmesi, sizin gibi kişilerinde taktir etmesi bana inanılmaz haz veriyor. İnşallah daha çok eserler yaparak sizlerle paylaşmak istiyorum. Sizlerde sağolun, varolun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Özden bey; Yeni çalışmalarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz. Böyle güzel bir hobiye gönül verdiğiniz ve bunu bir blogla taçlandırdığınız için teşekkürler...

      Sil
  3. çok güzeller yha büyük sabır işi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten müthiş bir sabır işi. Özden bey blogundan yaptığı paylaşımlarında ortaya güzel eserler koymaya devam ediyor.

      Bir de ilginizi çekerse Özden bey ile bir röportaj yapmıştık. Onun linkini de buradan paylaşayım;

      http://birazyazalim.blogspot.com/2013/04/minyatur-maket-ustasi-ozden-ceyhan-roportaji.html

      Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      Sil