9 Nisan 2013 Salı

Beni İncitmesen Nasıl Olur!


Çok oldu artık doğanın insandan çektiği. Hep zulüm edildi, hep ezildi, hep örselendi. Kendisinin sahip olduğu zenginlikler: “Acaba o nasıl düşünür?” demeden, ona sormadan ondan alındı. Biraz saygı istedi, fakat saygı isterken saygısızlıkla karşılaştı.

Her zaman bir rantın parçası oldu. Ağaçları, çiçekleri ve içersinde barındırdığı hayvanlarıyla. Onlar düşünüldükçe gözlerde, yüzlerde ve ufacık beyinlerinde para simgesi belirdi. Dost olmaya çalıştıkça hep yüzüne gülündü arkasından oynandı. O hep: “Olsun bir bildikleri vardır ?” dedikçe, tepesine binildi.

Hayvanlara, çiçeklere ev sahipliği yaptığı gibi insanlara da ev sahipliği yaptı. Onlara yaşama alanı sağladı. Onları sağlıklı büyüttü, onlara baktı. Fakat, onlar büyüdü ve kendilerini ailenin huysuz çocuğuna dönüştürdü. Ve sevgi ile büyüdüğü ortama savaşla geri geldi. Beraber büyüdüğü kardeşlerini, yaktı, yıktı ve öldürdü. Yeni büyüyen nesilleri de yok etti. Onların yaşama alanını daralttı ve zamanla yok etti.

rize ikizde

İnsan, yaşadıkça ve yaşlandıkça sahip olduğu değerleri, değersizleştiriyor. Onların önündeki biri kaldırarak kocaman bir sıfır yapıyor. Gelecek nesillere bırakacağı güzelim sadece kendi doğasına uygun modernize ediyor. Kendi yaşam sınırlarını genişletirken, diğer canlıların yaşam alanlarını kısıtlıyor. Onları küçücük bir alana haps ediyor. Onların tek istediği ise kendi hayatlarına biraz saygı. Ayrıca bilmiyor ki onu büyüten, ona kendini yetiştirme özgürlüğü veren bu doğa, ona “ben böyle güzelim” dediğini..!

Not: Yazıda kullanılan fotoğraf, 2011 yılında tarafımdan Rize’de çekilmiştir.

Bu Yazı ve Yazar Hakkında: 

Bu yazı bir Misafir Yazıdır. Ruhsuz Atmaca'nın, tek ve temel amacı insanlığa bir şey katabilir miyim?, katabilirsem nasıl olmadır?, bu soruları kendine sorarken bir anda kendisini blog dünyasında bulur. Ruhsuz Atmaca blogunun kapağında yer alan ve ismini verdiği "Atmaca", insanlara benzer duygulara sahip bir canlıdır. Yırtıcılığı nedeniyle isminin önüne "Ruhsuz" takısı gelmiştir. Blogun sloganı ise: "Yazdıklarım ve Yazacaklarım Atmacanın Bakışlarında Gizli..." oluşturur. 

Blogspot: http://ruhsuzatmaca.blogspot.com/
Twitter: https://twitter.com/Ruhsuz_Atmaca
Google+: https://plus.google.com/u/0/107839428172969493677/posts
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Ruhsuz-Atmaca/424920654225815

4 yorum:

  1. Bu güzel misafir yazınız için teşekkür ederim. İnsanoğlunun Doğa'ya çok daha hassas davranması gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben, teşekkür ederim beni blogunuzda ağırladığınız için. İnşallah güzel ve faydalı bir yazı olmuştur.

      Sil
  2. Çok güzel içerik ellerinize, yüreğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Umarım bir çok kişi için yararlı olur.

      Sil