4 Şubat 2013 Pazartesi

Keşfettiğim Sitelerden...

İnternet, ucu bucağı olmayan bir okyanus. Önemli bir bilgi kaynağı. Ancak bir o kadar da bilgi çöplüğü. Bildiğimiz ve bilmediğimiz binlerce hatta on binlerce internet sayfası mevcut. Sizler için zaman zaman, karşılaştığım ilginç, farklı, yararlı olabilecek internet sitelerinden bahsetmek istiyorum. Böylelikle sizlere belki de daha önce bilmediğiniz yerli yabancı siteleri tanıtmış olmayı amaçlıyorum.

İşte bugün de 3 farklı alanda, ilginç ve farklı olduklarını düşündüğüm siteden bahsedeceğim. Hemen başlayayım.

 Gözle Takip Önemlidir!..

Gerçekten de gözle takip önemlidir. :) Aşağıda bağlantısını bulacağınız bu sitede, hepimizin bildiği bardakta saklı parayı bulduğumuz bir oyun var. Bize paranın hangi bardağın altında olduğunu gösterip daha sonra bir süre bu bardakları karıştırıyor ve paranın hangi bardakta olduğunu bulmamızı istiyor. :)


Kolay dediğinizi duyar gibi oldum. Denemesi serbest. :) Eğlencelik bir site. İşler bölümleri geçtikçe sarpa saracak. Benim rekorum 25. Kaç yaptığınızı yorum olarak yazarsanız karşılaştırma yapabiliriz.

Site adı: Where is the Red?

Mouse ile Harikalar Yaratın...

Biraz iddialı bir cümle olmuş olabilir ama bahsedeceğim site "mouse" kullanarak siyah bir zemin üzerine farklı pek çok desen üretebileceğiniz ve daha sonra yaptığınız bu desenleri sosyal paylaşım sitelerinde paylaşabileceğiniz oldukça farklı bir site.

Oluşan Şekiller Gerçekten Çok Güzel Olabiliyor...

Oluşan şekilleri gördükçe farklı şeyler ortaya çıkarmak isteyebilirsiniz. Bir de yaptığımız şekiller aklınıza gelmeyen pek çok şeye benzeyebiliyor.

Site adı: Silk 
  
Oyun Oynayarak Klavye ile İngilizce Hızlı Yazın...

Mantık çok basit. Daha önce ekranda bir uçakla yukarıdan gelen düşman uçaklarını vurduğumuz iki boyutlu oyunları çoğumuz oynamıştır. Aynı mantıkla çalışan bir oyun. Ancak yukarıdan düşman uçaklar yerine düşman İngilizce kelimeler geliyor. :) Siz o kelimeleri klavyede doğru yazdığınızda uçağınız o kelimeye ateş edip kelimeyi vuruyor. Yani burada ne kadar hızlı olduğunuzun yanında kelimeyi doğru yazmanızda önemli çünkü kelimeler birer birer değil beşer onar geliyor. :) Dalga dalga gelen kelimeleri doğru yazarak ilerliyorsunuz.



Yine farklı bir klavye ile hızlı yazma alıştırması yapılabilecek bir site, daha doğrusu bir oyun. Klavyede hızlı yazı yazma yeteneğini geliştirmek isteyen kişiler için oldukça yararlı bir alıştırma olacağını düşünüyorum. Tabi kelimeler Türkçe olsa tadından yenmezdi. Bunu da söylemeden geçemeyeceğim.

Kaçıncı dalgaya kadar geldiğinizi yorum olarak yazarsanız puanlarımızı karşılaştırabiliriz. :)

Site Adı : Z-Type 

Güzel ve farklı olduğunu düşündüğüm 3 internet sitesini sizlerle paylaştım. Bir dahaki yazımda görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder