15 Ocak 2013 Salı

Sevdiğim Bloglardan: Bir Dolap Kitap

Banu ve Yıldıray çiftinin muhteşem internet sitesi Bir Dolap Kitap bugünkü yazımın konusu. Kitap okumayı seven biri olarak öğrencilerime bu alışkanlığı kazandırmak için araştırmalar yapar, öğrencilerimle bu konularda sohbet eder ve onları ödüllendirmek istediğim de onlara kitap hediye ederim. Öğrencilerim için yaptığım bir araştırma sırasında karşılaştığım bu siteyi sizlerle de paylaşmak istedim. Öğretmen ve veliler için yararlı bir site olduğunu düşünüyorum. 

www.birdolapkitap.com
Bir Dolap Kitap Sitesinin Logosu

Bir dolap kitap, site üzerinden kitap tanıtımları yapmanın yanı sıra kitaplar üzerine radyo programı da yapıyor. Site çalışmalarını 3 yıldır başarılı bir şekilde sürdürüyor. Banu ve Yıldıray çifti site 1. yılında iken TRT  “Hayat+” programında sitelerinin tanıtımını yapmışlar, ben de sizlerle bu videoyu paylaşmak istiyorum.


Kitaplar bölümünde listelenen kitapların üzerine tıkladığınızda kitapların tanıtım yazılarına ulaşabiliyorsunuz. Bazı kitaplar ile ilgili radyo programı da yapılmış bunlarda kitap adının yanında belirtilmiş. Yazı içerisindeki linklerden kitapla ilgili radyo programına ulaşabilirsiniz.

Sitede kitaplar okul öncesi, ilk okuma, ilkokul çağı, genç ve yetişkin olarak 5 gruba ayrılmış. Okul Öncesi bölümünde resimli kitaplar ya da okuma yazma bilmeyen çocuklara anne ve babaları tarafından okunacak kitaplar yer alıyor. İlk okuma bölümünde yer alan kitaplar okumayı yeni öğrenenler için seçilmiş. Okumayı sular seller gibi öğrenmiş çocuklar için seçilmiş kitaplar ilkokul çağı bölümünde yer alıyor. 12 yaş ve üstü için gençler bölümünde çok güzel kitaplar yer alıyor. Yetişkinler için paylaşılmış çok kitap yok sitede.

Püf Noktaları bölümünde Banu ve Yıldıray çifti tarafından yazılan kişisel araştırma ve gözlemler yer alıyor. Bu bölümdeki yazılarda son derece kaliteli içerikler. Yazımın sonuna yaklaşırken e-katalog şeklinde kitap tanıtımı için hazırlanmış iki pdf dokümanında sitede bulunduğunu belirtmeliyim. Öğretmenler, anne ve babalar için yararlı bir kaynak olabilir.

Banu ve Yıldıray çifti Bir Dolap Kitap fikrini anlatırken ve kendilerine e-postalar ile yöneltilen sorulara cevap verirken kullandıkları resmi sizlerle paylaşmak istedim. Soruları ve cevaplarını merak edenler buradan ulaşabilir. Çok hoşuma gitti resim. Çok eğlenceli insanlar çok eğlenceli bir site.


Dolap Banu’su ve Dolap Yıldıray’ı bu güzel site için ellerinize sağlık. (Bu arada bu hitaplar nereden çıktı derseniz. Onlar kendilerine böyle diyorlar.)

Paylaştığım bu muhteşem siteyi sizlerinde beğeneceğini umarak her şey gönlünüzce olsun.

Tanıtımını yaptığım sitenin adresi: http://www.birdolapkitap.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder