12 Kasım 2012 Pazartesi

Site Önerisi - PDR Günlüğü

İstanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Mezunu İdris Gündüzalp’in hazırladığı Pdrgünlüğü adlı sitenin tanıtımını bu yazımda yapmak istiyorum. Yazar Kafe sayesinde tanıştığım bu site, bir öğretmen olarak dikkatimi çekti. Pek çok konuda eğitici yazıların yer aldığı bu site içerik olarak gerçekten çok kaliteli. 

Bu siteyi hazırlayan İdris Bey’in Pdrgünlüğü adlı dijital bir dergi de hazırladığını belirtmek isterim. Henüz 3 adet sayısı bulunan bu derginin devamlı olmasını diliyorum. Dergileri bilgisayarınıza indirerek okuyabilirsiniz. Derginin indirme linkleri sitenin PDRgünlüğü Dergisi başlığından ulaşabilirsiniz. 

Sitede Rehberlik, Psikoloji, Pedagoji, Eğitim, Özel Eğitim, Doküman, PDRgünlüğü Dergisi ve Sosyal Sorumluluk gibi başlıklar altında pek çok yazı yer almaktadır. 

Sitede pek çok konuda yazı bulunmakta ben bu yazılar içinde dikkatimi çeken konularda sizlere bahsedeceğim. Sizlerde siteyi inceleyerek dikkatinizi çeken bölümleri yorum yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz. Benim gözümden kaçan güzel konulara da bu şekilde değinmiş oluruz. Evet şimdi sitede dikkatimi çeken konulara değinmeye başlayalım. 

Sitede meslek tanıtımları ve meslek tercihinin nasıl yapılacağı ile ilgili yazıların öğrenciler için çok faydalı olabileceği düşünüyorum. Bu konuda sitede bulunan yazılara buradan ulaşabilirsiniz. 

Sitede anne ve babaların okuması için önerebileceğim çok güzel makaleler var. Çocuk Psikolojisi ile ilgili yazılar anne babalar için eğitici olabilir. Bu konudaki yazılara buradan ulaşabilirsiniz. 

Sitede anne babalar için faydalı olabilecek diğer bir başlıkta pedagoji bölümü diye düşünüyorum. Bu bölüme buradan ulaşabilirsiniz. 

Sitedeki eğitim başlığı öğrenci ve öğretmenler için yararlı bir bölüm olacaktır. Bu bölüme buradan ulaşabilirsiniz. 

Sınıf yönetimi, veliler ve öğrencilerle görüşme gibi pek çok konuda öğretmenlerin yararlanabileceği yazılara buradan ulaşabilirsiniz. Ben bu makaleleri severek okudum. 

Ülkemizde özel eğitime ihtiyacı olan pek çok çocuk bulunmaktadır. Bu çocukların eğitim için ailelerine ve öğretmenlerine yararlı olabilecek makalelere de sitede yer verilmiş. Bu makalelere buradan ulaşabilirsiniz. 

Sitenin doküman bölümü gerçekten çok zengin. Öğretmenlere özellikle rehberlik öğretmenlerine kaynak olabilecek pek çok dokümanı bu bölümde bulabilirsiniz. Bu bölüme buradan ulaşabilirsiniz. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Mesleki Rehberlik, Rehberlik Panosu, Madde Bağımlılığı İle Mücadele, Psikoloji, Eğitim, Özel Eğitim, Aile ve Çocuk, Sağlıklı Yaşam, Cinsel Yaşam ve Eğitim, Pedagoji (Çocuk Psikolojisi) gibi pek çok konuda dokümanı bu bölümden indirebilirsiniz. Bu bölümdeki dokümanların çok yararlı olacağını düşünüyorum. 

Site içerik açısından gerçekten çok kaliteli. Sitede yer alan tüm içeriği sizlerle paylaşmam zor. Genel başlıklar altında sitede neler bulabileceğinizi sizlerle paylaşmak istedim. Sizde site hakkında yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. 

İdris Bey’e bu güzel site için teşekkürler. Ellerinize sağlık. 

3 yorum:

  1. Oldukça yararlı bir site. Bu paylaşım çok güzel oldu. Rehberlik ve psikolojik danışmanlık konularında güzel kaynak arayışında olan ziyaretçilerimiz için biçilmiş kaftan.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Neslihan Hocam öncelikli yazınız için çok teşekkür ederim okudum ve çok beğendim.Gerçekten emek ve çaba sarfetmişsiniz. Zira web sitemi ben bu kadar güzel tanıtamazdım. Bana ve web siteme değer verip burada kendi dünyanızda zaman ve emekle yad ettiğiniz için tekrar teşekkür ederim.Bu arada yazıyı web siteme web siteminin tanımı olarak da almak beni mutlu edecektir. idris Gündüzalp

    YanıtlaSil
  3. İdris bey yorumunuz için teşekkürler. Yazımı beğenmenize sevindim. Misafir blogculuk ile ilgili etkinlikler yapmak ümidiyle. İyi çalışmalar

    YanıtlaSil