25 Temmuz 2012 Çarşamba

Misafir Blog Yazarlığı


Biraz Yazalım blog sitemizi yazmaya başlamamızla, blogger hizmetini nasıl daha iyi kullanırız ve içerik yazarken nelere dikkat etmeliyiz gibi pek çok konuda araştırmalarımız da beraberinde geldi.

Blogumuzu daha iyi yerlere getirmek için hızlı bir araştırma sürecine girdik. İnternet o kadar büyük bir bilgi okyanusu ki konu konuyu açıyor. Bugün size bu araştırmalarımız sonucunda öğrendiğim ve oldukça hoşuma giden bir etkinlik olan misafir blog yazarlığından bahsedeceğim...

Misafir Blog Yazarlığı da nedir?

Aslında adı üzerinde bir kavram misafir blog yazarlığı. Bir başka blog için, o blogun konusuna uygun bir konu seçerek içerik yazmak olarak tanımlayabiliriz. Böylece her gün pek çok konuda özgün içerik üreten ve bunları yayınlayan blog yayıncıları kendi aralarında güzel bir dayanışma sağlayarak içeriklerini zenginleştirme fırsatı bulurlar.

misafir blogculuk ile ilgili bir görsel


Blog yazarlığı yapmaya başladığımızda gördük ki kaliteli ve özgün içerik oluşturmak için önemli bir zaman harcamak gerekiyor. Misafir yazarlarınızın blogunuzda yazmasının bir yararı da, sizin blogunuz için yazdıkları yazılarla içeriğinizi güncel tutmanızı sağlamak. İçerik üretmekte zorlandığınız dönemlerde misafir yazarlarınızla içeriğinizi güncel tutabilirsiniz.

Sayabileceğim bir başka yarar ise misafir yazarlık yaparak, arama motorları için oldukça önemli olan bir başka sitenin, sitenize link vermesini (backlink denilen olay) sağlayabilirsiniz. Bu durum herkes için bir avantaj teşkil eder. Blogunuza, bir başka kaliteli içerik üreten blogdan, sizin o blog için yazdığınız yazıda link vererek özellikle Google’da büyük öneme sahip karşılıksız linki elde edersiniz. Bu durum sonuç olarak arama motoru optimizasyonu (SEO) için oldukça önemli bir durumdur.

Aslında Misafir Blog Yazarlığını düşündüğünüze yukarıdaki faydaları haricinde pek çok faydasını bulabiliriz. Blogunuza gelen kişi sayısı artabilir, bugüne kadar sitenizi duymayan insanlara ulaşabilirsiniz. Misafir yazarlık yaptığınız blog sahibi ile güzel bir dayanışma halinde olursunuz. O kapı size başka insanlarla tanışmanızı getirir. Bu şekilde farklı insanlarla tanışıp bir bakarsınız ki farklı bir proje geliştirip güzel işler ortaya çıkarıyorsunuz.

misafir blogculuk ile ilgili bir ikon

Bana göre oldukça mutluluk verici bir durum. Misafir blog yazarlığı, tüm blog sahiplerinin uygulaması gereken bir yöntem. Biz de bu yazımla birlikte blogumuzda bir misafir yazarlık bölümü açıyoruz. Orada Biraz Yazalım Blogunda misafir yazar olarak yer almak için neler yapmalısınız bulabilirsiniz.

Son olarak misafir yazarlık hakkında bilgi sahibi olmamda yardımcı olduğu için bloghocam.blogspot.com sitesine teşekkür ediyorum.. Bu yazıyı yorumlayarak sizde bize misafir yazarlığa nasıl baktığınızı söylerseniz bilgilerimizi paylaşmış oluruz. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere…


4 yorum:

  1. Blog arkadaşlıklarını kuvvetlendiren bir durum. Gülay Cansever, konuyla alakası olmasa da; beni blogunda tanıttığı için (ayrıca) çok mutlu olmuştum. Ne güzel bir sürprizdi...:)
    Şöyle bir durumda var. Misafir blog yazarı -edda ile blog hocam için yazmıştım.- olarak bilmediğiniz bir konuda, yeni bir konu da öğreniyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet. Söylediklerinize katılıyorum. Misafir yazarlığı ben de çok yararlı buluyorum. Ancak blogumuzda çok fazla misafir yazı yok. Sadece 2 tane. Bende diğer bloglar için misafir yazı yazamadım. Umarım bu sene daha fazla yazı yayınlanır.

      Yorumunuz için teşekkürler..

      Sil
  2. Buraya kadar nasıl geldim hiç bir bilgim yok ama gerçekten blogunda gezerken rahatladığımı hissediyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle yorumunuzu geç yayınlayıp, geç cevap yazdığım için kusura bakmayın. Ufak bir tatil dönemindeydim. :)

      Yorumunuza çok teşekkürler. Gerçekten mutlu oldum. Eşimle beraber yorumunuzu okuduğumuzda övgü dolu bir yorum aldığımız için çok mutlu olduk. Yararlı olduysak ne mutlu bize...

      Sil