18 Temmuz 2012 Çarşamba

Küçük Oteller Kitabı


Bugün sizlere farklı bir kitaptan bahsetmek istiyorum. Sıcakların arttığı ve tatil planlarının yoğunlaştığı şu günlerde ve hatta yılın her ayında bizlere yol gösterecek bir rehber niteliğinde olan, 14 yıldır her sene kendisini yenileyerek yayınlanan Küçük Oteller Kitabı yazımın bugünkü konusu.

Küçük Oteller Kitabı, Mutlu Tönbekici tarafından hazırlanmış bir rehber kitap. Eşimle beraber Migros’ta gezerken karşılaştığımız bu güzel kitabı hemen aldık. Almamızın birkaç sebebi var. Bunlardan en önemlisi, memleketimiz Karaburun’da küçük bir otel açma hayalimizin olması. Şu an için uzak bir hayal de olsa biz, otelimizde kullanabileceğimiz aksesuar, hizmet fikri, otelde uygulanabilecek etkinlikler gibi farklı yerlerde gördüğümüz duyduğumuz şeylere ilgiliyiz. Açıkçası Küçük Oteller Kitabı da bu saydığım durumları bir arada bulmak için biçilmiş kaftan :) .

Küçük oteller kitabı kapağı

Ülkemizin çeşitli bölgelerinden 250 tane, kendine özgü tarzları olan nitelikli küçük otellere yer verilen bu güzel kitabı okuduğunuzda, kitaptaki otellerin hepsine gitmek isteyeceksiniz, tıpkı kitabın yazarı Mutlu Tönbekici gibi :). Yazarımız kitabı oluşturmak ve kayda değer otelleri Küçük Oteller Kitabı’na almak için kardeşi ile birlikte, her otelde kalıyor ve kitabın baş kısımlarında belirtilen değerlendirmeleri yaparak kitaba ekliyor. Böylelikle ortaya 14 yıldır sürekli güncellenen ve güzelleşen çok yararlı bir kitap çıkıveriyor. Mutlu Hanım’a bu güzel kitabı bizlere kazandırdığı için teşekkür ediyorum.

Ülkemizde pek çok küçük ve butik otel var. Ancak bu otellerden bazıları için, bu unvanları (dışarıdan bir göz olarak söylüyorum) kullanmalarının sebebinin, sadece ilgi ve müşteri çekmek amaçlı olduklarını çoğu zaman gösteriyor. Butik ve küçük olmanın hakkı kişiye özel farklılaşmış hizmetle verilir diye düşünüyorum. Dolayısıyla kaliteyi düşüren otellerin de küçük ve butik olmanın adına zarar verdiklerini, onları sıradan yaptıklarını düşünmekteyim. Ancak tabi ki ülkemizin bir yerlerinde gizli saklı kalmış, Küçük Oteller Kitabı’nda yer alan küçük ve butik olmanın gerçekte ne demek olduğunu anlatan ve öğreten otelleri de var.

Yazımı bitirirken kitap içinde karşılaştığım bir sürpriz güzelliğe de çok kısa ucundan kıyısından değinmek istiyorum. :) Ya da bahsetmeyeyim kitabı inceleyen ve okuyan okurlar zaten sürprizin ne olduğunu öğrenecekler. ( Ser verdim sır vermedim değil mi J ) Benim çok hoşuma gitti. :) Küçük Oteller Kitabı’nı hazırlayan herkese teşekkür ediyorum. Siz de bu kitapla ilgili yorumlarınızı paylaşırsanız mutlu olacağım. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere…

2 yorum:

  1. Bence bu yaz ve her yaz gittiğiniz küçük ama güzel yerlerden de bahsetmelisiniz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında gittiğimiz yerlerden bahsetmeyi istiyoruz. Ancak çok fazla gezmeye fırsat bulamadığımız için (ancak yıllık izinlerde) gezi yazıları üretmek bizim için zor olabilir :) Yine de "Doğa ve Çevre " başlığımız altında bir kaç gezi ve doğa yazısı paylaşmayı düşünüyoruz.

      Yorumunuz için teşekkürler...

      Sil