10 Temmuz 2012 Salı

Kara Oklar Çetesi Kitabı

Öğrencilerime hediye etmek için aldığım Ahmet Şerif İZGÖREN’in “Kara Oklar Çetesi” adlı kitabını sizlerle paylaşmak istiyorum. Kitabı alınca öğrencilerime hediye etmeden önce okumak istedim. Çocuk kitabı olmasına rağmen çok severek okudum, öğrencilerimin de seveceğini umuyorum.

Erim, yakın arkadaşı Zafer, Nisan ve ikiz kız kardeşleri Sanem, Simin…Yani Kara Oklar Çetesi...


Kara oklar çetesi kitap kapağı


Erim’in doğum gününde Müzeyyen babaannenin sürprizi ile başlar olaylar. Kara Oklar Çetesi’nin çözmesi gereken esrarengiz bir görevi vardır artık. Macera dolu yolculuk başlar. Bu macera dolu yolculukta Kara Oklar Çetesi’ne yardım eden büyükleri de vardır elbet. Macera dolu, sürükleyici bir kitap, okurken tarihi bilgilerde edineceksiniz. Hem eğlenip hem öğreneceksiniz. Kitap sonundaki paylaşımlar da çok güzel. Şerif Bey’in kızının kitaba katkıları da harika.

Kitapla ilgili güzel bir sitede yapılmış, bu siteyi de sizlerle paylaşmam gerekir diye düşünüyorum: http://www.karaoklarcetesi.com/

Sitede kitapla ilgili yorumları okuyabileceğiniz ve yorum yazabileceğiniz bir bölüm var. Öneri bölümünde ise çizim ve hikaye önerileri gönderebiliyorsunuz. Kitabın sonunda ve sitede paylaşılmış bir gezi planı var. Bu gezi planı kitapta bahsedilen yerleri gezebileceğiniz bir gezi planı. Sitede gezi planı ile ilgili bir de etkinlik var. Belgeseliniz bölümü ile gezinizden fotoğraflar paylaşabiliyorsunuz.

Kitap çok güzel ve bu güzel kitaba yakışır çok güzel bir site. Önerimi dikkate alın. Kitabı okuyun ve bu siteyi de inceleyin çocuklar. Yorumlarınızı bekliyorum.

Not: Bu Yazı Neslihan Tarafından Yazılmıştır...

9 yorum:

  1. Size daha önce de yazdığım gibi, önerilerinizi dikkate alıyorum ve özellikle ilköğretim öğrencilerinin okuyabileceği kitapları daha bir dikkatle inceliyorum.
    Ahmet Şerif İzgören gerek videolarıyla gerek kitaplarıyla takip ettiğim, bence alanında uzman bir isim.Çocuklar için kitap yazdığını ise şimdi sizden öğrendim.Bu kitabı temin edeceğim.
    Bilgileriniz için bir kez daha teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Öğrencilere kitap tavsiyeleri başlığındaki yazılar eşim tarafından yazılıyor. Kendisi öğretmen olduğu için öğrenciler için bu tarz yazıları çok eğlenerek ve hevesli bir şekilde yazıyor. Ancak bu aralar yenidoğan bebeğimizle :) ilgilendiği için kendi yazılarına yorum yapmak için bilgisayarın başına geçemiyor. Ben kendisine yorumları iletiyorum.

      Ahmet Şefi İzgören ile ilgili düşüncelerinize katılıyorum. Biz de Şerif Bey'in hemen hemen tüm kitaplarını okuduk. Müthiş bir insan. Kendisiyle tanışmak isterdim. Kara Oklar Çetesi Şerif Bey'in çocuklar için yazdığı güzel bir kitap. Beğenmenize sevindim.

      Tekrar yorumunuza teşekkürler..

      Sil
    2. Eşinize sevgilerimi iletin lütfen. Bebeğinize uzun, sağlıklı bir ömür diliyorum.
      Ne şanslıyım ki, böyle bir bloğu keşfettim. Özellikle araştıran, deneyimlerini paylaşan bir eğitimciden faydalanma şansını yakaladım.
      Bir kez daha teşekkürler.

      Sil
    3. Yazılarıma yazdığınız yorumlar için teşekkürler... Bebeğimiz için dilediğiniz iyi dilekler için de ayrıca çok teşekkürler... Bebeğimiz fırsat vermiyor pek bilgisayar başına oturmama o yüzden mesajınıza geç cevap yazıyorum. Yazılarım yararlı olduysa çok memnun oldum. Tekrar teşekkürler.

      Sil
  2. çok güzel bir kitap 2.sini bekleriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler. Dediğiniz gibi umarım 2. kitap yazılır. Şerif Bey'e buradan duyurmak isteriz. :)

      Sil
  3. Kitapp müthiş aldığım gun bıtırdım cok sürükleyici bir kitap mutlaka alın bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap gerçekten çok güzel. Bu konuda yorumunuzu belirttiğiniz için teşekkür ederim.

      Sil
  4. ben 7.sınıf öğrencisiyim ve yrın bu kitaptan sınavım var ben bu kitabı çoooook beğendim:)))

    YanıtlaSil