1 Mayıs 2012 Salı

Otizm ile ilgili Kısa Film

Nisan ayı Bilim Teknik Dergi’sindeki “Otizm Çalışmalarındaki Son Gelişmeler” adlı yazıyı okuyunca blogumuzda otizm konusunda yazı yazıp bu konuda daha önce izlediğim otizmi ne olduğunu çok iyi anlatan videoyu sizinle paylaşmam gerektiğine karar verdim.

Otizm çocuklarda görülen gelişimsel bir bozukluk. Günümüzde her 150 çocuktan birinde görülen çok yaygın bir hastalık. Ve gittikçe daha yaygın bir şekilde görüleceği öngörülüyor. Tedavisi bireysel eğitim, anlayış ve sevgi.

Bu kadar yaygın görülen bu hastalığın farkında mısınız? 2008 yılında Birleşmiş Milletler bu hastalığa farkındalık yaratmak için 2 Nisan’ı “Dünya Otizm Farkındalık Günü” ilan etmiş.

Bu yazımla ve paylaştığım video ile ben de otizm konusuna dikkat çekmek istedim. Otizmli olan bir çocuğu tanımak ve onu koşulsuzca sevmek için izlenmesi gereken bir video.


Otizmin farkında olalım. Otizmi olan kişileri anlamaya çalışalım. Kendi yakınlarımızın, çocuklarımızın da otizmli olma olasılığı olduğunu unutmayalım.

Yazımın sonunda otizm platformu olan internet adresini sizlere duyurmak istiyorum: www.otizmplatformu.org


2 yorum:

  1. Çok hassas olunması gereken önemli bir konu. Bu konuya dikkat çeken bu yazı çok güzel bir içerik oldu.

    YanıtlaSil
  2. Bloglar Listesi üyesi olduğunuz için, Blog Rehber tanıtım sayfanızı hazırladık.
    Lütfen bir göz atarak; a) değişiklik isteklerinizi b) bulunduğu kategorisi yanlış ise c) olması gereken başka kategoriler var ise c) mevcut kategoriler uymuyor ise önerdiğiniz kategori adını bildirmeniz halinde talepleriniz yerine getirilecektir.

    Ayrıca:

    Bloglar Listesinde yer alan isimlerin bazıları, Blog Star Seçmelerinde önerilen blogların isimleri olduğundan ve listeye otomatik alındıklarından dolayı, şu soruyu da sormak gereği duyuyoruz:
    Listeden ve/ya tanıtım sayfalarından kaldırılma talebiniz var ise onu da bildirin lütfen.

    Tanıtım sayfanıza girmek için:
    link: http://blogmuhtar.tk/ veya http://mahallemizinsakinleri.blogspot.com/
    burada KİŞİSEL BLOGLAR sekmesine geçerseniz burada da ‘Genel Kültür ‘ sekmesinde ve ‘Doğa ve Çevre’ sekmesinde olmak üzere 2 kategoride blog adınız bulacaksınız.
    Onaylarınızdan sonra, bu tanıtım sayfaları, ulaşım kolaylığı için, Bloglar listesine bağlanacaktır.

    Bu noktadan sonra kategorileri tekrar değiştirmek zor olacağından özellikle kategorileriniz konusunda bize bilgi vermenizi rica ederiz. Tekrarlıyorum: Eğer mevcut kategorilerden başka bir kategori olması gerekiryorsa bunu da bildirin yeni bir kategori açalım.
    Sayfa içeriğini, arzu ettiğiniz her zaman güncelleyebilir ve değiştirebilirsiniz..

    Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil